Dopingdømt russer er Thingnes Bøs nærmeste utfordrer: – Bankranere slipper også ut

NOVE MESTO (NRK): Russiske Alexandr Loginov er nest best i verdenscupen sammenlagt. Det er ikke spesielt populært i den norske skiskytterleieren.

Loginov og Bø

KONKURRENTER: Alexandr Loginov (t.v.) måtte svare på dopingmistankene mot ham på pressekonferansen etter torsdagens sprint. Johannes Thingnes Bø er i bakgrunnen.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

– Det er litt tøft å se at folk som har vært utestengt for doping er tilbake og går renn. Men det er sånn reglene er, sier Tarjei Bø etter sprinten i Nove Mesto torsdag.

Eldstebror Bø refererer til russiske Alexandr Loginov som var utestengt fra verdenscupen 2014/2015- og 2015/2016-sesongen etter å ha avlagt positiv dopingprøve. Nå etterforskes han også for doping under VM i 2017.

– Jeg fokuserer på dagens renn og om å gjøre det så bra som mulig. Jeg vil ikke fokusere på fortiden, sier han til NRK etter andreplassen i Nove Mesto.

– Holder tankene for meg selv

Johannes Thingnes Bø knuste konkurrentene på 2018s siste verdenscupsprint og var mer enn to minutter foran fjorårets sammenlagtvinner Martin Fourcade som raknet totalt.

21 sekunder bak og desidert nærmest nordmannen var nettopp russiske Loginov. Han er nå Thingnes Bøs nærmeste utfordrer i verdenscupen sammenlagt, 76 poeng bak 25-åringen.

– Jeg holder tankene mine angående han for meg selv nå. Så lenge han er med fra start får vi leve med det, og så får jeg bare sørge for å være foran han hele veien, sier Thingnes Bø.

vetle

SKEPTISK: Vetle Sjåstad Christiansen mener håper Alexandr Loginov konkurrerer på lik linje som resten av skiskytterne i Nove Mesto.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Både han og Vetle Sjåstad Christiansen har konkurrert med Loginov siden de var juniorer, og kjenner russeren godt. Likevel stod ikke de norske skiskytterne i kø for å gratulere ham.

– Bankranere slipper også ut av fengsel og lever sammen med oss. Det må vi tåle. Han har tatt straffen sin og konkurrerer forhåpentligvis på lik linje med oss i dag, sier Sjåstad Christiansen som endte på en litt skuffende 32. plass.

Hevder anklagene er usanne

Loginov er blant de fem russiske utøverne som er under etterforskning for brudd på dopingreglementet under VM i Hochfilzen i 2017. De fem russiske utøverne ble i tillegg til fem russiske lagledere informert om etterforskningen under verdenscupen i Hochfilzen sist helg.

Da dette ble kjent, nektet Loginov å kommentere saken overfor NRK. Men på Instagram samme dag skrev han følgende:

– I går ble jeg, og andre, anklaget for juks med bloddoping og noe annet. Jeg er 1000 % sikker på at alle disse anklagene mot meg er usanne, skriver Loginov.

Siste nytt

 • Avviser bekymring rundt Kollen-renn

  Tirsdag ble det kjent at verdenscupsprinten i Drammen ikke kan arrangeres i sentrumsgatene på grunn av snømangel. Bare noen dager senere er det klart for den tradisjonsrike Homenkoll-helga. Heller ikke der er det snø i overflod, men rennene er ikke i fare. Arrangørene føler seg trygge på at rennene skal kunne gjennomføres som oppsatt. (NTB)

  Vinterferiestart i Oslo
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Casper Ruud skuffet etter tap i Rio

  Casper Ruud, som ble historiens første nordmann til å vinne en ATP-turnering søndag, kom brått ned på jorda igjen natt til onsdag. 21-åringen tapte mot italieneren Gianluca Mager allerede i første runde av ATP-turneringen i Rio de Janeiro. Dermed må Ruud belage seg på å falle ned flere plasser fra den historisk gode 34. plassen på rankingen.

  – Jeg visste at det var en tøff utfordring å spille kamp 48 timer etter finalen på søndag. Det er klart at det er litt tøft, men sånn er det innimellom, det er en del av idretten. Jeg gjorde mitt beste og prøvde å vinne denne kampen her, men det gikk ikke i dag, fortalte en tydelig skuffet Casper Ruud til NRK i Rio de Janeiro.

  Argentina Open Tennis
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Liverpool tapte mot Atletico Madrid

  Liverpool tapte den første kampen i mesterligaens åttedelsfinale tirsdag kveld.

  Hjemmelagets Saúl Ñíguez scoret etter et hjørnespark allerede etter fire minutter.

  Målet ble kampens eneste, til tross for at Liverpool presset voldsomt mot slutten. De fikk også et mål korrekt annullert for offside.

  Dermed vant Atletico 1-0. Returoppgjøret spilles på Anfield 11. mars.

  Vi fulgte kampen her.

Sendeplan

Kl. Program Kanal