NRK Meny
Normal

Drillo og Nordlie skal gjøre fotballtalent smartere

Egil Olsen og Tom Nordlie går sammen og danner et trenerteam som skal utvikle talenters fotballforståelse og taktiske egenskaper.

Nordlie

SAMARBEIDER: Her gjester Tom Nordlie (f.v.) og Egil Olsen «Lindmo». I midten sitter svømmeresset Henrik Christiansen.

Foto: NRK

Nordlie

TILBAKE: Tom Nordlie ga seg i Avaldsnes i september i fjor, men er nå tilbake på trenerbenken i Skeid.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er forskjellig syn på hvordan fotball skal spilles – det ser vi i våre dager også. Vi skal ikke gjøre noe veldig spesielle greier, men med litt annet fokus, sier Egil Olsen i NRK-programmet «Lindmo», som sendes lørdag kveld.

Mens Drillo har forlatt toppfotballen for godt, ble NRK-ekspert Nordlie nylig presentert som ny hovedtrener i Skeid.

– Mange Messi-typer

Denne høsten skal duoen starte et akademi i samarbeid med selskapet FotballPro i Oslo.

Her blir det satset på utvikling av spilleforståelse og taktiske ferdigheter, noe som ofte drukner hos «kunstgressgenerasjonen», ifølge trenerduoen.

– Du finner mange Messi-typer, små «nummer 10-ere», men ikke så mange Bratseth-typer lenger. Da jeg kom tilbake til eliteserien og Sandnes Ulf i 2014, merket jeg at ferdighetsnivået teknisk var mye høyere enn før. Men vår påstand er at individuelle og taktiske ferdigheter, klokskap og lagtaktikk er blitt dårligere, så vi ønsker å sette det i en spillkontektst og coache ut i fra det, sier Nordlie.

Selv om duoen kan oppfattes ulike som trenertyper, er fotballfilosofien, med soneforsvar og kontringsspill, i stor grad samstemt.

Drillo

TIL AKADEMI: Egil Olsen er til daglig ekspertkommentator i TV 2.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Ikke til å holde ut

Programleder Anne Lindmo lurer på om akademiet blir en måte å frelse en ny genereasjon for Drillo-fotballen, som hun påpeker har representert en fotballfilosofi «ute av motebildet».

– Vi skal prøve å bruke litt av den erfaringen og kompetansen vi har og jobbe med lovende og unge spillere. Det er ikke mer hokus-pokus enn det. Men det er mange som er skeptiske til den fotballfilosofien vi står for – det er riktig, sier Drillo.

Desto mer gledelig har det vært å se Leicester vinne Premier League med kontringsfotball i Drillos ånd.

Samtidig har Atlético Madrid tatt seg til sin andre mesterligafinale på tre år.

– Jeg har hatt en veldig fin uke. Noen få fotballjournalister, som i årevis har harselert og driti ut det jeg står for, hyller nå Leicester for måten de spiller på. Det er ikke til å holde ut, gliser Drillo.

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal