Drømmekveld for Solskjær etter Rashford-kanon: – En scoring for historiebøkene

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er klare for kvartfinalen i ligacupen. Ene og alene takket vært Marcus Rashford, som på egen hånd sendte de røde djevlene videre.

DEzZ3-DmjUw

VILL JUBEL: Scott McTominay jublet hemningsløst etter lagkompis Marcus Rashfords perlemål. Manchester United slo Chelsea 2–1 på Stamford Bridge.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Rashford var strålende i kveld. Hans bevegelser var fantastiske og han viser at selvtilliten er på plass når han setter straffesparket i 1. omgang, og i tillegg scorer seiersmålet med dét frisparket, sier tidligere Crystal Palace-spiller Clinton Morrison i BBCs sportsstudio etter kampen.

Dermed sikret engelskmannen klubbens tredje strake seier.

– Det var en utmerket forestilling. Det frisparkmålet til Rashford er definitivt årets mål, fortsetter Morrison.

Den 21 år gamle angriperen scorer «alltid» mot Chelsea, men han stortrives også mot de fem beste lagene i England. Tall fra statistikkgiganten Opta og Squawka viser at Rashford har totalt 13 mål mot de antatt beste lagene i landet.

Laster Twitter-innhold

– Jeg tror vi overrasket dem med den prestasjonen vi hadde. Det er en bekreftelse på at vi ikke er så veldig langt unna, sa Solskjær til Viasat etter kampen.

Rashford brøt straffeforbannelsen

Da lagene sist møttes i seriestarten i august, ble det en knusende 4-0-seier for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.

Etter den kampen er det Chelsea som har vært best og sitter foreløpig trygt på den viktige fjerdeplassen i Premier League.

Men i ligacup-oppgjøret onsdag kveld skulle Solskjær igjen overliste Chelsea og Frank Lampard.

For etter 25 minutter pekte dommer Paul Tierney på straffemerket. Daniel James ble hektet av Marcos Alonso og dermed fikk Manchester United straffe på Stamford Bridge. Både Marcus Rashford og Anthony Martial bommet på straffer mot Norwich.

Men etter dette fikk Rashford klar beskjed fra sjefen:

– Nå øver du, også tar du neste, sa Solskjær til Viasat etter kampen.

Og denne gangen var engelskmannen sikker. Rashford sendte ballen til det ene hjørnet og Willy Caballero i Chelseas mål til det andre og Manchester United opp i 1–0.

Drømmemål

I andreomgang svarte Chelsea. Michy Batshuayi utlignet for Chelsea. Belgieren avanserte forbi flere United-forsvarere før han dunket inn 1–1.

Men Marcus Rashford var ikke ferdig for kvelden. United fikk frispark fra 35-meters hold og da klinket engelskmannen til. Og det gjorde han godt.

– Vi har settt han øve på trening og i kamp. Den har endt på rad z, men i dag så traff han, sa Solskjær.

Ballen fikk en dupp og landet rett i krysset bak Caballero.

– Det er en scoring for historiebøkene. Det er umulig å få bedre treff, sa fotballekspert Lars Tjernås i Viasat sin studiosending.

Dermed ble det 2-1-serier for Solskjær og United på Stamford Bridge. Nå venter kvartfinale i ligacupen.

Siste nytt

 • Canucks slo til på direkten

  Vancouver Canucks vant comebackkampen i NHL etter at de var satt ut av koronapandemien i nesten fire uker.

  Et større utbrudd i den canadiske klubben helt vest i det store landet gjorde at aktiviteten måtte settes på vent. Da de var tilbake på isen endte det med 3-2-seier i forlengningen mot Toronto Maple Leafs.

  22 spillere hos Canucks ble smittet av koronaviruset i forrige måned. Pausen så ikke ut til å ha hatt noen vesentlig effekt på spillernes form. De jobbet seg inn i kampen etter en tung start. Toronto-laget tok ledelsen 2–0.

  Maple Leafs Canucks Hockey
  Foto: Darryl Dyck / AP
 • Klare for kvartfinale

  Anders Mol og Christian Sørum er i kvartfinalen i verdensserien i sandvolleyball i Mexico etter 2-1-seier over USAs Nicholas Lucena og Philip Dalhausser.

  Den norske duoen vant åttedelsfinalen etter settsifrene 21-15, 15-21, 15–12. Mandag kveld skal de ut i kvartfinale mot brasilianerne Gustavo Carvalhaes/Arthur Mariano.

  Turneringen er den første nordmennene spiller på halvannet år. Mol har slitt med skade i flere måneder.

  Sandvolleyball i Cancun
  Foto: Alejandro Gutiérrez Mora / Fivb / NTB
 • Glesnes i gang

  Jacob Glesnes og hans Philadelphia Union spilte 0–0 borte mot Columbus Crew i åpningsrunden i MLS.

  Glesnes skal prøve å følge opp en god fjorårssesong i den nordamerikanske proffligaen, og han var nær ved å servere laget sitt en drømmestart.

  I det 64. minutt ble et frispark slått mot ham langt ute på venstresiden. Han nikket ballen inn i midten, og den havnet hos Alejandro Bedoya, som skjøt i stolpen.

  I slutten av første omgang ble det blåst straffespark mot Glesnes, men VAR-gjennomgang viste at forseelsen skjedde utenfor straffefeltet, og nordmannen slapp med et gult kort.

  New England Revolution v Philadelphia Union: Round One - MLS Cup Playoffs
  Foto: Mitchell Leff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal