VM ski 2019. Doping-razzia i Seefeld
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Dopingrazziaen i Seefeld

Oppsummert

Onsdag ble fem utøvere i ski-VM arrestert, mistenkt for doping. I tillegg er flere andre arrestert, både i Seefeld og i Tyskland. Det hele skjedde kun timer før startskuddet gikk på 15 kilometer klassisk.

 • UAE-ryttar utestengd for doping

  Syklisten Kristijan Durasek er utestengd i fire år for medverknad i ein tysk-austerriksk dopingring, melder det internasjonale sykkelforbundet UCI.

  Durasek blei mellombels suspendert tidlegare i år, og trekte seg frå rittet Tour of California. Onsdag kom den endelege dommen.

  Avsløringa er eit resultat av politiaksjonen Operation Aderlass, som blei innleia under ski-VM i Seefeld i Austerrike i vinter, skriv cyclingweekly.com.

  Den kroatiske 32-åringen er lagkamerat med Alexander Kristoff i UAE-laget. Hans største triumf var sigeren i Tour of Turkey i 2017.

  Tidlegare er ryttaren Kristijan Koren og sportsdirektør Borut Bozic, begge frå laget Bahrai-Merida, utestengde i to år som følgje av Operation Aderlass.

  Kristijan Durasek
  Foto: Jean-christophe Bott / AP
 • Dürr utestengd på livstid

  Den austerrikske tidlegare langrennsløparen Johannes Dürr er utestengd på livstid for si rolle i eit doping-nettverk gjennom fleire år.

  Det var Austerrikes antidoping-komité som kunngjorde dette i dag.

  Dürr blei utestengd frå Sotsji-OL i 2014 for bruk av EPO. Sist vinter var han varslar for Operasjon Aderlass, som avslørte eit dopingnettverk gjennom rai under ski-VM i Seefeld, der 21 personar i fem idrettar blei tekne for å vere involverte.

  Dürr blei utestengd i to år etter Sotsji-avsløringa. No har alle hans resultat sidan 2014 blitt annullert.

  Dürrs lagkameratar Max Hauke og Dominik Baldauf, saman med syklistane Georg Preidler og Stefan Denifl er utestengde i fire år for medverknad i dopingringen.

  Johannes Dürr dopingdokumentar
  Foto: ARD
 • Løfshus ønsker dopingpoliti i Norge

  Avtroppende langrennssjef, Vidar Løfshus, tror det ville vært nyttig med en form for «dopingpoliti» i idrettsnorge. – Jeg vil ikke si at det er løsningen, men det kan være en del av løsningen. For meg er det jo snakk om kampen om ressurser som ellers i samfunnet og i antidopingarbeidet. Men å bruke politiet her litt som et element i skremselspropaganda, er også et viktig aspekt, sier Løfshus til NTB.

  Verdenscup i Holmenkollen
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Dopingskandalen vokser

  Statsadvokaten i München opplyste onsdag at til sammen 21 idrettsutøvere fra åtte nasjoner var innblandet i dopingskandalen som ble rullet opp under ski-VM i Seefeld. Fem idretter skal være involvert, tre av dem vinteridretter.

  Dopingrazzia
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ødegaard nærmer seg storkampen

  Martin Ødegaard fullførte i dag en ny trening med Real Sociedad, skriver spanske medier. Mye på at 20-åringen spiller kampen mot Real Madrid lørdag. Han har vært ute med skade i tre uker, og sto over de to landskampene mot Færøyene og Malta.

  Martin Ødegaard
 • Pedersen dropper verdenscup

  Sverre Lunde Pedersen slet under verdenscupåpningen i Minsk og prioriterer restitusjon framfor løp kommende helg, opplyser Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

  «Etter verdenscupåpningen i Minsk forrige helg følte Sverre at noe ikke stemte i kroppen. Han dro derfor hjem til Norge for testing og medisinsk oppfølging. Det har ikke gitt noen klare svar, men en mistanke om at kroppen ikke har klart å restituere seg godt nok etter sykkelvelten i Inzell tidligere i høst», skriver forbundet.

  Speedskating: World Allround Speed Skating Champinships
  Foto: Sergei Belski / Reuters
 • – Zlatan tilbudt Milan-kontrakt

  Serie A-klubben AC Milan har tilbudt Zlatan Ibrahimovic en halvårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år, ifølge italienske medier. 38-åringen spilte for klubben fra 2010 til 2012, og var med da de vant serie A i 2011.

  ZLATAN IBRAHIMOVIC
  Foto: Elisa Ferrari/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal