NRK Meny
Normal

Dopingfunn i Landis-prøver

Dopingprøver avgitt av Floyd Landis under fjorårets Tour de France er analysert igjen og viste spor etter syntetisk testosteron.

Floyd Landis
Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Det melder den franske avisen L'Equipe. De sju prøvene var tidligere analysert med negativt utfall, men ifølge L'Equipes nettsted er B-prøvene analysert med en ny metode som kan påvise kunstig testosteron.

Analysene ble gjennomført på oppfordring fra USAs antidopingbyrå (USADA), som skal behandle dopingsaken til Landis neste måned. Landis vant Tour de France i fjor, men testet positivt på testosteron en av etappene.

Snart høring

Han bedyrer sin uskyld og har hevdet at laboratoriet som analyserte prøven gjorde feil. Amerikanerens lag Phonak ble nedlagt etter dopingavsløringen. Selv kjemper han videre for å renvaske seg, og han skal forklare seg i en USADA-høring 14. mai. Om han finnes skyldig i doping, vil han bli utestengt i to år. Da vil han også bli første Tour de France-vinner som fratas tittelen.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale