Hopp til innhold

Drama for friidrettsprofil: – Hvis det er pulsåren her nå, så er det krise

Fredag holdt det virkelig på å gå galt for mellomdistanseløperen Hedda Hynne (29). En glassdør eksploderte plutselig mot henne, og kuttet friidrettsprofilen like over pulsåren i hånda.

Hedda Hynne

NÆRE PÅ: Det var bare centimetere fra at glasskåret som traff Hedda Hynne traff rett på hovedpulsåren.

Foto: PRIVAT

– Det første jeg tenkte var: Hvis det er pulsåren her nå, så er det krise, forteller Hedda Hynne til NRK.

Fredag kveld skulle Tjalve-utøveren en tur i utestuen. Da hun skulle åpne skyvedøren, knuste glasset i tusen biter og hun endte opp med flere stygge kutt på hendene. Verst gikk det utover håndleddet.

Hynne-kutt

FLERE KUTT: 29-åringen fikk flere kutt på armen, men det største måtte sys med ni sting.

Foto: PRIVAT

– Vi har jo noen unger som løper rundt på tomten her og. Hadde det vært en av dem, kunne de fort fått hele glassdøren over seg. Det var ganske skummelt egentlig.

Ambulansen kom, og den tidligere norgesmesteren på 800 meter måtte sy ni sting i kuttet like over pulsåren. Hun forteller at når en først skal ha så uflaks at en glassdør helt uprovosert knuser, så var hun ganske heldig.

Knust glassdør

DØREN KNUSTE: Slik så det ut etter at døren hadde knust over Hedda Hynne.

Foto: PRIVAT

– Det var flaks med centimeterne på håndleddet, og at jeg fikk god hjelp av de rundt meg, sier hun og legger til:

– Det var litt makabert. Jeg skulle vise det til samboeren min, og han fikk hetta når han så hvor mye blod som kom ut.

Kritisk til VM-kravet

Allikevel ser det ut til at det går tilsynelatende bra med hånden. 29-åringen forteller at hun måtte stå over treninger fredag, men at hun fikk gjennomført to rolige økter lørdag.

– Jeg tror det kunne gått mye verre, så jeg er veldig glad for at det ble som det ble, når det først skjedde, forteller mellomdistanseløperen.

Nå ser hun frem mot NM på Hamar neste helg, der hun skal løpe 800-meter. Etter dette venter European Athletics Team Championship i Sandnes. Så venter konkurranser der hun skal jakte VM-kravet, som Tjalve-løperen mener er i overkant strengt.

– Jeg tror de har feilberegnet litt når de har satt 2.00,60 som VM-krav, sier Hynne.

Trond Mohn Games 2019

KRITISK: Hedda Hynne, her under årets Trond Mohn Games i Bergen, er kritisk til VM-kravet, men tror allikevel at hun vil klare det.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Til OL i Rio i 2016 lå kravet til 800 meter på 2.01,50, mens til London-VM var kravet 2.01,00.

– I London måtte de invitere folk fordi det var for strengt, så jeg tror de kommer til å ende opp med å invitere. De skal uansett ha 48 løpere der, forteller løperen og legger selvsikkert til:

– Jeg tenker jeg er god nok for å løpe under kravet, så jeg stiller meg ganske avslappet til det akkurat nå. Men det er klart at det hadde vært digg å ha hatt det inne.

– Et tungt fjorår

Det er en langt mer selvsikker versjon av Hynne som nå gjør seg klar til NM i år, enn den Hynne som stilte til EM i fjor. For i forrige sesong hadde hun sitt kanskje tyngste år som toppidrettsutøver.

– I fjor hadde jeg en hamstringskade og slet med sykdom. Da hadde jeg ikke kontroll over alt. Jeg var nesten redd, for jeg visste ikke om jeg klarte å gjennomføre løp, forteller hun.

I friidretts-EM i Berlin i fjor var hun klar for kvalifisering til 800-meteren, men trakk seg like før løpet. Nå har hun endelig funnet tilbake til seg selv.

– Jeg kjenner meg selv godt igjen, og føler at jeg har god kontroll på det jeg gjør. Jeg kan løpe og kjenne at jeg vet at det kommer til å gå bra. Jeg skikkelig glad for at ting funker som det skal nå, sier 29-åringen.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal