NRK Meny
Normal

Dopingsaken: Kasirye dropper anken

Ruth Kasirye har bestemt seg for å droppe anken av suspensjonen hun ble ilagt av Antidoping Norges påtalenemd sist onsdag.

Ruth Kasirye

Ruth Kasirye dropper anken av suspensjonen hun ble ilagt av Antidoping Norge.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Det melder advokatfirmaet Bull i en kort pressmelding fredag.

Hun begrunner sin beslutning med at slik saken står nå er det uansett uaktuelt å delta i konkurranser.

- Det er mitt ansvar ene og alene at jeg har kommet i denne vanskelige situasjonen. Jeg ønsker ikke at mine feil skal utgjøre en ytterligere belastning for mine venner i vektløftermiljøet, ved at jeg deltar i konkurranser mens saken er til behandling, sier Kasirye.

Kasirye har oversendt all dokumentasjon om saken til Antidoping Norge, og avventer nå Antidoping Norges påtalebegjæring som er varslet i neste uke, står det i pressemeldingen.

I påtalebegjæringen skal Antidoping Norge komme med hva de mener er passende straff for Kasirye.

Deretter skal saken opp i Norges Idrettsforbunds domsutvalg. Det er ikke fastsatt tidspunkt for domsutvalgets behandling.

Ville søke medisinsk fritak

Ruth Kasirye annonserte onsdag at hun hadde testet positivt på det forbudte stoffet meldonium. 33-åringen hevder hun fikk i seg stoffet gjennom legebehandling for sykdommen malaria i Uganda.

På pressekonferansen varslet advokaten hennes, Morten Justad Johnsen at hun ville anke suspensjonen.

Justad Johnsen forklarte at de ville se på mulighetene for at Kasiryes sak kunne gå under medisinsk fritak. Juridisk skal man i hovedsak søke om medisinsk fritak fra bruk av ulike medisinske midler i forkant av en eventuell medisinsk behandling.

På Antidoping Norge sine hjemmesider kommer det fram at enkelte idrettsutøvere har behov for medisinsk behandling med legemidler som inneholder stoffer på dopinglisten.

– Hun fikk meldonium ved en medisinsk behandling for malaria. Som er en veldig alvorlig sykdom. Påtalemyndigheten mener hun var i fysisk stand til å søke om medisinsk fritak før hun fikk medisinene, vi mener hun ikke var det, sa Justad onsdag.

Antidoping Norge vil levere sin påtalebegjering i neste uke. Deretter skal saken opp i domsutvalget i Norges Idrettsforbund. Meldonium kom på forbudslisten 1. januar 2016. Kasirye ble testet 25. januar. Over 100 utøverer er så langt tatt for bruk av det forbudte stoffet i 2016. De mest kjente er tennisstjernen Maria Sjarapova og skøyteløperen Pavel Kulizjnikov.

Siste nytt

 • Karamoko klar for FKH

  22 år gamle Benjamin Karamoko har signert for Haugesund.

  Karamoko er midtstopper, og kommer fra franske St. Etienne. Han har signert treårskontrakt med klubben.

  Sportssjef Jostein Grindhaug, Benjamin Kantie Karamoko og agent Traore Aboubakar
  Foto: FKH
 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge