Utskjelte Kane fikk slutt på måltørken – da kom kravet om at Steve Bruce må gå

Newcastle-fansen hyllet sine utskjelte, men rike, eiere før kampen mot Tottenham. Ekstasen skulle ikke vare lenge.

3nTe-6Bw7EY

SLUTT PÅ MÅLTØRKEN: Slik scoret Harry Kane sitt første ligamål siden 23. mai.

Foto: LEE SMITH / Reuters

Et fullsatt St. James' Park var i ekstase før kampen, som var Newcastles første etter at klubben ble kjøpt opp av det saudiarabiske oljefondet, PIF.

Og kronprins Mohammed bin Salman kunne ikke fått en bedre start som klubbeier.

Det tok bare ett minutt og 48 sekunder før ballen lå i nettet bak Tottenham-keeper Hugo Lloris. Newcastle kombinerte seg rakt og effektiv framover, og Callum Wilson stupte innlegget fra Javi Manquillo i mål.

Men kanskje skal det mer til enn en pengesterk eier for å snu trenden for et lag som ennå ikke har vunnet denne sesongen.

I hvert fall kom utligningen etter 18 minutter. Tanguy Ndombele fra rundt 20 meter.

XsPyi4OozNU

GOD START: Callum Wilson sendte Newcastle i ledelsen før to minutter var spilt.

Foto: SCOTT HEPPELL / Reuters

Endelig for Kane

23 minutter var kampen snudd. Etter en VAR-sjekk viste det seg at Harry Kane hadde beregnet sitt bakromsløp perfekt. Lobben hans var minst like perfekt.

Dermed kunne han juble ellevilt av lettelse. Dette var nemlig Kanes første mål i år, hans første Premier League-scoring siden 23. mai.

Mannen som var toppscorer i Premier League i fjor, har vært under kraftig kritikk for innsatsen både for Tottenham og England denne høsten.

Etter kampen var Tottenham-manager Nuno Espirito Santos lettet på Kanes vegne.

– Det er viktig for oss alle at Harry Kane scorer. Vi er veldig glade for at han endelig fikk målet han fortjente, sier Santos til Sky Sports.

Mot slutten av første omgang ble kampen stoppet da en tilskuer fikk et illebefinnende. Da tilskuerens tilstand viste seg å være stabil, fortsatte spillet.

Og før pause skulle Tottenham rekke å øke til 3–1. Denne gangen var Kane servitør til Son Heung-min, som ikke gjorde noen feil foran Newcastle-målet.

Se sammendrag fra kampen:

Den enorme statistikken

Da kunne OptaJoe begynne å pøse ut statistikker som minner om hvor stor Kane har vært de siste sesongene:

** Han har scoret seks mål på åtte Premier League-kamper på St. James Park. Bare Wayne Rooney har flere (ni på tolv kamper).

** Samarbeidet mellom Kane og Heung-min har nå resultert i 35 mål i Premier League. Med det er de den nest farligste duoen i historien, bare ett mål bak Chelseas Didier Drogba og Frank Lampard.

** Kane har nå scoret 88 mål på 128 bortekamper i Premier League. Bare Wayne Rooney har flere, med 94 på 243 kamper.

_jfqRVH5hMI

PÅ LÅNT TID: Steve Bruce må innse at hans tid i managerstolen på St. James' Park går mot slutten

Foto: LEE SMITH / Reuters

Vil ha vekk Bruce

Utover andre omgang fortsatte Tottenham å være det beste laget. Og da Newcastles Jonjo Shelvey fikk rødt kort tid etter at han kom på banen, hadde euforisk entusiasme for lengst snudd til et unisont krav på tribunen:

«We want Bruce out,» runget det taktfast over St. James’ Park. Det kan gå mot slutten for Steve Bruce som manager i Newcastle.

Da folk hadde begynt å gå hjem, fikk kampen likevel nytt liv. Selvmålet fra Eric Dier var imidlertid ikke nok.

Etter kampen fikk Bruce – ikke overraskende – spørsmål om sin egen fremtid St. James’ Park.

– Det er opp til andre å bestemme hva som skjer. Hvis jeg trodde på alt jeg så og leste i forrige uke, hadde jeg kanskje ikke vært her i dag, sier han til Sky Sports og legger til:

– Presset er en del av det å spille i Premier League. Det er en stor liga for store gutter, og jeg kommer ikke til å gi meg før jeg hører noe annet.

Sportsnyheter

Reagerer på Carlsen-motstanderens oppførsel: – Man merker taperens bitterhet

Lørdagens parti kunne nesten umulig leve opp til fredagens thriller, men et nervepirrende parti endte i remis i Dubai. Etter partiet var Magnus Carlsens motstander frustrert.

Siste nytt

 • Sesongens første Newcastle-seier

  Newcastle tok sin første seier for sesongen, da de slo nedrykksrival Burnley 1-0 hjemme på St. James' Park lørdag.

  Callum Wilson ble den store helten for hjemmelaget, da han utnyttet en dårlig inngripen fra Burnley-keeper Nick Pope etter 40. minutter.

  Seieren er godt nytt for manager Eddie Howe, som nå ser laget klatre til 19. plass, med like mange poeng som Burnley på plassen foran og Norwich på plassen bak.

  Premier League - Newcastle United v Burnley
  Foto: SCOTT HEPPELL / Reuters
 • Xavi fikk sitt første Barcelona-tap

  Barcelona var uten poengtap i La Liga etter at Xavi ble trener, men røk 0-1 hjemme mot Betis lørdag. Stortalentet Gavi måtte ut på båre før pause.

  Bortelaget spilte ut Barcelona-forsvaret i det 79. minutt, og Juanmi satte enkelt inn vinnermålet.

  Barcelona-tap
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Norge på 6. etter dårlige forhold

  Dårlige forhold ødela i stor grad for de norske hopperne under dagens lagkonkurranse i polske Wisla. En svak førsteomgang gjorde at Norge kun gikk til andre omgang som syvende beste lag.

  I andre omgang så det lenge bedre ut, men forholdene ødela nok en gang, da Marius Lindvik fikk det tøft i Norges siste hopp.

  Østerrike var best av alle til slutt og vant med 843 poeng. Det ble uhyre jevnt, og marginen ned til Tyskland på andreplass var på kun 0,3 poeng. Slovenia sikret tredjeplassen, 8,6 poeng bak.

  Norge endte til slutt på en sjetteplass, 75,8 poeng bak vinnerne.

  Poland Ski Jumping World Cup
  Foto: Czarek Sokolowski / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal