Søderlund snudde i dramatisk toppoppgjør

Rosenborg befestet tabelltoppen da de snudde 0-2 til 3-2 mot Stabæk.

Søderlund

TOMÅLSSCORER: Alexander Søderlund ordnet både utlikning og seiersmålet mot Stabæk, før han ble byttet ut og gratulert av RBKs trenerteam.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Men det var først et svært diskuterbart straffespark til Rosenborg som gjorde sitt for at eliteseriens leder fortsatt holder til i Trøndelag.

For det var nemlig Stabæk som gikk rett i strupen på serielederen 2. pinsedag. Før det var gått 16 minutter hadde Bærums-laget satt to baller i nettet bak RBK-keeper André Hansen. Mens de svarte og hvite jaktet redusering kontret serietoer Stabæk for å øke ledelsen ytterligere.

To mål på to minutter

Helland

SIKKER: Pål André Helland satte straffesparket til høyre og keeper til venstre.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Men så valgte dommer Svein Oddvar Moen plutselig å peke på straffemerket i Stabæk-boksen: Fra nært hold skøyt Pål André Helland en ball oppi hånda på Daniel Granli - noe som virket som en «uskyldig» hands.

Straffen satte Helland selv sikkert nede ved høyre stolperot, mens Stabæk-keeper Mande Sayoba gikk motsatt vei.

Så skjedde det som ofte skjer når et Rosenborg i form får blod på tann. Bare minuttet etter 2-1-reduseringen spilte Mike Jensen flott gjennom til Alexander Søderlund på krittmerket. Rogalendingen takket for pasningen og dunket ballen nydelig i mål på volley, og det sto uavgjort til pause.

Snuoperasjon og utvisning

Etter pause sørget toppscorer Søderlund for å gjøre snuoperasjonen komplett, da han lurte seg bak et sovende Stabæk-forsvar og akrobatisk satte inn 3-2 fra fem meter.

Dette var den landslagsaktuelle spissens tolvte mål på ti kamper denne sesongen. Den neste landslagstroppen tas ut torsdag.

15 minutter før slutt forsøkte Pål André Helland å skaffe Rosenborg nok et straffespark da han gikk ned over en utrusende Sayoba.

Denne gangen valgte imidlertid Moen å gi gult kort for filming - trønderens andre gule på få minutter - og utvisning. Da det tydelig var kontakt mellom keeper og Helland var det strengt å vise ut Rosenborg-spilleren.

Til tross for at Stabæk jaget utvisning på slutten greide Rosenborg å holde unna. Dermed øker trønderne ledelsen i eliteserien til fem poeng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Espen Eskås dømmer cupfinalen

  Espen Eskås fra Bækkelaget skal dømme cupfinalen mellom Haugesund og Viking på Ullevaal 8. desember. – Det er utrolig moro å bli oppnevnt til å dømme cupfinalen 2019. Dette har vært et mål og en drøm å strekke seg etter i lang tid, sier han til NTB.

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Bodø/Glimt (3-2)
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Sander Berge får ny sjef i Genk

  Treneren til det belgiske fotballaget Genk, Felice Mazzu, får sparken med umiddelbar virkning. Det betyr at Sander Berge får ny sjef. Laget har hatt en skuffende sesong og holder niendeplassen, hele 13 poeng bak serieleder Brugge. (NTB)

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP
 • Rally-løp avlyst etter skogbrann

  Rally Australia er kansellert på grunn av alvorlig skogbrann. Det skriver FIA World Rally Championships. Arrangementet skulle vare fra 14. til 17. november, men blir ikke noe av. Norske Andreas Mikkelsen er på fjerdeplass sammenlagt i verdenscupen.

  Mikkelsen
  Foto: Ozan Kose / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal