NRK Meny
Normal

Drapsdømt keeper gjør comeback – nå steiler supporterne

Den drapsdømte keeperprofilen Bruno Fernandes er ute av fengsel og hadde tirsdag sin første trening med klubben Boa Esporte i Brasil. Nå raser mange av supporterne.

Bruno Fernandes

VEKKER REAKSJONER: Samtidig som Bruno Fernandes deltok på sin første Boa Esporte-trening, protesterte flere kvinnelige supportere i byen Minas Gerais.

Foto: Reuters / Cristiane Mattos / AFP / NTB Scanpix

«Vi kommer til å ta kampen, og vi kommer ikke til å gi oss».

Dette sto på plakatene til en av de kvinnelige supporterne som hadde møtt opp på torget i Varginha, et område i delstaten Minas Gerais, ifølge Aftonbladet.

Bruno Fernandes

PROTEST: Her er flere av kvinnene som protesterte mot signeringen av keeperen.

Foto: Cristiane Mattos / AFP

Hun var en av et tjuetalls kvinner som protesterte mot at Serie C-klubben Boa Esporte har signert keeperen Bruno Fernandes de Souza.

Kvinnene hadde med seg flere plakater med slagord, og bilder fra demonstrasjonen viser også at mange av dem lå på bakken og latet som om de var døde.

Den tidligere Flamengo-kapteinen har sittet i fengsel siden 2010. Han ble da dømt til 22 års soning for medvirking til kidnapping og drap på sin kjæreste.

Han slapp ut i februar etter å ha anket til Høyesterett.

Bestialsk drap

Hans gravide kjæreste ble ikke funnet, men under rettssaken innrømmet Fernandes at kroppsdeler ble kastet til villhunder.

Reaksjonene har vært massive etter at Boa Esporte likevel valgte å signere den tidligere stjernekeeperen.

Mange supportere har protestert, mens sponsorer truer fortsatt med å trekke seg ut. Ifølge brasilianske Huffington Post har flere enn 25.000 signert en underskriftskampanje som hadde som mål om å ødelegge keeperens vei tilbake til fotballen.

Det ser imidlertid ikke ut til å ha lykkes.

Bruno Fernandes

BLANDEDE REAKSJONER: Mens noen protesterte mot nysigneringen, var andre glade for å se Bruno Fernandes på treningsfeltet.

Foto: Cristiane Mattos / AFP

– Takknemlig for muligheten

Tirsdag var Fernandes på sin første trening, og i den forbindelse brukte han mye tid på å hylle klubbpresident Roberto Moraes for å ha gitt ham en ny mulighet.

– Han har åpnet opp nye dører for meg, og jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg har fått her, sier Fernandes, ifølge The Sun.

Men selv om mange raser mot klubben, viser bilder fra treningen at en rekke supportere hadde møtt opp for å ønske spilleren velkommen.

Fernandes sier at han nå ønsker å starte arbeidet med å ta Boa Esporte opp til brasiliansk førstedivisjon.

– Man kan alltid legge planer, men den som sier siste ord er gud. Jeg kom for å hjelpe og ikke for å tenke på meg selv, sier Fernandes.

Siste nytt

 • Pedersen endte på femteplass

  Jesper Saltvik Pedersen endte til slutt på en femteplass i dagens slalåmrenn. Han var 2 sekunder og 47 hundredeler bak vinneren Dino Sokolovic, som kjørte seg opp fra tredjeplass i andre omgang.

  Jesper Saltvik Pedersen Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: PAUL HANNA / Reuters
 • Larsen på 11.-plass

  I mennenes 7,5-kilometer sittende, sørget Trygve Steinar Larsen for en norsk 11.-plass, 1 minutt og 51 sekunder bak vinneren.

  Det ble gull for hjemmehåpet Sin Eui Hyun fra Sør-Korea.

  Trygve Steinar Toskedal Larsen
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Skarstein et stykke bak pallen

  Birgit Skarstein endte på en sjuendeplass på kvinnenes 5 kilometer sittende. I mål var hun nesten to minutter bak den amerikanske vinneren, Oksana Masters

  Birgit Skarstein
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics: Rullestolcurling Norge - Kina, finale
Ski Classics: Birkebeinerrennet
V-cupfinale alpint: Storslalåm, menn
Vinterstudio
Ski Classics: Birkebeinerrennet
V-cup kombinert: Hopp
Sportslørdag: V-cup alpint og langrenn
V-cupfinale alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
V-cupfinale alpint: Slalåm, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner