Søderlund snudde i dramatisk toppoppgjør

Rosenborg befestet tabelltoppen da de snudde 0-2 til 3-2 mot Stabæk.

Søderlund

TOMÅLSSCORER: Alexander Søderlund ordnet både utlikning og seiersmålet mot Stabæk, før han ble byttet ut og gratulert av RBKs trenerteam.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Men det var først et svært diskuterbart straffespark til Rosenborg som gjorde sitt for at eliteseriens leder fortsatt holder til i Trøndelag.

For det var nemlig Stabæk som gikk rett i strupen på serielederen 2. pinsedag. Før det var gått 16 minutter hadde Bærums-laget satt to baller i nettet bak RBK-keeper André Hansen. Mens de svarte og hvite jaktet redusering kontret serietoer Stabæk for å øke ledelsen ytterligere.

To mål på to minutter

Helland

SIKKER: Pål André Helland satte straffesparket til høyre og keeper til venstre.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Men så valgte dommer Svein Oddvar Moen plutselig å peke på straffemerket i Stabæk-boksen: Fra nært hold skøyt Pål André Helland en ball oppi hånda på Daniel Granli - noe som virket som en «uskyldig» hands.

Straffen satte Helland selv sikkert nede ved høyre stolperot, mens Stabæk-keeper Mande Sayoba gikk motsatt vei.

Så skjedde det som ofte skjer når et Rosenborg i form får blod på tann. Bare minuttet etter 2-1-reduseringen spilte Mike Jensen flott gjennom til Alexander Søderlund på krittmerket. Rogalendingen takket for pasningen og dunket ballen nydelig i mål på volley, og det sto uavgjort til pause.

Snuoperasjon og utvisning

Etter pause sørget toppscorer Søderlund for å gjøre snuoperasjonen komplett, da han lurte seg bak et sovende Stabæk-forsvar og akrobatisk satte inn 3-2 fra fem meter.

Dette var den landslagsaktuelle spissens tolvte mål på ti kamper denne sesongen. Den neste landslagstroppen tas ut torsdag.

15 minutter før slutt forsøkte Pål André Helland å skaffe Rosenborg nok et straffespark da han gikk ned over en utrusende Sayoba.

Denne gangen valgte imidlertid Moen å gi gult kort for filming - trønderens andre gule på få minutter - og utvisning. Da det tydelig var kontakt mellom keeper og Helland var det strengt å vise ut Rosenborg-spilleren.

Til tross for at Stabæk jaget utvisning på slutten greide Rosenborg å holde unna. Dermed øker trønderne ledelsen i eliteserien til fem poeng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Skuffende tap for Vipers

  Vipers Kristiansand fikk en smell i mesterligaen søndag. Borte mot kroatiske HC Podravka ble det 24-25-tap.

  Vipers står nå med en seier og ett tap på to kamper. Metz topper gruppa med to strake seirer.

   Ole Gustav Gjekstad ett
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Russland løste EM-billett

  Russland slo Kypros 5-0 borte, og slår følge med Belgia til EM fra kvalifiseringsgruppe I.

  Denis Tsjerysjev (2), Magomed Ozdojev, Artjom Dzjuba og Aleksandr Golovin scoret Russlands mål.

  Russland
  Foto: Yiannis Kourtoglou / Reuters
 • Åtte strake for Belgia

  Chelsea-spissen Michy Batshuayi og PSGs Thomas Meunier scoret målene da Belgia slo Kasakhstan 2–0 borte i EM-kvalifiseringen søndag.

  Belgia står med åtte seirer på åtte kamper i kvaliken.

  Michy Batshuayi
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal