Hopp til innhold

Mye dramatikk da Contador veltet ut av sammendraget

Alberto Contador veltet da han prøvde å angripe den gule trøyen i en utforkjøring.

Contador med uhell i TdF

DRAMATISK: Plutselig stod Alberto Contador midt i veien i en utforkjøring. Spanjolen veltet trolig fra seiersmulighetene i årets tour. Bilder fra TV 2.

Som ventet kom det angrep på Chris Froomes gule ledertrøye på den 17. etappen av Tour de France.

Opp førstekategorien kjørte Astana knallhardt, men klarte ikke å riste av seg Chris Froome.

Dermed måtte neste angrep komme i utforkjøringen fra Col d'Allos. Og plutselig stod Alberto Contador midt i veien. Et fall satte muligens en stopper for hans mål om en sammenlagtseier i årets Tour. Til slutt endte spanjolen hele 2 minutter og 17 sekunder til Froome.

Flere favoritter ute

Etter velten ligger Contador på en femteplass i sammendraget, seks minutter og 40 sekunder bak Chris Froome.

Men det var mer dramatikk på denne etappen. Tidlig på etappen måtte tredjemann i sammendraget, Tejay Van Garderen, bryte. Sannsynligvis var amerikaneren blitt syk på hviledagen.

Her er det slutt for Van Garderen

SKUFFET: Tejay Van Garderen var tydelig skuffet da han måtte bryte årets Tour de France. Bilder fra TV 2.

Heller ikke på den siste klatringen var det noen av sammenlagtfavorittene som klarte å knipe sekunder på Froome.

Nairo Quintana prøvde og prøvde, men Froome svarte hver eneste gang. Heller ikke Vincenzo Nibali klarte å rykke fra engelskmannen. Til slutt gikk Quinatana og Froome sammen i mål, sju sekunder foran Valverde og 15 sekunder foran fjorårsvinner Nibali.

Dermed beholder Froome den gule ledertrøyen. Nairo Quintana ligger på andreplass, mens Alejandro Valverde rykker opp på tredjeplassen etter uhellet til Contador.

Overraskende tysk seier

Det var et brudd som kom seg løs på dagens etappe. Bruddet på hele 26 mann fikk etterhvert en ledelse på over 11 minutter.

Opp siste klatringen prøvde tyskeren Simon Geshcke å gå solo fra de andre utbryterne. Med imponerende kjøring opp de to siste fjellene klarte han å holde unna for Andrew Talansky.

Tyskeren har vært i brudd på de siste tre etappene og lyktes endelig med å ta en etappeseier. Det var også den første etappeseieren til Team Giant Alpecin i Tour de France 2015.

Sveitsiske Mathias Frank kom på en femteplass og klatret dermed kraftig på sammenlagtlisten. Han ligger nå på en åttendeplass - åtte minutter og 47 sekunder bak Froome.

De norske gutta hadde ingen muligheter i dag. De kom inn en snau halvtime bak vinneren Geshcke.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal