Drillo og Nordlie skal gjøre fotballtalent smartere

Egil Olsen og Tom Nordlie går sammen og danner et trenerteam som skal utvikle talenters fotballforståelse og taktiske egenskaper.

Nordlie

SAMARBEIDER: Her gjester Tom Nordlie (f.v.) og Egil Olsen «Lindmo». I midten sitter svømmeresset Henrik Christiansen.

Foto: NRK

Nordlie

TILBAKE: Tom Nordlie ga seg i Avaldsnes i september i fjor, men er nå tilbake på trenerbenken i Skeid.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er forskjellig syn på hvordan fotball skal spilles – det ser vi i våre dager også. Vi skal ikke gjøre noe veldig spesielle greier, men med litt annet fokus, sier Egil Olsen i NRK-programmet «Lindmo», som sendes lørdag kveld.

Mens Drillo har forlatt toppfotballen for godt, ble NRK-ekspert Nordlie nylig presentert som ny hovedtrener i Skeid.

– Mange Messi-typer

Denne høsten skal duoen starte et akademi i samarbeid med selskapet FotballPro i Oslo.

Her blir det satset på utvikling av spilleforståelse og taktiske ferdigheter, noe som ofte drukner hos «kunstgressgenerasjonen», ifølge trenerduoen.

– Du finner mange Messi-typer, små «nummer 10-ere», men ikke så mange Bratseth-typer lenger. Da jeg kom tilbake til eliteserien og Sandnes Ulf i 2014, merket jeg at ferdighetsnivået teknisk var mye høyere enn før. Men vår påstand er at individuelle og taktiske ferdigheter, klokskap og lagtaktikk er blitt dårligere, så vi ønsker å sette det i en spillkontektst og coache ut i fra det, sier Nordlie.

Selv om duoen kan oppfattes ulike som trenertyper, er fotballfilosofien, med soneforsvar og kontringsspill, i stor grad samstemt.

Drillo

TIL AKADEMI: Egil Olsen er til daglig ekspertkommentator i TV 2.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Ikke til å holde ut

Programleder Anne Lindmo lurer på om akademiet blir en måte å frelse en ny genereasjon for Drillo-fotballen, som hun påpeker har representert en fotballfilosofi «ute av motebildet».

– Vi skal prøve å bruke litt av den erfaringen og kompetansen vi har og jobbe med lovende og unge spillere. Det er ikke mer hokus-pokus enn det. Men det er mange som er skeptiske til den fotballfilosofien vi står for – det er riktig, sier Drillo.

Desto mer gledelig har det vært å se Leicester vinne Premier League med kontringsfotball i Drillos ånd.

Samtidig har Atlético Madrid tatt seg til sin andre mesterligafinale på tre år.

– Jeg har hatt en veldig fin uke. Noen få fotballjournalister, som i årevis har harselert og driti ut det jeg står for, hyller nå Leicester for måten de spiller på. Det er ikke til å holde ut, gliser Drillo.

Siste nytt

 • Løseth topp ti i Levi

  Årets første verdenscuprenn i slalåm for kvinner er unnagjort i Levi i Finland. Nina Haver-Løseth endte til slutt på 9.plass, mens Thea Stjernesund og Maren Skjøld kjørte inn til henholdsvis 23. og 24. plass. Amerikanske Mikaela Shiffrin tok en overbevisende seier.

  Den offisielle VM-genseren 2019 fra Dale Norway lanseres
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Klæbo knuste alle

  Johannes Høsflot Klæbo gjorde som i fjor og vant sprinten på Beitostølen. Emil Iversen var nærmest ungfolen og ble nummer to. Eirik Brandsdal knep tredjeplassen i en tett duell med Gjøran Tefre.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Falla suveren på sprinten

  Maiken Caspersen Falla viser hvorfor hun er regjerende verdensmester i sprint og vinner på Beitostølen. 19 år gamle Kristine Stavås Skistad, gjorde en forrykende spurt og ble nummer to. Lotta Udnes Weng sikret tredjeplassen foran Tiril Eckhoff.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vinterstudio
V-cup hopp: Kvalifisering og vinterstudio
V-cup hopp: Laghopp 1. omgang, menn
V-cup hopp: Lagkonkurranse, menn
V-cup hopp: Lagkonkurranse
V-cup hopp: Laghopp 2. omgang, menn
Sport i dag