NRK Meny
Normal

Drakk øl kvelden før kjempekollapsen: – Det gjør vi alltid

Publikum trodde ikke sine egne øyne da Fredrik Uhrbom segnet om under en 10.000 meter i Stockholm i fjor. Under mandagens svenske Idrettsgalla overrasket han igjen.

Fredrik Uhrbom ble hentet inn som reserve på 10.000 meteren under Finnkampen i Stockholm. 250 meter før mål mistet han all kraft i beina og segnet om.

Fredrik Uhrbom ble hentet inn som reserve på 10.000 meteren under Finnkampen i Stockholm. 250 meter før mål mistet han all kraft i beina og segnet om. (Video: SVT)

– Vi var hjemme hos meg, spiste litt pasta og drakk noen øl. En kamerat sa at rødbetejuice er veldig bra for oksygenopptak, så vi drakk også masse rødbetejuice, og så ...

Slik hørtes det ut da Fredrik Uhrbom skulle beskrive forberedelsene til det berømte langløpet for SVTs programleder Rickard Olsson, på Idrettsgallaen i Sverige mandag kveld.

Programlederen fulgte så opp med et naturlig oppfølgingsspørsmål:

– Noen øl, kvelden før et 10.000-meters løp?

– Ja, men det er godt. Det gjør vi alltid, svarte den blide friidrettsutøveren ifølge Aftonbladet.

Publikum gapskrattet

Den årlige friidrettslandskampen mellom Sverige og Finland fikk en brutal slutt for Uhrbom en septemberdag i fjor.

Langdistanseløperen, som i siste liten ble hentet inn som reserve på 10.000-meteren for Olle Walleräng, mistet totalt kontrollen over egen kropp da det gjensto et par hundre meter.

Den hjelpeløse svensken prøvde å holde beina i gang, men mistet helt kraften og segnet om. Først én gang. Så én gang til. Og slik fortsatte det de neste sekundene.

Da videobildene av Uhrbom ble vist for de største idrettsstjernene i Sverige, reagerte noen i publikum med gapskratte, mens andre så mer flaue ut, ifølge Aftonbladet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fredrik Uhrbom

Her innser Fredrik Uhrbom at noe ikke er som det skal være. Til tross for desperate forsøk på å holde seg på beina, segner langdistanseløperen om 250 meter fra mål.

Avsluttet med pølse og øl

Hovedpersonen selv hevder det hele ser mye verre ut enn det det egentlig var.

– Det var faktisk ikke så farlig, sa han til programlederen.

Etter løpet i september fortalte han journalistene at han skulle avslutte kvelden på et krepselag på en gård rett i nærheten av der han bor.

Uhrbom holdt hva han lovet.

– Da jeg kom dit spiste jeg en pølse i brød og drakk en øl, fortalte han Idrettsgalla-publikummet.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal