Hopp til innhold

Dresskontrollør: – Jacobsen har fått gult kort

INNSBRUCK (NRK): Anders Jacobsen har fått en sterk advarsel av Det internasjonale skiforbundet fordi han brukte en hoppdress med for lange ermer i Garmisch. Det melder Aftenposten.

SKI-JUMP-FOUR-HILLS

JUBLET: Anders Jacobsen triumferte i Garmisch, men oppstyret i ettertid har gitt seieren en bismak.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Det har vært oppstyr i mellomeuropeiske medier etter at Jacobsen vant nyttårshopprennet i Garmisch Partenkirchen. Særlig i Sveits mener man at Jacobsen brøt reglene ved å dra ermene på hoppdressen for langt ned.

De mener Simon Ammann ble snytt for seieren, og søndag skriver Blick.ch at Jacobsen har fått en advarsel etter det som skjedde. Det var Dagbladet.no som først omtalte dette i Norge.

Dette bekrefter renndirektør Walter Hofer i Det internasjonale skiforbundet (FIS) overfor NRK rett før start i det tredje hoppukerennet, i Innsbruck.

Walter Hofer

BEKREFTER: Walter Hofer sier til NRK at Anders Jacobsen er blitt advart før søndagens renn.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

– Hadde en prat

– Jeg kan bekrefte at kontrolløren hadde en prat med Jacobsen i forbindelse med lørdagens trening, sier Hofer.

– Betyr det at han har fått en advarsel?

– Ikke en formell advarsel. Mer en muntlig anbefaling om at han ikke bør gjøre det samme igjen.

– Betyr det at Jacobsen brøt reglene da han vant i Garmisch?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Hofer til NRK.

Aftenposten har vært i kontakt med dresskontrollør Sepp Gratser, som forteller at Jacobsen har fått et gult kort av Det internasjonale skiforbundet. Det regnes som en sterk advarsel.

– Det med luftlommer og borrelås stemmer ikke. Det er bare rykter. Men i Garmsich-Partenkirchen fikk Jacobsen likevel en sterk advarsel, fordi ermene på dressen var for lange, sier østerrikeren til Aftenposten.

«Ble bedratt»

Dressermet kan ikke dras over håndleddskulen. Blick viser bilder som antyder at Jacobsen gjorde dette i Garmisch.

«Simi ble bedratt», konkluderer avisen.

Anders Jacobsen ønsket ikke å snakke om dette før søndagens renn i Innsbruck. Naturlig nok ønsket han å fokusere på rennet.

Lørdag merket han stor pågang fra pressen, som var svært tett på da han skulle gjøre seg klar til treningshopping i Bergiselbakken.

– De er så pågående at man må dytte dem vekk. På førstehoppet i dag ble jeg frustrert av det. På andrehoppet valgte jeg å smile til dem. De som kom for nærme, puffet jeg i leggen, fortalte Jacobsen etterpå.

Tøyer grensene

Samtidig fastslo han at han ikke hadde gjort noe galt.

– Alle tøyer grenser i alle idretter hele tida, det gjør de i alle idretter, det er derfor vi har kontroller. Men jeg føler ikke jeg har noe å forsvare, sa Jacobsen.

– Føler du andre jukser?

– Alle er litt i gråsonen, tror jeg, sa han.

Sportsnyheter

Kristoffer Velde

Debutant får Norge-sjanse: – Måtte klype meg i armen

Landslagssjef Ståle Solbakken serverte ikke mindre enn fire overraskelser i den ferske landslagstroppen. Det blir satt pris på av debutantene.

Siste nytt

 • Golftourene slår seg sammen – enighet mellom PGA-touren, europatouren og LIV

  Borgerkrigen i golfverden er over. PGA-touren, europatouren og den utskjelte LIV-touren er blitt enige om å slå seg sammen, opplyses det i en pressemelding.

  Partene har signert en avtale som slår sammen det saudiarabiske investeringsfondets (PIFs) golfinteresser (LIV-touren) med PGA-touren og DP World Tour (europatouren) i et felles eid selskap som skal gi de beste golfspillerne en felles arena å konkurrere på.

  PIF vil ifølge meldingen på PGA-tourens nettsted gjøre en investering i det nye selskapet for å hjelpe det å vokse. Et navn på det nye selskapet skal bestemmes senere. (NTB)

  Caddie Hovland Golf
  Foto: Doug Ferguson / AP
 • Roland-Garros: Nektet å ta belarusisk motstander i hånden

  Med sifrene 6–4 og 6–4 i kvartfinalen mot ukrainske Jelina Svitolina, tok den belarusiske verdenstoer Aryna Sabalenka seg videre til semifinalen av Grand Slam-turneringen i Paris.

  – Hun er en tøff motstander, hun beveger seg godt og det hun har gjort etter fødeselen er utrolig, sa Sabalenka om sin motstander Svitolina, som ble mor i oktober i fjor, til arrangøren.

  Svitolina på sin side ble ikke værende lengre på banen enn nødvendig. Etter at kampen var avgjort, gikk Svitolina rett bort til dommeren og takket for kampen mens Sabalenka sto klar ved nettet og ventet på henne. Dit kom Svitolina aldri.

  Før kampen nektet Svitolina å la seg fotografere sammen med Sabalenka. Belarus har aktivt støttet Russlands invasjon av Ukraina

  Det samme skjedde søndag, da Sabalenka slo ut den ukrainske tennisspilleren Marta Kostjuk. Heller ikke hun ønsket å ta Sabalenka i hånden.

  I semifinalen møter verdenstoer Sabalenka den useedede tsjekkeren Karolina Muchova.

  French Open
  Foto: LISI NIESNER / Reuters
 • Franske medier: PSG-trener Galtier sparkes

  Christophe Galtier (56) er ferdig som hovedtrener i Paris Saint-Germain, melder flere franske medier. Franskmannen fikk lede hovedstadslaget i én sesong.

  Både storavisen Le Parisien og radiokanalen RMC hevder tirsdag å ha kilder på at Galtier har fått sparken. Sportsavisen L'Équipe meldte for flere dager siden at Galtier er ferdig etter sesongen.

  Galtier tok over som PSG-trener etter Mauricio Pochettino for ett år siden. Han ledet klubben til seriegull i det som etter alle solemerker ble hans eneste sesong i hovedstaden. (NTB)

  Christophe Galtier
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste