Normal

Dopingtatt får løpe i VM

Den jamaicanske sprinteren Sheri-Ann Brooks får likevel delta i friidretts-VM.

Sheri-Ann Brooks

Sheri-Ann Brooks på 100 meter i det jamaicanske mesterskapet 27. juni i år.

Foto: ANDREW P. SMITH / Reuters

Brooks var en av fem løpere som testet positivt for methylxanthine under det jamiacanske mesterskapet i slutten av juni.

Sheri-Ann Brooks

Sheri-Ann Brooks i forsøket på 4x100-meterstafett under OL i Beijing.

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Under en høring i det jamaicanske antidoping-byrået onsdag kveld kom det frem at det ble gjort feil under testingen av B-prøven til Brooks.

- Vi hadde et møte Sheri-Ann Brooks og var ute av stand til å ilegge henne noen straff ettersom hennes advokat påviste at det ble gjort en feil under testingen av B-prøven hennes, sa Kent Gammon, som er leder for disiplinærkomiteen i det jamaicanske antidoping-byrået.

Testet uten tillatelse

En kilde sier til nyhetsbyrået Reuters at feilen var at det lokale laboratoriet testet B-prøven uten at Brooks hadde godkjent det.

- Reglene er klare, utøveren må være tilstede eller ha en representant tilstede, eller fraskrive seg retten til å være representert, sier kilden.

De fire andre utøverne som avla positive prøver, Alodin Fothergill, Yohan Blake, Lansford Spence og Marvin Anderson, fikk sine B-prøver testet på korrekt vis.

Løper 100 meter

Sheri-Ann Brooks ble nummer tre på 100 meter i det jamaicanske mesterskapet bak OL-mester Shelly-Ann Fraser og Kerron Stewart.

Brooks var med på stafettlaget som tok sølv i VM for to år siden, og som mistet pinnen i OL-finalen i Beijing i fjor.

Friidretts-VM i Berlin starter lørdag 15. august.

Siste nytt

 • Foss på sjetteplass i VM

  Danske Mikkel Bjerg forsvarte sin tittel på temposykkelen i U23-klassen i sykkel-VM i Innsbruck. Norske Tobias Foss ble beste nordmann på en sjetteplass, 2.25 minutter bak vinneren. Andreas Leknessund ble nummer 13.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Alternativ trening for Moan

  Magnus Moan fikk et ublidt møte med reklamegjerdene i bunnen av hoppbakken i Planica søndag. Verst gikk det utover skulderen. Moan melder nå på sin Twitter-konto at det blir alternativ trening de kommende dagene.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen