Hopp til innhold

Mot thrilleravslutning i Norges gruppe: – Vet vi gjorde det vanskelig for oss selv

Norges ettmålsseier over Portugal holder liv i kvartfinaledrømmen. Men det holder ikke nødvendigvis at de norske håndballherrene gjør jobben selv.

3YeKgQxueuw

SEIERSDANS: Norges spillerne viste enorm glede etter sliteseieren.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Norge slo Portugal med seks mål da lagene møttes i EM på hjemmebane for et år siden, men det ble tidlig klart at VM-møtet ikke ville bli avgjort i første del av lagenes første kamp i hovedrunden. Det ble faktisk ikke avgjort før i sluttsekundene.

Mye takket være portugisiske tominuttere, en tøff takling av Harald Reinkind i forsvar, og et stolpeskudd, så vant Norge med ett mål.

– Det er en fantastisk fight selv om det er litt motvind der. Vi er glad for å vinne den, sier Christian Berge til TV3.

Seieren gjør at kvartfinaledrømmen lever. Antakelig vil det hele bli avgjort når Portugal og Frankrike møtes i siste kamp søndag kveld. For med poenglikhet mellom flere lag så vil innbyrdes målforskjell bli avgjørende. Siden Norge tapte med fire mål mot Frankrike, burde de aller helst vunnet med fem mot Portugal.

– Vi har muligheten til å nå den aller beste målsettingen, for vi leder med fire i andre omgang, men vi møter et utrolig godt portugisisk lag. Det er små marginer og det viktigste er at vi vinner, slår Christian O'Sullivan fast til TV3.

hodRjxycmXw

ENGASJERT: Christian Berge var ivrig på sidelinjen.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

– Driter i alt annet

Så fremt Norge slår Algerie og Island, og både Portugal og Frankrike vinner nest kamp mot henholdsvis Sveits og Island, så må enten Frankrike slå Portugal, eller Portugal vinne med mer enn seks mål for at Norge skal gå til kvartfinale.

– For å være helt ærlig så driter jeg i alt annet. Vi får gjøre noe med det vi får gjort noe med. Vi har tapt én kamp, og hvis det skal felles oss, så får det gjøre det. Vi skal gi bånn gass og telle opp til slutt. Jeg har god tro, sier Sagosen til TV3.

– Vi skal hjem og se på det. Vi vet forutsetningene og at vi gjorde det vanskelig for oss selv da vi tapte mot Frankrike. Vi får ha fokus på det vi får gjort noe med, mener landslagssjefen.

Norge møtte et fysisk tøft lag, som også i stor grad lyktes med sitt overtallsspill. I tillegg fortsatte de norske spillerne å bomme på flere store muligheter. Til pause ledet de norske håndballherrene med to mål, og da Torbjørn Bergerud vartet opp med flere praktredninger, doblet de den ledelsen.

aa5X7l95hK4

STOD FREM: Torbjørn Bergerud hadde flere avgjørende redninger.

Foto: Anne-Christine Poujoulat / POOL / AFP / NTB

Men dramaet var bare så vidt i gang. For Sagosen fikk to utvisninger på rappen, og da Portugal satte inn keeper Humberto Gomes, krympet brått ledelsen. Med sju minutter igjen av kampen var det uavgjort. Like etter tok Portugal over ledelsen.

– Det er bare å gjøre seg klar for de fem verste minuttene i VM. La oss håpe det blir de beste, kommenterte TV3s Daniel Høglund.

Uenig med dommerne

Norge snudde det igjen, og med ett minutt igjen mente Norge og Christian O'Sullivan at de skulle ha straffe, men dommerne ga bare frikast. Og Berge fikk gult kort.

Han gikk rett bort til de spanske dommerne da kampen ble avblåst.

– Jeg synes det var motvind til tider. Jeg bruker egentlig ikke snakke noe med dem, men jeg sitter med en følelse at det ikke var helt ålreit mot O’Sullivan på de to siste der. Jeg ville bare markere ved å si det, forklarer Berge til TV3.

– De mister grepet om kampen etter 10 minutter. Linjen var feil. De to dårligste på banen var de to dommerne, mener TV3s ekspert, Joachim Boldsen.

Men Portugal, med én mann utvist, klarte ikke å score i det avgjørende angrepet.

– Vi vinner og det er hovedvei. Personlig brenner jeg litt flere. Vi møter et tøft fysisk lag. Dette er et bra lag, det er bare å ta av seg hatten for det. Det viser klasse at vi drar det i land, oppsummerer Sagosen, som ble Norges toppscorer med seks mål.

Ofc8gfH6SV8

VIKTIG: Sander Sagosen (t.h.) og kaptein Bjarte Myrhol jubler for en norsk scoring.

Foto: PETR DAVID JOSEK / AFP

Siste nytt

  • Slind vraker landslaget igjen: – Jeg har ikke lyst til å skuffe noen

    Astrid Øyre Slind takker nei til landslagsplass. Hun har signert ny kontrakt med langløpslaget Aker Dæhlie.

    – Jeg har bestemt meg for å bli på Team Aker Dæhlie. Jeg turte ikke å bytte. Rent sportslig vet jeg at dette har fungert ganske bra, og da er det risikabelt å bytte i en VM-sesong, sier Slind til NRK.

    – De har sluttet å tvinge folk inn på lag, og skjønner at jeg står i det som er trygt, sier Slind.

    Langrennssirkuset er på vei inn i en VM-sesong som krones med mesterskap på hjemmebane i Trondheim. Slind sier forbundet forsøkte å overtale henne, men i påsken ga hun beskjed om at hun takker nei.

    Slind forteller at hun likevel har slitt mye med avgjørelsen, og det faktum at hun har stått utenfor resten av landslaget.

    – Jeg synes det har blitt for mye alvor og negativt rundt et valg som bare er artig. Det er idrett og underholdning. Jeg tror det kan fungere godt for begge lag, istedenfor at man skal ha dårlig samvittighet og skyld for å ikke backe. Det har blitt så mye rundt det som jeg synes har vært tungt.

    – Har du tenkt mye på det?

    – Det har jeg tenkt ganske mye på. Sikkert altfor mye. Jeg har jo ikke lyst til å skuffe noen eller sette noen i et dårlig lys. Jeg har bare lyst til å gå fort på ski. Det har ikke vært så enkelt, sier Slind og slår fast:

    – Det er godt å ha tatt et valg. Det føles som jeg har tatt det riktige valget for meg.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Svensk tennisprofil gjør helomvending – varsler comeback etter dopingutestengelse

    Den svenske tennisspilleren Mikael Ymer la opp etter at han ble utestengt i 18 måneder for brudd på dopingreglene i juli i fjor. Nå åpner han for comeback.

    – Jeg har bestemt meg for å legge opp som profesjonell tennisspiller. Takk alle sammen for fantastiske minner! For en reise det har vært! Jeg ønsker alle mine gamle kollegaer lykke til videre, skrev han på X i slutten av august 2023.

    Ymer ble måneden før utestengt i 18 måneder for å ha misset tre dopingtester i løpet av ett år. Da var han rangert som verdens 51. beste tennisspiller på herresiden.

    Ymer mente selv at utestengelsen var urettferdig og forklarte at han aldri har brukt eller vært mistenkt for å bruke et ulovlig middel.

    Nå kan det imidlertid se ut til at svensken skal gjøre comeback på tennisbanen.

    – Pensjonisttilværelsen var kjedelig, sees om åtte måneder, skriver han på X.

    Det var Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne som landet på 18 måneders utestengelse av svensken. (NTB)

    Britain Wimbledon Tennis
    Foto: Kin Cheung / AP
  • Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

    Jon-Hermann Hegg, Synnøve Berg og Jeanette Hegg Duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i OL-kvalifiseringen i Rio de Janeiro.

    Jon-Hermann Hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. Hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen.

    Synnøve Berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. Jeanette Hegg Duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske Oceane Müller, mens Iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser.

    Jeanette Hegg Duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. Synnøve Berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. Pernille Nor-Woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng.

    Det er to kvoteplasser til OL i Paris som deles ut etter finalen. Berg skal kjempe med Manon Herbulot fra Frankrike, Marlene Pribitzer fra Østerrike og Eszter Mezaros fra Ungarn om plassene. (NTB)

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal