NRK Meny
Normal

Dopingfunn i Landis-prøver

Dopingprøver avgitt av Floyd Landis under fjorårets Tour de France er analysert igjen og viste spor etter syntetisk testosteron.

Floyd Landis
Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Det melder den franske avisen L'Equipe. De sju prøvene var tidligere analysert med negativt utfall, men ifølge L'Equipes nettsted er B-prøvene analysert med en ny metode som kan påvise kunstig testosteron.

Analysene ble gjennomført på oppfordring fra USAs antidopingbyrå (USADA), som skal behandle dopingsaken til Landis neste måned. Landis vant Tour de France i fjor, men testet positivt på testosteron en av etappene.

Snart høring

Han bedyrer sin uskyld og har hevdet at laboratoriet som analyserte prøven gjorde feil. Amerikanerens lag Phonak ble nedlagt etter dopingavsløringen. Selv kjemper han videre for å renvaske seg, og han skal forklare seg i en USADA-høring 14. mai. Om han finnes skyldig i doping, vil han bli utestengt i to år. Da vil han også bli første Tour de France-vinner som fratas tittelen.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal