NRK Meny
Normal

To brudd for Teniste – skrevet ut fra sykehus

Taijo Teniste ble kjørt til sykehus med nakkeskade. Likevel holdt Brann fokus og vant nok en eliteseriekamp uten å slippe inn mål.

Taijo Teniste

UT PÅ BÅRE: Taijo Teniste falt dramatisk.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Siste: Brann bekrefter nå at Teniste har konstatert brudd i hånden og et ukomplisert brudd i ryggen. Estlenderen tilbrakte natten på sykehus i Kristiansand, men reiste søndag hjem til Bergen sammen med lagkameratene.

– Vi fryktet det verste da vi så fallet. Men Taijo har full førlighet i armer og bein og er ved godt mot, sa sportssjef Rune Soltvedt til klubbens hjemmesider lørdag kveld.

Kampen mellom Brann og Start kommer til å huskes best for Taijo Teniste dramatiske skade i første omgang. Det så fryktelig stygt ut da Teniste landet på hodet og fikk en brå bevegelse i nakken etter en hodeduell etter 16 minutters spill.

– Den var skikkelig stygg, men det er bra rapporter. Han er en tøffing, så han kommer nok tilbake, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport i pausen.

– Vi er spent, han er viktig for oss, sier Nilsen etter kampen.

Brann-spillerens nakke ble stabilisert med nakkekrage, før han ble båret av banen. Ifølge Eurosport ble Teniste fraktet til sykehus i Kristiansand for videre undersøkelser.

Taijo Teniste

SE: Se situasjonen med Taijo Teniste i NRKs nyhetssending.

Rekdal tenkte på Enerly

Teniste skal ha vært ved bevissthet og i stand til å bevege både armer og bein.

– Det kunne gått skikkelig ille, konstaterer Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal, og fortsetter:

– Vi husker med gru hva som skjedde med Dagfinn Enerly for mange år siden.

Han sikter til en episode nettopp i Kristiansand der Fredrikstads Dagfinn Enerly i 2005 brakk nakken og ble lam.

Laster innhold, vennligst vent..

Brann i storslag

Etter 1-0-seieren over bunnlaget Start i Kristiansand lørdag kveld, står bergenserne med 25 av 27 mulige poeng så langt i sesongen.

Sju seirer på rad er også klubbrekord på øverste nivå.

Brann har bare sluppet inn to mål på ni kamper.

Steffen Lie Skålevik ble matchvinner med sin scoring etter 75 minutters spill, hans sjette seriemål denne sesongen.

– Det var steintøft, men fy søren, det var gøy. Det begynner å koke, og det er skikkelig gøy, sier Skålevik til Eurosport.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag