Dopingdømt russer er Thingnes Bøs nærmeste utfordrer: – Bankranere slipper også ut

NOVE MESTO (NRK): Russiske Alexandr Loginov er nest best i verdenscupen sammenlagt. Det er ikke spesielt populært i den norske skiskytterleieren.

Loginov og Bø

KONKURRENTER: Alexandr Loginov (t.v.) måtte svare på dopingmistankene mot ham på pressekonferansen etter torsdagens sprint. Johannes Thingnes Bø er i bakgrunnen.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

– Det er litt tøft å se at folk som har vært utestengt for doping er tilbake og går renn. Men det er sånn reglene er, sier Tarjei Bø etter sprinten i Nove Mesto torsdag.

Eldstebror Bø refererer til russiske Alexandr Loginov som var utestengt fra verdenscupen 2014/2015- og 2015/2016-sesongen etter å ha avlagt positiv dopingprøve. Nå etterforskes han også for doping under VM i 2017.

– Jeg fokuserer på dagens renn og om å gjøre det så bra som mulig. Jeg vil ikke fokusere på fortiden, sier han til NRK etter andreplassen i Nove Mesto.

– Holder tankene for meg selv

Johannes Thingnes Bø knuste konkurrentene på 2018s siste verdenscupsprint og var mer enn to minutter foran fjorårets sammenlagtvinner Martin Fourcade som raknet totalt.

21 sekunder bak og desidert nærmest nordmannen var nettopp russiske Loginov. Han er nå Thingnes Bøs nærmeste utfordrer i verdenscupen sammenlagt, 76 poeng bak 25-åringen.

– Jeg holder tankene mine angående han for meg selv nå. Så lenge han er med fra start får vi leve med det, og så får jeg bare sørge for å være foran han hele veien, sier Thingnes Bø.

vetle

SKEPTISK: Vetle Sjåstad Christiansen mener håper Alexandr Loginov konkurrerer på lik linje som resten av skiskytterne i Nove Mesto.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Både han og Vetle Sjåstad Christiansen har konkurrert med Loginov siden de var juniorer, og kjenner russeren godt. Likevel stod ikke de norske skiskytterne i kø for å gratulere ham.

– Bankranere slipper også ut av fengsel og lever sammen med oss. Det må vi tåle. Han har tatt straffen sin og konkurrerer forhåpentligvis på lik linje med oss i dag, sier Sjåstad Christiansen som endte på en litt skuffende 32. plass.

Hevder anklagene er usanne

Loginov er blant de fem russiske utøverne som er under etterforskning for brudd på dopingreglementet under VM i Hochfilzen i 2017. De fem russiske utøverne ble i tillegg til fem russiske lagledere informert om etterforskningen under verdenscupen i Hochfilzen sist helg.

Da dette ble kjent, nektet Loginov å kommentere saken overfor NRK. Men på Instagram samme dag skrev han følgende:

– I går ble jeg, og andre, anklaget for juks med bloddoping og noe annet. Jeg er 1000 % sikker på at alle disse anklagene mot meg er usanne, skriver Loginov.

Siste nytt

 • Barcelona med årets første seier

  Barcelona fikk en tung start på årets sesong med tap i første kamp, men slo tilbake søndag.

  Klubben måtte klare seg uten superstjernen Lionel Messi som er ute med skade, men to scoringer av nysigneringen Antoine Griezmann bidro til at det ble 5-2-seier over Real Betis.

  Antoine Griezman
  Foto: Josep Lago / AFP
 • Tutta spilte seg opp på siste runde

  Suzann Pettersen viste glimt av gammel storhet på avslutningsrunden av LPGA-turneringen i golf i canadiske Aurora søndag. Hun ble til slutt nummer 59.

  På søndagens runde noterte den norske golfprofilen seg solide sju birdier på de 18 hullene.

  Suzann Pettersen i aksjon under første runde i CP Women's Open
  Foto: Vaughn Ridley / AFP
 • Godset med viktig seier

  Strømsgodset slo Sarpsborg 08 2-1 i eliteserien søndag kveld.

  Det betyr at drammenserne klatrer forbi nettopp Sarpsborg på tabellen. Fortsatt ligger de på 15.plass, men nå er de kun tre poeng bak Ranheim på kvalikplassen.

  Strømsgodset
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal