Dopingfunn i Landis-prøver

Dopingprøver avgitt av Floyd Landis under fjorårets Tour de France er analysert igjen og viste spor etter syntetisk testosteron.

Floyd Landis
Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Det melder den franske avisen L'Equipe. De sju prøvene var tidligere analysert med negativt utfall, men ifølge L'Equipes nettsted er B-prøvene analysert med en ny metode som kan påvise kunstig testosteron.

Analysene ble gjennomført på oppfordring fra USAs antidopingbyrå (USADA), som skal behandle dopingsaken til Landis neste måned. Landis vant Tour de France i fjor, men testet positivt på testosteron en av etappene.

Snart høring

Han bedyrer sin uskyld og har hevdet at laboratoriet som analyserte prøven gjorde feil. Amerikanerens lag Phonak ble nedlagt etter dopingavsløringen. Selv kjemper han videre for å renvaske seg, og han skal forklare seg i en USADA-høring 14. mai. Om han finnes skyldig i doping, vil han bli utestengt i to år. Da vil han også bli første Tour de France-vinner som fratas tittelen.

Siste nytt

 • Sendte Chelsea til semifinale

  Guro Reiten tok ansvar da Chelsea var på vei ut av ligacupen. Med ett mål og to assist senket hun Manchester City i kvartfinalen.

  Reiten startet på benken, men kom inn for Erin Cuthbert etter en drøy time. Hun la opp til utligningsmålet i det 90. minutt, scoret ledermålet i 1. ekstraomgang og serverte igjen da Sophie Ingle fastsatte resultatet til 4-2.

  Dermed fikk Chelsea revansj for tre tidligere bortetap mot Manchester City i ligacupen og er klar for semifinale mot West Ham eller Durham.

  Maren Mjelde spilte hele kampen i Chelsea-forsvaret, men det var Reiten og de andre innbytterne som spilte hovedrollene da tittelforsvareren tok seg videre.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gikk på en ordentlig cup-mine i Spania onsdag. Nivå tre-laget Alcoyano måtte tåle en utvisning, men vant 2-1 etter ekstraomganger.

  Etter 115 spilte minutter scoret Juanan Casanova seiersmålet som sørget for en skikkelig skrell. Real Madrid stilte med mange førstelagsstjerner fra start, men maktet ikke å slå laget som til daglig spiller i Segunda B-divisjonen.

  Martin Ødegaard var imidlertid ikke med. Det var storoppslag i spanske medier inn mot kampen om at nordmannen ønsker seg et utlånt etter å ha blitt vraket fra Real-troppen flere ganger.

  Oppgjøret startet oppskriftsmessig for gjestene fra Madrid. Eder Militao scoret på overtid i første omgang og sørget dermed for 1-0-ledelse til pause.

  N4alSodTR50
  Foto: Jose Breton / AP
 • Tok omstridt målrekord

  Ronaldo scoret sitt 760. mål i karrieren da Juventus slo Napoli 2-0 i den italienske supercupen. Det gjør ham angivelig til tidens mestscorende på toppnivå.

  Dermed gikk han forbi Bican og tok det de fleste statistikere anerkjenner som den offisielle målrekorden. Den er imidlertid noe omstridt, ettersom den brasilianske storscoreren Pelè selv mener han har rekorden.

  Klubben Pelé spilte for, Santos, mener Brasil-legenden stoppet på 1091 mål for klubben. Om dette skulle stemme må Ronaldo score flere hundre mål til for å ta ham igjen.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal