Hopp til innhold

Drillo advarer Lagerbäck mot eksperimentering med Norge

Siden VM-toget er gått for Norge, kan landslagssjef Lars Lagerbäck eksperimentere mer før EM-kvaliken. Men ikke for mye, advarer Norges mest suksessrike landslagssjef.

drillo

ADVARER: Tidligere landslagssjef Egil Olsen mener Lars Lagerbäck må finne balansen mellom rutinert og ungt i den norske landslagstroppen. Her etter eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Molde i 2015.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Det er ikke slik at kampene mot Tsjekkia og Sverige er ubetydelige. Særlig den første kampen betyr litt, både når det gjelder ranking og selvtillit, å gå for langt med eksperimenteringen vil jeg være litt forsiktig med, sier Drillo.

VM kvalifiseringskamp i fotball Nord-Irland-Norge 2-0.

NY TROPP: Landslagssjef Lars Lagerbäck tar ut landslagsstroppen mot Tsjekkia og Sverige tirsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tirsdag tar Lagerbäck ut sin andre landslagstropp til hjemmekampene mot Tsjekkia (VM-kvalik) og Sverige (privatlandskamp) i juni.

Tapet for Nord-Irland i Lagerbäck-debuten knuste det siste VM-håpet, og dermed er EM i 2020 det neste store målet.

Svensken har tidligere uttalt til NRK at han vil prøve nye og ferske spillere i landslagsstroppen i resten av VM-kvaliken.

– Til og med så langt tilbake som i min tid, og ikke minst under Per-Mathias Høgmo ble det eksperimentert en god del med unge spillere – det kan ha noe for seg. Men det er viktig å finne balansen mellom å eksperimentere med spennende unge spillere. Og å satse på formspillere som nødvendigvis ikke er under 20 år. Men at han finner frem til en bra balanse er jeg ganske sikker på, fortsetter Drillo.

– Ferskvare

Også NRKs fotballekspert Tom Nordlie påpeker at VM-exiten gir Lagerbäck større rom for å teste og feile, men landslagstreneren bør heller ikke eksperimentere for mye, mener eksperten.

– Han (Lagerbäck) skal vinne kamper, men samtidig må det ikke gå utover et slagkraftig lag i EM-kvaliken, sier Nordlie.

Skeidtrener Tom Nordlie

NRK-EKSPERT: Tom Nordlie

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Forgjenger Høgmo, som tok over i VM-kvaliken høsten 2013, brukte tid på å «utvikle landslaget».

Det er en felle Lagerbäck bør styre unna, mener Nordlie.

– Ja, fotball er ferskvare – særlig på landslagsnivå. Det handler om resultater. Du må kunne tenke kortsiktig og sette en stamme i et lag og la noen spennende typer prøve seg samtidig. Brorparten av troppen må være de han er sikre på, og så må han finne ut av enkeltplasser, sier Nordlie.

– Må skape tro og glød

Eksperten får støtte av Sandefjord-trener Lars Bohinen.

– Jeg synes han bør ta ut de 11 beste spillerne, enkelt og greit. Om de er unge eller gamle eller nye, interesserer meg ikke. A-landslaget skal vinne fotballkamper.

Ronny Deila

GLØD: Vålerenga-trener Ronny Deila mener Lagerbäck må skape tro rundt landslaget.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Vålerenga-trener Ronny Deila mener landslagssjefen heller ikke må bytte for mye på mannskapet.

– Han må bygge et lag som får kontinuitet over tid. Det nytter ikke å spille med et lag og bytte 15 mann neste kamp. Da blir det vanskelig.

– Å sette et lag for at spillerne skal bli gode om to år, blir bare surr. Det må være en god blanding, og vi må også skape tro og glød i det norske folk igjen slik at vi har tro på at det skal skje noe. Da må du ha prestasjoner og resultater. Det håper jeg vi får se nå, sier han.

Sportsnyheter

Treneren lo av nytt Haaland-show: – Født med det instinktet

Det var spilt under sju minutter av mesterligakampen mot FC København da Erling Braut Haaland scoret sitt første av to mål. Manageren både lo og ristet på hodet på sidelinjen, men tok nordmannen av banen i pausen.

Siste nytt

 • Kristoff spurtslått i fransk ritt – ble nummer fire

  Alexander Kristoff greide ikke å holde tritt i seierskampen og tråkket inn til fjerdeplassen i Paris – Bourges. Først over målstreken var Jasper Philipsen.

  Kristoff havnet også bak den franske duoen Arnaud Démare og Bryan Coquard. Ingen av dem kunne stoppe Philipsen fra å sikre belgisk vinner i rittet for annet år på rad.

  I fjor vant Jordi Meeus foran Démare.

  Rytterne la bak seg 198 kilometer i årets utgave av Paris – Bourges. Edvald Boasson Hagen var i mål på 18.-plass, mens Tord Gudmestad endte tre hakk bak som Uno-X-lagets bestemann. (NTB)

  Tour of Norway
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Messi bekrefter at årets VM blir hans sistse

  Den argentinske fotballstjernen Lionel Messi gjorde det torsdag klart at fotball-VM i Qatar i november blir hans siste som aktiv spiller.

  Paris Saint-Germain-profilen har spilt 19 VM-kamper og scoret seks mål for Argentina. Torsdag sier 35-åringen i et intervju med den argentinske journalisten Sebastián Vignolo at Qatar-VM blir hans siste.

  Messi fikk sin VM-debut 16. juni 2006 mot daværende Serbia-Montenegro i en 6-0-seier. Han scoret ett mål og sto for én målgivende pasning.

  VM-sluttspillet i Qatar starter 20. november. Argentina er i gruppe med Saudi-Arabia, Mexico og Polen. (NTB)

  France Soccer League 1
  Foto: Aurelien Morissard / AP
 • Sjakkforbundet i uttalelse: – Juksing er uakseptabelt

  – Vi i Norges Sjakkforbund tar sterk avstand fra juks, skriver Sjakkforbundet ved generalsekretær Kristine Marie Ganz i en uttalelse.

  Det skriver forbundet etter at president Joachim Birger Nilsen innrømmet juks i 2016/2017-sesongen.

  Samtidig skriver forbundet at de setter pris på åpenheten til Nilsen. De forteller at han er nøktern og svært ryddig i sin forklaring, og gjør ingen forsøk på å bortforklare handlingen.

  – Styret tar avstand fra hendelsen i 2016, men vil også anerkjenne Nilsens åpenhet. Vi håper å kunne komme styrket ut av dette som forbund, skriver forbundet i pressemeldingen.

  pgeUNWRkqDs
  Foto: Thomas Andreassen / VG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste