NRK Meny
Normal

Søderlund snudde i dramatisk toppoppgjør

Rosenborg befestet tabelltoppen da de snudde 0-2 til 3-2 mot Stabæk.

Søderlund

TOMÅLSSCORER: Alexander Søderlund ordnet både utlikning og seiersmålet mot Stabæk, før han ble byttet ut og gratulert av RBKs trenerteam.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Men det var først et svært diskuterbart straffespark til Rosenborg som gjorde sitt for at eliteseriens leder fortsatt holder til i Trøndelag.

For det var nemlig Stabæk som gikk rett i strupen på serielederen 2. pinsedag. Før det var gått 16 minutter hadde Bærums-laget satt to baller i nettet bak RBK-keeper André Hansen. Mens de svarte og hvite jaktet redusering kontret serietoer Stabæk for å øke ledelsen ytterligere.

To mål på to minutter

Helland

SIKKER: Pål André Helland satte straffesparket til høyre og keeper til venstre.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Men så valgte dommer Svein Oddvar Moen plutselig å peke på straffemerket i Stabæk-boksen: Fra nært hold skøyt Pål André Helland en ball oppi hånda på Daniel Granli - noe som virket som en «uskyldig» hands.

Straffen satte Helland selv sikkert nede ved høyre stolperot, mens Stabæk-keeper Mande Sayoba gikk motsatt vei.

Så skjedde det som ofte skjer når et Rosenborg i form får blod på tann. Bare minuttet etter 2-1-reduseringen spilte Mike Jensen flott gjennom til Alexander Søderlund på krittmerket. Rogalendingen takket for pasningen og dunket ballen nydelig i mål på volley, og det sto uavgjort til pause.

Snuoperasjon og utvisning

Etter pause sørget toppscorer Søderlund for å gjøre snuoperasjonen komplett, da han lurte seg bak et sovende Stabæk-forsvar og akrobatisk satte inn 3-2 fra fem meter.

Dette var den landslagsaktuelle spissens tolvte mål på ti kamper denne sesongen. Den neste landslagstroppen tas ut torsdag.

15 minutter før slutt forsøkte Pål André Helland å skaffe Rosenborg nok et straffespark da han gikk ned over en utrusende Sayoba.

Denne gangen valgte imidlertid Moen å gi gult kort for filming - trønderens andre gule på få minutter - og utvisning. Da det tydelig var kontakt mellom keeper og Helland var det strengt å vise ut Rosenborg-spilleren.

Til tross for at Stabæk jaget utvisning på slutten greide Rosenborg å holde unna. Dermed øker trønderne ledelsen i eliteserien til fem poeng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Dodgers til World Series

    Los Angeles Dodgers er klar for world series for første gang siden 1988 etter 11-1 mot Chicago Cubs.

    Med 4-1 sammenlagt i best av sju kamper-serien tok Dodgers seg til den store finalen.

    Der venter New York Yankees eller Houston Astros. World series innledes 24. oktober.

    Kenley Jansen
    Foto: JONATHAN DANIEL / AFP
  • Tåke stoppet Solbakken og FCK

    Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

    FC København
    Foto: David W Cerny / Reuters
  • Nytt tap for Jarstein

    Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

    Rune Almenning Jarstein
    Foto: Axel Schmidt / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal