NRK Meny
Normal

Dopingtatt får løpe i VM

Den jamaicanske sprinteren Sheri-Ann Brooks får likevel delta i friidretts-VM.

Sheri-Ann Brooks

Sheri-Ann Brooks på 100 meter i det jamaicanske mesterskapet 27. juni i år.

Foto: ANDREW P. SMITH / Reuters

Brooks var en av fem løpere som testet positivt for methylxanthine under det jamiacanske mesterskapet i slutten av juni.

Sheri-Ann Brooks

Sheri-Ann Brooks i forsøket på 4x100-meterstafett under OL i Beijing.

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Under en høring i det jamaicanske antidoping-byrået onsdag kveld kom det frem at det ble gjort feil under testingen av B-prøven til Brooks.

- Vi hadde et møte Sheri-Ann Brooks og var ute av stand til å ilegge henne noen straff ettersom hennes advokat påviste at det ble gjort en feil under testingen av B-prøven hennes, sa Kent Gammon, som er leder for disiplinærkomiteen i det jamaicanske antidoping-byrået.

Testet uten tillatelse

En kilde sier til nyhetsbyrået Reuters at feilen var at det lokale laboratoriet testet B-prøven uten at Brooks hadde godkjent det.

- Reglene er klare, utøveren må være tilstede eller ha en representant tilstede, eller fraskrive seg retten til å være representert, sier kilden.

De fire andre utøverne som avla positive prøver, Alodin Fothergill, Yohan Blake, Lansford Spence og Marvin Anderson, fikk sine B-prøver testet på korrekt vis.

Løper 100 meter

Sheri-Ann Brooks ble nummer tre på 100 meter i det jamaicanske mesterskapet bak OL-mester Shelly-Ann Fraser og Kerron Stewart.

Brooks var med på stafettlaget som tok sølv i VM for to år siden, og som mistet pinnen i OL-finalen i Beijing i fjor.

Friidretts-VM i Berlin starter lørdag 15. august.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal