Drillo: – Dommerne står og ser på og gjør ingenting, det er trist

Norges tidligere landslagssjef mener dommerne slår for lite ned på holding inne i straffefeltet, og får støtte fra tidligere toppdommer.

Drillo

OPPGITT: Egil Olsen mener dommerne må slå hardere ned på holding i feltet.

– Holding er det verste. Du ser i hver eneste kamp og på corner spillere som har motstanderarmer rundt nakken og halsen. Dommerne står og ser på og gjør ingenting.

Det er bare litt trist og se på, sier Egil Olsen til NRK.

Gode på offside

Dommer Svein Oddvar Moen og hans ene assistentdommer kom i negativt fokus da målet til Rosenborgs Nicklas Bendtner feilaktig ble annullert for offside i toppkampen mot Brann.

Scoringen ville gitt trønderne en kjærkommen utligning til 2–2 og heng på Brann i tetstriden.

Men det er ikke den kontroversielle situasjonen 20 minutt før slutt som får Norges tidligere landslagssjef til å reagere etter den 12. serierunden i Eliteserien.

Drillo hyller dommerstanden for gode offside-avgjørelser de siste sesongene, men slakter mangelen på blåsing for holding i feltet.

– Denne glippen er faktisk et unntak. Jeg synes de er blitt veldig flinke til å ta offside, i motsetning til gule og røde kort og holding, som jeg synes de er veldig dårlige på, sier Drillo.

Even Hovland

TØFFE TAK: Even Hovland i duell med Steffen Lie Skålevik i søndagens toppkamp på Lerkendal.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Må dømme straffe

Etter 76 minutter i Trondheim kokte det over for Rosenborg-stopper Even Hovland etter en brytekamp med Sivert Heltne Nilsen i Branns straffefelt.

TV-bildene viste Heltne Nilsen med et solid tak rundt stopperen som prøver å score på innlegget som kommer i feltet. Det er nettopp i slike situasjoner dommerne svikter, mener Drillo.

– Det overrasker meg at det ikke er blitt gått litt tøffere til verks på dette. Dommerne innrømmer selv at det vanskelig.

– Men det er ikke nok at én dommer dømmer straffe i ny og ne. Det må komme noe fra sentralt hold for å få bukt med dette. For det er for mye holding, og dette er ikke noe norsk fenomen, det gjelder overalt, fortsetter Drillo.

– Hva bør gjøres med dette?

– Døm straffe hver gang så forsvinner det, er den klare meldingen fra Norges fremste landslagstrener gjennom alle tider.

– Premiere dommerne

Per Ivar Staberg

ENIG MED DRILLO: Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg. Her fra seriekampen mellom Tromsø og Lillestrøm i 2011.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Han får støtte fra tidligere toppdommer Per Ivar Staberg.

– Dette er en «never-ending» mare for fotballen. Men man har kommet inn i en stim der terskelen for å dømme på holding i feltet, spesielt til angripende lag, har blitt høy. Og da krever det ekstra mye mot hos dommeren som ser en situasjon som kan blåses på. Men mange velger da å ikke gjøre det, sier Staberg NRK.

Han mener én løsning kan være å premiere dommere som tør å blåse på holding.

– Det må starte med en internasjonal kampanje som fokuserer på dette. Og gi heder til dommere som klare å treffe rett. For regelverket er klart, det er ikke lov å holde i fotball, sier Per Ivar Staberg.

Dommersjef Terje Hauge vil ikke kommentere uttalelsen til Drillo, skriver han i en tekstmelding til NRK.

Siste nytt

 • Norsk keeper til Allsvenskan

  Den norske keeperen Mathias Dyngeland melder overgang fra Sogndal til svenske Elfsborg. Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2023. 24-åringen har vært Sogndals førstekeeper siden han debuterte i Eliteserien i 2014.

  Eliteserien i fotball 2017: Lillestrøm - Sogndal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Deschamps «tar ein Lagerbäck»

  Den franske landslagssjefen Didier Deschamps (51) gjer som Lars Lagerbäck forlenga kontrakten til VM i 2022, opplyser nyheitsbyrået AFP.

  Han har leia laget sidan 2012, og førte Frankrike til VM-gull i 2018. Som spelar og kaptein leia han landet til VM-gull på heimebane i 1998.

  Den nye kontrakten vil gjere Deschamps til den som har site lengst som fransk landslagssjef nokosinne.

  deschamps
  Foto: Gabriel Bouys / AFP
 • IBU avventar Russland-tiltak

  Det internasjonale skiskyttarforbundet, IBU, vil vente litt med å avgjerd kva reaksjonar dei vil innføre overfor Russland etter Wadas-avgjerd om utestenging.

  – IBU granskar Wada-vedtaket i høve til skiskyting og skal foreslå prosedyrar og retningslinjer som IBU kan implementere når og om Wadas utestenging blir gjeldande, skriv IBUs kommunikasjonssjef Christian Winkler til NRK.

  – Vi ventar også at Wada kjem med nærmare retningslinjer for internasjonale særforbund når det gjeld prosessar for å diskutere om russiske utøvarar kan få konkurrere, og eventuelt under kva slags vilkår, legg Winkler til.

  IBU World Biathlon Championships
  Foto: Tt News Agency / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal