Hopp til innhold

Drakk vin til 250.000 kroner av seierstrofeet

Phil Mickelson brukte British Open-trofeet til å servere vin til 250.000 kroner flasken.

British Open Golf

Phil Mickelson med golfens aller mest kjente trofé, The Claret Jug, som han fikk ha til låns ett år da han vant British Open i fjor.

Foto: Scott Heppell / Ap

Golfens kanskje aller mest ettertraktede trofé heter «The Claret Jug», og det får man til låns i et år om man vinner The British Open. Det gjorde Phil Mickelson for første gang i fjor, og han har hatt et stort år med trofeet.

Britain Open Golf Preview

The Claret Jug er tilbake på britisk jord når The British Open i golf begynner torsdag.

Foto: Jon Super / Ap

– Det har vært et veldig morsomt år å ha «the jug», fordi jeg har kunnet dele den med famile og venner som har vært viktige for meg gjennom karrieren, sa Mickelson på en pressekonferanse i forkant av årets turnering, skriver USA Today.

Stor respekt for trofeet

Mickelson har totalt fem seiere i Masters-turneringer, og 42 PGA-seire totalt, men den aller søteste seieren var nok fjorårets i British Open. Å kunne ha med seg det berømte trofeet rundt har vært noe amerikaneren har satt veldig stor pris på.

– Jeg har kunnet ha den med meg i kommersielle sammenhenger og til de lokale klubbene jeg spiller i. Menneskene der forstår hva det betyr å ha et så berømt trofé. Det er morsomt å se folk som har så stor respekt for golfen og dette mesterskapet, og at det betyr så mye å kunne ta et bilde med trofeet, eller drikke fra det, fortalte han.

Dyr moro

Og når Mickelson serverte drikke fra trofeet, så serverte han ikke hva som helst. En eller to flasker Romanee-Conti fra den ettertraktede 1990-årgangen ble fortært, til en anslått pris på rundt 250.000 norske kroner per flaske.

– En av de tingene jeg har vært opptatt av er at vi må behandle «Claret Jug» med den respekten den fortjener, og bare bruke den til gode drikkevarer. Og den flasken var den beste som noengang ble drukket fra den, sa han med et smil på pressekonferansen.

Dårlig år

Siden han vant The Open i fjor, har 44 år gamle Phil Mickelson hatt et tøft år. Han har ikke kommet blant de ti beste i noen av PGA-turneringene siden den gang.

– Det har opplagt ikke vært et bra år, og normalt ville jeg vært demotivert eller frustrert, men det er jeg bare ikke. Jeg har ikke fått resultater, og jeg har ikke spilt bra, men det føles bedre enn på lenge akkurat nå. Jeg vet bare ikke når alt begynner å fungere igjen, om det blir denne uka, neste uke, eller om en måned, men det kommer snart, sa en selvsikker Mickelson til pressen.

Woods tilbake

Woods

Tiger Woods i trening på Hoylake før British Open begynner torsdag.

Foto: Jon Super / Ap

Før starten i The British Open torsdag er det også knyttet forventninger til Tiger Woods. Woods har ikke spilt noen av årets første Master-turneringer på grunn av en ryggskade, men vant turneringen forrige gang den ble spilt på Royal Liverpool, for åtte år siden. Men i den eneste PGA-turneringen han har spilt siden ryggoperasjonen 31. mars, i Quicken Loans Invitational, misset han cuten.

Allikevel er det er en optimistisk Woods som stiller til start på Hoylake torsdag.

– Hver eneste uke siden operasjonen har jeg blitt sterkere og raskere. Jeg er nok ikke på mitt aller beste med tanke på å kunne slå langt, men jeg er veldig, veldig nært, forteller han.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal