Hopp til innhold

Dramatisk løp for Knotten – 20 treff, fall og neseblod: – Det er litt tåkesyn

Karoline Knotten leverte 20 treff på normaldistansen i Östersund, men det som kunne vært et superløp, ble i stedet preget av neseblod, fall og en tung følelse i løypa.

Karoline Knotten

RETT NED: Karoline Knotten falt på vei inn til mål, på slutten av det hun følte var en tung da i løypa.

Foto: NRK

Med 20 av 20 treff for første gang på en normaldistanse, kunne Karoline Knotten fort sikret sesongens første pallplass. Men i løypa gikk det ikke like greit.

På vei ut fra siste skyting blødde hun neseblod, og før mål gikk hun rett i snøen, og tapte så mye som nesten ett minutt til uslåelige Dorothea Wierer på sisterunden.

Det er digg å skyte bra når man ikke helt henger med ellers. Det var godt å få til. Det blir et OK resultat på lista. På de tre siste rundene er jeg helt ferdig egentlig. Det handler om å komme seg rundt. Jeg følte meg ikke så bra. Jeg blør neseblod fra start, og tryner på vei inn til mål. Det er en litt sånn dag, innrømmer hun etter 9.-plassen.

PERFEKT: På standplass var Karoline Knotten feilfri med 20 av 20 treff.

– Tåkesyn

Knotten tror ikke neseblodet er tegn på noe alvorlig.

Når jeg blør neseblod så er det et plagsomt element, litt forstyrrende. Så forsøker jeg meg med en spurt og tryner i nedoverbakken. Jeg taper en del på det også, men det er ikke der det ryker, det er tungt i dag, forteller hun, og utdyper:

Karoline Knotten

BLØDDE: Knotten begynte å blø neseblod under rennet i Sverige.

Foto: NRK

Jeg tynne blodårer i nesa, så det trenger ikke å være noe stress, men noen ganger er jeg sliten og blør, og noen er jeg ganger i toppform og blør. Det er typisk at man er litt sliten mot slutten av sesongen.

– Det virker som det også skjedde i Nove Mesto, og dette kan oppstå i tørr luft, som det er her. Det kan hende det påvirker Karoline, vi skal se på det nå. Neseblod er ikke uvanlig, sier skiskytternes lege, Ola Berger,

Fallet forklarer Knotten med at hun ville gire opp den siste delen, som en del av en intern spurtkonkurranse i laget.

Det er litt uvant at det er så kaldt også, så det er litt tåkesyn og jeg er helt stiv i ansiktet. Det er litt vanskelig å si. Jeg var ferdig og sleit med å holde meg på beina.

Knotten har hatt en litt varierende sesong etter sykkelkrasjen i fjor vår, men avsluttet VM med en sterk sjetteplass på fellesstarten.

Men etter mesterskapet i Oberhof fikk hun mageproblemer. Nærmere bestemt en parasitt i magen.

Det er mye bedre nå enn det har vært, men jeg skal ikke si det ikke er noen ettervirkninger. Det kan være litt derfor at man ikke føler seg 100 prosent og har ekstra krefter. Det har vært vanskelig å få i seg mat, og holde på maten, sier Knotten, som mener hun hadde energi nok til å gå løpet.

Wierer, Vittozzi, Herrmann-Wick

PALLEN: Det ble italiensk dobbeltseier med Dorothea Wierer foran Lisa Vittozzi og Denise Herrmann-Wick.

Foto: ANDERS WIKLUND / AFP

– En håpløs dag

Tandrevold ble beste norske kvinne, med en sjuendeplass. Hun var feilfri frem til siste stående, da det ble to bom.

– Det var gøy å kunne være med helt der oppe, men jeg er litt irritert over siste stående hvor jeg ikke er helt på i starten av serien, forklarer hun.

Marte Olsbu Røiseland, som tok to seire i Nove Mesto forrige uke, fikk en svært dårlig start med to tilleggsminutter på første liggende skyting. Også på første stående ble det to bom.

Marte Olsbu Røiseland

TUNG DAG: Marte Olsbu Røiseland fikk hele fem bom på 15-kilometeren.

Foto: Anders Wiklund / AP

– En helt håpløs dag for Marte i dag, fastslo Ola Lunde.

Til slutt endte frolendingen med fem tilleggsminutter, og hun hadde ingen god forklaring.

– Jeg fikk skrumelding etter første, og vet ikke hvordan det så ut på den andre. Det var en veldig kjedelig start, med to bom, det ødelegger løpet, sier Røiseland, som aldri har skutt feilfri på en 15-kilometer.

– Jeg må snakke med Patrick (Oberegger, skytetrener) om det før jeg vet. Jeg har ingen svar, legger hun til etter det som ble en 55.-plass.

Siste nytt

 • Nederlandsk storkamp ble avbrutt etter skandalescener – skal fullføres for tomme tribuner

  De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører kommende onsdag.

  Det opplyser fotballforbundet i Nederland mandag.

  Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen var oppgjøret også stanset to ganger, for så å bli gjenopptatt.

  Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

  På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

  De stygge scenene representerte et nytt bunnpunkt i den krisen Ajax står i. Storklubben sliter både på og utenfor banen. Med bare fem poeng på fire kamper har det nederlandske mesterlaget opplevd sin dårligste start på en sesong siden 1964/65. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Landslagsstopperen Andreas Hanche-Olsen ute med ankelskade i opptil seks måneder

  Andreas Hanche-Olsen trenger en operasjon i ankelen og blir ute i lang tid. Det gjør ham nok en gang uaktuell for landslaget.

  Nyheten ble sluppet av Mainz etter helgens 1-2-tap for Augsburg i tysk Bundesliga. I meldingen står det at Hanche-Olsen først er ventet tilbake om fire til seks måneder.

  – Avgjørelsen ble tatt i samråd med det medisinske teamet og flere spesialister, skriver Mainz.

  Hanche-Olsen var ikke i troppen til Mainz' to siste ligakamper. Ankeltrøbbel gjorde at han mistet seriestarten og har siden kun spilt 65 minutter. Hans seneste opptreden kom da han ble tatt av i pausen mot Werder Bremen 2. september.

  Midtstopperen står med 14 landskamper for Norge, og den siste kom i september i fjor. Sykdom og skader er årsaken til at han ikke står med noen kamper for Ståle Solbakkens lag i 2023.

  – Det er jo maks utur, men vi var litt forberedt på det. Da han fikk det overtråkket, så ble det jo ikke bra. Da fryktet vi at det endte med operasjon, sier Solbakken til Nettavisen. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Pochettino om Chelseas krisestart: – Vi må vokse opp

  Mauricio Pochettinos inntog og en bråte nye spillere har ikke løst Chelseas problemer i Premier League. London-klubben står med kun fem ligaseirer i 2023.

  Søndag kom nok en nedtur hjemme på Stamford Bridge. Chelsea sløste med sjansene og ble redusert til ti mann underveis i 0-1-tapet for Aston Villa.

  Laget ligger på 14.-plass med kun fem poeng etter seks runder. Ansettelsen av Pochettino og nok en sommer med stort pengeforbruk har ikke slått til.

  – Fotballspillere vil vinne, men feil vil komme når man har unge spillere uten erfaring. Det er klart vi er misfornøyde. Vi må løse dette så snart som mulig, og vi må vokse opp som lag, sa Pochettino etter kampen.

  Chelsea fikk amerikanske eiere i fjor vår. De tok over klubben etter nærmere to tiår med Roman Abramovitsj, og de siste 15 månedene er det blitt brukt enorme pengesummer på nye spillere. Likevel strever Chelsea tungt.

  I kalenderåret 2023 står de blåkledde med kun fem seirer av 29 mulige i Premier League.

  – De ser fram til å kunne bygge noe bra med dette prosjektet, men de er skuffet. Samtidig må de stole på planen. Vi må gjøre jobben og stole på hverandre. Vi har laget vi har, og det kan vi ikke forandre på nå, sier Pochettino om eierens reaksjoner på Chelseas vedvarende krise. (NTB)

  poch
  Foto: IAN KINGTON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ustoppelige Pellegrino 00:35
Neste