NRK Meny
Normal

Søderlund snudde i dramatisk toppoppgjør

Rosenborg befestet tabelltoppen da de snudde 0-2 til 3-2 mot Stabæk.

Søderlund

TOMÅLSSCORER: Alexander Søderlund ordnet både utlikning og seiersmålet mot Stabæk, før han ble byttet ut og gratulert av RBKs trenerteam.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Men det var først et svært diskuterbart straffespark til Rosenborg som gjorde sitt for at eliteseriens leder fortsatt holder til i Trøndelag.

For det var nemlig Stabæk som gikk rett i strupen på serielederen 2. pinsedag. Før det var gått 16 minutter hadde Bærums-laget satt to baller i nettet bak RBK-keeper André Hansen. Mens de svarte og hvite jaktet redusering kontret serietoer Stabæk for å øke ledelsen ytterligere.

To mål på to minutter

Helland

SIKKER: Pål André Helland satte straffesparket til høyre og keeper til venstre.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Men så valgte dommer Svein Oddvar Moen plutselig å peke på straffemerket i Stabæk-boksen: Fra nært hold skøyt Pål André Helland en ball oppi hånda på Daniel Granli - noe som virket som en «uskyldig» hands.

Straffen satte Helland selv sikkert nede ved høyre stolperot, mens Stabæk-keeper Mande Sayoba gikk motsatt vei.

Så skjedde det som ofte skjer når et Rosenborg i form får blod på tann. Bare minuttet etter 2-1-reduseringen spilte Mike Jensen flott gjennom til Alexander Søderlund på krittmerket. Rogalendingen takket for pasningen og dunket ballen nydelig i mål på volley, og det sto uavgjort til pause.

Snuoperasjon og utvisning

Etter pause sørget toppscorer Søderlund for å gjøre snuoperasjonen komplett, da han lurte seg bak et sovende Stabæk-forsvar og akrobatisk satte inn 3-2 fra fem meter.

Dette var den landslagsaktuelle spissens tolvte mål på ti kamper denne sesongen. Den neste landslagstroppen tas ut torsdag.

15 minutter før slutt forsøkte Pål André Helland å skaffe Rosenborg nok et straffespark da han gikk ned over en utrusende Sayoba.

Denne gangen valgte imidlertid Moen å gi gult kort for filming - trønderens andre gule på få minutter - og utvisning. Da det tydelig var kontakt mellom keeper og Helland var det strengt å vise ut Rosenborg-spilleren.

Til tross for at Stabæk jaget utvisning på slutten greide Rosenborg å holde unna. Dermed øker trønderne ledelsen i eliteserien til fem poeng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08