Hopp til innhold

Brun om skuffelsen etter OL-exiten: – Jeg hulket som et lite barn

TOKYO/OSLO (NRK): Kristoffer Brun og Are Strandli har hatt det tøft både mentalt og fysisk etter den dramatiske avslutningen på deres OL-drøm.

Are Weierholt Strandli

KNUST: Sammen med Kristoffer Brun veltet Are Weierholt Strandli under semifinalen i dobbeltsculler på roarenaen Sea Forest Park i Tokyo. Det har satt sine spor.

Den norske duoen Kristoffer Brun og Are Strandli meldte forfall til B-finalen. Det har vært et røft døgn for de to etter at de kantret ut av OL.

– Det er fryktelig mange år siden jeg har grått, men i går hulket jeg som et lite barn. Det var en snodig opplevelse. Man har gått gjennom noen faser. Natten var litt lang, sier Brun til pressen torsdag.

– Det har vært et røft døgn. Når noe så uventet skjer, som det gjorde i går, så er det masse følelser. Det går opp og ned og det er vanskelig å vite hvordan man skal takle det. Det har vært tøft, vi har sovet lite og det har vært mye tanker som har surret rundt i hodet. Det var ikke den avslutningen på dette samarbeidet som vi håpet på, legger makker Strandli til.

– Helt sykt at det skjer

De to har rodd sammen i en årrekke, men gir seg nå etter OL. Dermed ble velten i OL-semifinalen det siste de gjorde sammen i en konkurranse.

Are Weierholt Strandli (t.v.) og Kristoffer Brun

SISTE: OL var den siste konkurransen Kristoffer Brun og Are Strandli rodde sammen.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Vi har ledd litt og grått litt, så prøver vi å se lyst på alle de fine tingene vi har hatt sammen. Det er det vi etter hvert må ta med oss, det tror jeg vi skal klare, sier Brun til NRK.

Duoen har sett hendelsen på video i ettertid, men Strandli har fortsatt ikke helt klart å skjønne hva det var som skjedde.

– Det er vanskelig å se helt nøyaktig hva som skjer, men det er rett og slett at det er bølger og vind. Karrierens siste tak ble også de dårligste takene. Da går vi rundt og det er helt sykt at det skjer. Vi gir full gass og sparer ikke på noe, da er det konsekvensene av de takene, sier han til NRK.

– De har det tøft mentalt

Fysioterapeut og sportskoordinator i roleiren Daniel Lilltveit Berge forteller til NRK at de ventet til morgenen før B-finalen med å ta avgjørelsen.

– Kroppene har vært gjennom et røft døgn, selvfølgelig med hele prosessen etter å ha røket ut og alt, og det har ikke vært noen bra kropper i etterkant. Derfor har man tatt den beslutningen at det ikke gjør seg godt å gjøre en B-finale.

Berge legger til at påkjenningen har ikke bare holdt seg til det fysiske.

– Ikke minst er det en vel så tøff mental prosess som de er gjennom, så det har vært et knalltøft døgn for dem og hele laget. Vi har tatt så godt var på dem som vi kan. De er godt ivaretatt og vi følger med på dem de neste dagene og tida etterpå.

– Det er lett å si at dette «bare er idrett», men det er jo så mye mer for disse toppidrettsutøverne?

Daniel Lilltveit Berge

Berge forteller at de gjør det de kan for å holde humøret oppe hos Brun og Strandli.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Det er akkurat det. De har det veldig tøft. De var med bort til morgenen i dag, til legen, av hvordan man skal gjøre den prosessen. Det var svært tøft for dem. Det kommer til å ta lang tid før det synker inn hva som er realiteten.

– Det sårer skikkelig

Natt til torsdag sikret Kjetil Borch seg en plass i finalen i singlesculler, men fortalte NRK etter semifinalen at han også er preget av kameratenes kantring.

– Det har vært skikkelig tøft. Det går innpå meg. Det må jeg være så ærlig å si. Det er gutter som jeg har vært på lag med siden 2009. Vi har knapt gått en uke uten å se hverandre i 12 år.

Kjetil Borch

Borch legger ikke skjul på at det også er tungt for ham å vitne OL-drømmen til sine nære kamerater ende opp som et mareritt.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Det er nesten nærmere enn familie, og det sårer skikkelig å se at OL-drømmen går opp i røyk når jeg vet hvor mye jobb de har lagt ned, legger han til.

Videre forteller han at det ikke har lagt for stor demper på stemningen på hotellet.

– De er profesjonelle alle sammen, så det er fortsatt latter og spøk der vi bor.

– Føler du at du ror for de gutta i morgen?

– Ja, det gjør jeg. Alle er med i båten min.

Slikt setter duoen Brun og Strandli pris på.

– Det er kanskje det fineste med dette her, at man har fått så mye omtanke og fine meldinger. Man blir veldig rørt av det. Det er godt å kjenne på at så mange mennesker tross alt setter pris på oss, ikke bare resultatene, sier Brun.

Irland med Paul O'Donovan og Fintan McCarthy vant OL-gull i lettvekt dobbeltsculler foran Tyskland og Italia torsdag.

Siste nytt

  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal