Brun om skuffelsen etter OL-exiten: – Jeg hulket som et lite barn

TOKYO/OSLO (NRK): Kristoffer Brun og Are Strandli har hatt det tøft både mentalt og fysisk etter den dramatiske avslutningen på deres OL-drøm.

Are Weierholt Strandli

KNUST: Sammen med Kristoffer Brun veltet Are Weierholt Strandli under semifinalen i dobbeltsculler på roarenaen Sea Forest Park i Tokyo. Det har satt sine spor.

Den norske duoen Kristoffer Brun og Are Strandli meldte forfall til B-finalen. Det har vært et røft døgn for de to etter at de kantret ut av OL.

– Det er fryktelig mange år siden jeg har grått, men i går hulket jeg som et lite barn. Det var en snodig opplevelse. Man har gått gjennom noen faser. Natten var litt lang, sier Brun til pressen torsdag.

– Det har vært et røft døgn. Når noe så uventet skjer, som det gjorde i går, så er det masse følelser. Det går opp og ned og det er vanskelig å vite hvordan man skal takle det. Det har vært tøft, vi har sovet lite og det har vært mye tanker som har surret rundt i hodet. Det var ikke den avslutningen på dette samarbeidet som vi håpet på, legger makker Strandli til.

– Helt sykt at det skjer

De to har rodd sammen i en årrekke, men gir seg nå etter OL. Dermed ble velten i OL-semifinalen det siste de gjorde sammen i en konkurranse.

Are Weierholt Strandli (t.v.) og Kristoffer Brun

SISTE: OL var den siste konkurransen Kristoffer Brun og Are Strandli rodde sammen.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Vi har ledd litt og grått litt, så prøver vi å se lyst på alle de fine tingene vi har hatt sammen. Det er det vi etter hvert må ta med oss, det tror jeg vi skal klare, sier Brun til NRK.

Duoen har sett hendelsen på video i ettertid, men Strandli har fortsatt ikke helt klart å skjønne hva det var som skjedde.

– Det er vanskelig å se helt nøyaktig hva som skjer, men det er rett og slett at det er bølger og vind. Karrierens siste tak ble også de dårligste takene. Da går vi rundt og det er helt sykt at det skjer. Vi gir full gass og sparer ikke på noe, da er det konsekvensene av de takene, sier han til NRK.

– De har det tøft mentalt

Fysioterapeut og sportskoordinator i roleiren Daniel Lilltveit Berge forteller til NRK at de ventet til morgenen før B-finalen med å ta avgjørelsen.

– Kroppene har vært gjennom et røft døgn, selvfølgelig med hele prosessen etter å ha røket ut og alt, og det har ikke vært noen bra kropper i etterkant. Derfor har man tatt den beslutningen at det ikke gjør seg godt å gjøre en B-finale.

Berge legger til at påkjenningen har ikke bare holdt seg til det fysiske.

– Ikke minst er det en vel så tøff mental prosess som de er gjennom, så det har vært et knalltøft døgn for dem og hele laget. Vi har tatt så godt var på dem som vi kan. De er godt ivaretatt og vi følger med på dem de neste dagene og tida etterpå.

– Det er lett å si at dette «bare er idrett», men det er jo så mye mer for disse toppidrettsutøverne?

Daniel Lilltveit Berge

Berge forteller at de gjør det de kan for å holde humøret oppe hos Brun og Strandli.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Det er akkurat det. De har det veldig tøft. De var med bort til morgenen i dag, til legen, av hvordan man skal gjøre den prosessen. Det var svært tøft for dem. Det kommer til å ta lang tid før det synker inn hva som er realiteten.

– Det sårer skikkelig

Natt til torsdag sikret Kjetil Borch seg en plass i finalen i singlesculler, men fortalte NRK etter semifinalen at han også er preget av kameratenes kantring.

– Det har vært skikkelig tøft. Det går innpå meg. Det må jeg være så ærlig å si. Det er gutter som jeg har vært på lag med siden 2009. Vi har knapt gått en uke uten å se hverandre i 12 år.

Kjetil Borch

Borch legger ikke skjul på at det også er tungt for ham å vitne OL-drømmen til sine nære kamerater ende opp som et mareritt.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Det er nesten nærmere enn familie, og det sårer skikkelig å se at OL-drømmen går opp i røyk når jeg vet hvor mye jobb de har lagt ned, legger han til.

Videre forteller han at det ikke har lagt for stor demper på stemningen på hotellet.

– De er profesjonelle alle sammen, så det er fortsatt latter og spøk der vi bor.

– Føler du at du ror for de gutta i morgen?

– Ja, det gjør jeg. Alle er med i båten min.

Slikt setter duoen Brun og Strandli pris på.

– Det er kanskje det fineste med dette her, at man har fått så mye omtanke og fine meldinger. Man blir veldig rørt av det. Det er godt å kjenne på at så mange mennesker tross alt setter pris på oss, ikke bare resultatene, sier Brun.

Irland med Paul O'Donovan og Fintan McCarthy vant OL-gull i lettvekt dobbeltsculler foran Tyskland og Italia torsdag.

Siste nytt

 • Sakor klar for Brann

  Brann har signert Vajebah Sakor (25). Nordmannen kommer gratis etter at kontrakten hans med OFI Crete gikk ut tidligere i sommer, skriver bergensklubben.

  Sakor ble hentet til den italienske storklubben Juventus da han var 15 år. Han har senere spilt i belgiske Westerlo, Vålerenga nederlandske Willem II og IFK Göteborg.

  Siden 2019 har han oppholdt seg på Kreta.

  Brann kjemper om å beholde plassen i eliteserien. Klubben ligger nest sist etter 19 runder med kun 14 poeng. Klubben er to poeng bak trygg plass.

  Eliteserien fotball 2016: Vålerenga - Ålesund (0-1)
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Hegerberg tilbake i trening

  Ada Hegerberg er på vei tilbake fra sitt skademareritt. Mandag trente hun igjen med lagvenninnene i storklubben Lyon.

  Lyon har publisert en Twitter-melding der klubben skriver «hei, hei, Ada», sammen med en video av Hegerberg og lagvenninnene på trening.

  Den norske stjernespissen har ikke spilt en kamp siden hun ble korsbåndskadd i januar i fjor. Senere har hun blitt forstyrret av andre skader og flere operasjoner.

  Ifølge franske RMC er det første gang Hegerberg trener med resten av laget siden hun ble skadd for 20 måneder siden. Det er ikke kjent om hun er aktuell for fredagens hjemmekamp mot Guingamp.

  Ada Hegerberg
  Foto: NRK
 • Trolig ingen Tiger Woods

  Det amerikanske golfesset Tiger Woods vil høyst sannsynlig ikke være med å støtte det amerikanske laget rent fysisk under Ryder Cup, som starter fredag.

  Den amerikanske kapteinen Steve Stricker sa under en pressekonferanse mandag at man neppe vil se Woods under kampen mot Viktor Hovland og resten av det europeiske laget på Whistling Straits-banen utenfor Sheboygan i Wisconsin.

  Woods har spilt åtte Ryder Cup. Han var sist med da USA tapte for Europa i 2018. I februar kjørte derimot golfstjernen av veien i California under høy hastighet og pådro seg omfattende skader. Han er for tiden fortsatt under rehabilitering.

  – Det skjer trolig ikke, svarte Stricker på spørsmål om Woods ville dukke opp under turneringen.

  Tiger Woods
  Foto: Andy Lyons / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal