NRK Meny
Normal

Dresskontrollør: – Jacobsen har fått gult kort

INNSBRUCK (NRK): Anders Jacobsen har fått en sterk advarsel av Det internasjonale skiforbundet fordi han brukte en hoppdress med for lange ermer i Garmisch. Det melder Aftenposten.

SKI-JUMP-FOUR-HILLS

JUBLET: Anders Jacobsen triumferte i Garmisch, men oppstyret i ettertid har gitt seieren en bismak.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Det har vært oppstyr i mellomeuropeiske medier etter at Jacobsen vant nyttårshopprennet i Garmisch Partenkirchen. Særlig i Sveits mener man at Jacobsen brøt reglene ved å dra ermene på hoppdressen for langt ned.

De mener Simon Ammann ble snytt for seieren, og søndag skriver Blick.ch at Jacobsen har fått en advarsel etter det som skjedde. Det var Dagbladet.no som først omtalte dette i Norge.

Dette bekrefter renndirektør Walter Hofer i Det internasjonale skiforbundet (FIS) overfor NRK rett før start i det tredje hoppukerennet, i Innsbruck.

Walter Hofer

BEKREFTER: Walter Hofer sier til NRK at Anders Jacobsen er blitt advart før søndagens renn.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

– Hadde en prat

– Jeg kan bekrefte at kontrolløren hadde en prat med Jacobsen i forbindelse med lørdagens trening, sier Hofer.

– Betyr det at han har fått en advarsel?

– Ikke en formell advarsel. Mer en muntlig anbefaling om at han ikke bør gjøre det samme igjen.

– Betyr det at Jacobsen brøt reglene da han vant i Garmisch?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Hofer til NRK.

Aftenposten har vært i kontakt med dresskontrollør Sepp Gratser, som forteller at Jacobsen har fått et gult kort av Det internasjonale skiforbundet. Det regnes som en sterk advarsel.

– Det med luftlommer og borrelås stemmer ikke. Det er bare rykter. Men i Garmsich-Partenkirchen fikk Jacobsen likevel en sterk advarsel, fordi ermene på dressen var for lange, sier østerrikeren til Aftenposten.

«Ble bedratt»

Dressermet kan ikke dras over håndleddskulen. Blick viser bilder som antyder at Jacobsen gjorde dette i Garmisch.

«Simi ble bedratt», konkluderer avisen.

Anders Jacobsen ønsket ikke å snakke om dette før søndagens renn i Innsbruck. Naturlig nok ønsket han å fokusere på rennet.

Lørdag merket han stor pågang fra pressen, som var svært tett på da han skulle gjøre seg klar til treningshopping i Bergiselbakken.

– De er så pågående at man må dytte dem vekk. På førstehoppet i dag ble jeg frustrert av det. På andrehoppet valgte jeg å smile til dem. De som kom for nærme, puffet jeg i leggen, fortalte Jacobsen etterpå.

Tøyer grensene

Samtidig fastslo han at han ikke hadde gjort noe galt.

– Alle tøyer grenser i alle idretter hele tida, det gjør de i alle idretter, det er derfor vi har kontroller. Men jeg føler ikke jeg har noe å forsvare, sa Jacobsen.

– Føler du andre jukser?

– Alle er litt i gråsonen, tror jeg, sa han.

Siste nytt

 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Årets første seier for Kristoff

  Alexander Kristoff tok sin første etappeseier for sesongen da vant spurten på den siste etappen av rittet Tour of Oman for tredje gang på rad søndag.

  Kristoff
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang