Søderlund snudde i dramatisk toppoppgjør

Rosenborg befestet tabelltoppen da de snudde 0-2 til 3-2 mot Stabæk.

Søderlund

TOMÅLSSCORER: Alexander Søderlund ordnet både utlikning og seiersmålet mot Stabæk, før han ble byttet ut og gratulert av RBKs trenerteam.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Men det var først et svært diskuterbart straffespark til Rosenborg som gjorde sitt for at eliteseriens leder fortsatt holder til i Trøndelag.

For det var nemlig Stabæk som gikk rett i strupen på serielederen 2. pinsedag. Før det var gått 16 minutter hadde Bærums-laget satt to baller i nettet bak RBK-keeper André Hansen. Mens de svarte og hvite jaktet redusering kontret serietoer Stabæk for å øke ledelsen ytterligere.

To mål på to minutter

Helland

SIKKER: Pål André Helland satte straffesparket til høyre og keeper til venstre.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Men så valgte dommer Svein Oddvar Moen plutselig å peke på straffemerket i Stabæk-boksen: Fra nært hold skøyt Pål André Helland en ball oppi hånda på Daniel Granli - noe som virket som en «uskyldig» hands.

Straffen satte Helland selv sikkert nede ved høyre stolperot, mens Stabæk-keeper Mande Sayoba gikk motsatt vei.

Så skjedde det som ofte skjer når et Rosenborg i form får blod på tann. Bare minuttet etter 2-1-reduseringen spilte Mike Jensen flott gjennom til Alexander Søderlund på krittmerket. Rogalendingen takket for pasningen og dunket ballen nydelig i mål på volley, og det sto uavgjort til pause.

Snuoperasjon og utvisning

Etter pause sørget toppscorer Søderlund for å gjøre snuoperasjonen komplett, da han lurte seg bak et sovende Stabæk-forsvar og akrobatisk satte inn 3-2 fra fem meter.

Dette var den landslagsaktuelle spissens tolvte mål på ti kamper denne sesongen. Den neste landslagstroppen tas ut torsdag.

15 minutter før slutt forsøkte Pål André Helland å skaffe Rosenborg nok et straffespark da han gikk ned over en utrusende Sayoba.

Denne gangen valgte imidlertid Moen å gi gult kort for filming - trønderens andre gule på få minutter - og utvisning. Da det tydelig var kontakt mellom keeper og Helland var det strengt å vise ut Rosenborg-spilleren.

Til tross for at Stabæk jaget utvisning på slutten greide Rosenborg å holde unna. Dermed øker trønderne ledelsen i eliteserien til fem poeng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • IBU med tolv krav til Russland

  Det internasjonale skiskytterforbundet IBU skriver i en pressemelding at de har gitt Russland 12 kriterier for at de skal kunne bli fullverdige medlemmer igjen. Det skal opp til vurdering under IBUs ekstraordinære kongress i 2019. Blant annet må RBU betale for alle kostnadene relatert til McLaren-etterforskningen, i tillegg til flere krav om et grundig antidopingarbeid. – Kriteriene handler om viktigheten av å beskytte rene utøvere, og å kunne grantere rettferdige øvelser, sier IBU-president Olle Dahlin.

  skiskyting
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Jacobsen ikke valgt inn i Wada

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble ikke valgt som kandidat til utøverkomiteen til Verdens Antidopingbyrå (Wada), får NRK bekreftet. Det er foreløpig ikke kjent hvilke tre medlemmer som ble valgt fremfor den norske langrennsløperen.

  Landslaget langrenn.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana