Hopp til innhold

Dønnum slakter dommerne etter uavgjort: – Ødelegger kampen

Aron Dønnum fortvilte etter at Vålerenga spilte 2-2 hjemme mot Aalesund. Kantspillerne mener dommerne har skylda

Aron Dønnum mot Aalesund

FRUSTRERT: Aron Dønnum var frustrert etter at Vålerenga nok en gang fikk en spiller utvist for filming.

Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen

Laster innhold, vennligst vent..

Aalesund tok en to måls ledelse rett etter pause etter to scoringer av Hólmbert Fridjónsson. Sunnmøringene gikk endelig mot sin første trepoenger, men så kom Vålerenga rasende tilbake.

På to minutter, fra det 64. til det 66. minutt, hadde de utlignet ledelsen til Aalesund og plutselig var alt momentum på Oslo-laget side.

Vålerenga presset på for ledermålet, men fem minutter seinere fikk Sam Adekugbe rødt kort.

Rasende Dønnum

Sam Adekugbe blir utvist for filming.

Sam Adekugbe får sitt andre gule kort for filming etter å ha falt i Aalesund-feltet.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Den canadiske venstrebacken hadde allerede gult kort da han gikk over ende i Aalesund-feltet og ropte på straffe. Det var en ørliten kontakt, men backen falt unaturlig og lenge etter at kontakten skjedde.

Etter kampen var likevel Vålerengas Aron Dønnum rasende på dommer Tom Harald Hagen. For andre gang denne sesongen fikk laget utvist en spiller for filming.

– Vi slipper inn to altfor enkle mål. Det er for dårlig. Når det er sagt viser vi god moral. Vi kommer tilbake også ødelegger dommeren kampen. Jeg skjønner ikke at det går an å få sånne avgjørelser mot oss. Det var avgjørende med Shala (mot Stabæk, journ.anm.), og nå klar straffe. Hvis han er usikker bør han la det gå, sier en frustrert Dønnum til NRK.

Herolind Shala fikk sitt røde kort trukket tilbake etter oppgjøret mot Stabæk tidligere denne sesongen. Dønnum er ikke i tvil om at Vålerenga ble snytt for straffe i situasjon Adekugbe ble utvist i.

Dønnum

Aron Dønnum var meget misfornøyd etter kampen mot Aalesund.

Foto: Jørn André Lien / NRK

– Det er klar straffe. Han treffer ankelen hans, han toucher ballen forbi også treffer han ankelen og detter. Jeg synes det er helt feil, sier Dønnum.

Vålerenga hadde initiativet i store deler av kampen, men fikk to i fleisen av Aalesund-spiss Hólmbert Fridjónsson. Dønnum innrømmer at Vålerenga selv burde gjort det bedre, men er først og fremst oppgitt over dømmingen.

– Vi bør kanskje drepe kampen. Vi slipper inn to enkle mål og bør avgjøre selv, men det dommergreiene her tar jeg av meg hatten for, sier en oppgitt Dønnum.

Vurderte det som filming

Dommer Tom Harald Hagen sier til NRK at han ikke har fått finstudert situasjonen i etterkant, men at han står for den avgjørelsen han tok omkring Adekugbe.

– Nå har vi fortsatt ikke finstudert situasjonen, men i kampen opplevde vi det som at det kanskje var en ørliten kontakt, som etter mitt skjønn i full fart at han prøvde å utnytte for å skaffe straffespark. Vi så på kroppsspråk og den totale pakka og vurderte dette som en filming i forsøk på å få straffespark. Vi må ta en avgjørelse der og da, og det gjorde vi, sier dommer Tom Harald Hagen til NRK.

Dommeren poengterer at det kan være kort for filming, til tross for at det er kontakt i en situasjon.

– Selv om det er litt kontakt betyr ikke det at det ikke er filming, fortsetter Hagen.

Siste nytt

 • Mbappé misset to straffer og ble skadet i PSG-seier

  Kylian Mbappés misset et straffespark to ganger og måtte byttes ut med skade i seriekampen mot Montpellier. Det ødela dagen for Paris Saint-Germain onsdag.

  Fabián Ruiz, Lionel Messi og 16-åringen Warren Zaïre-Emery scoret i 3-1-seieren som gjør at PSG er fem poeng foran serietoer Marseille. Det var lagets første seier på tre seriekamper, men Mbappés skade bekymrer.

  PSG fikk straffe etter sju minutter da Christopher Jullien ulovlig hindret Sergio Ramos på et frispark. Mbappés skudd ble reddet av Benjamin Lecomte, men Montpellier-spillere hadde løpt inn i feltet for tidlig, og straffen måtte tas om igjen. Etter at Lecomte slo straffe nummer to i stolpen, satte Mbappé returen over mål.

  Etter halvspilt første omgang haltet Mbappé ut. Ramos måtte også ut med en hodesmell, og et Messi-mål ble annullert for offside etter VAR-gjennomgang. Achraf Hakimi fikk også en scoring annullert for offside.

  Først i det 55. minutt fikk PSG et tellende mål da Fabian scoret. Messi doblet ledelsen. Arnaud Nordin reduserte, men Zaïre-Emery kom inn og scoret sitt første mål for førstelaget.

  PSG er fem poeng foran Marseille, som slo Nantes 2-0 borte, og seks foran Lens, som tapte 0-1 for Nice.

  France Soccer League One
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Cremonese med cupskalp – Solbakken og co. ute

  Cremonese tok sin annen store skalp i den italienske cupen da Roma ble slått ut i kvartfinalen med et sviende 1-2-tap. Ola Solbakken ble sittende på Roma-benken gjennom hele kampen.

  Det er ikke første gangen denne sesongen at Cremonese står for en skrell i Coppa Italia. Laget slo ut serie A-lederlaget Napoli i den forrige runden.

  Henrikh Mkhitaryan og Felix Afena-Gyan.
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
 • Tøff motstand for Hanche Olsen – Bayern komfortabelt videre

  Etter å ha innledet vårsesongen med tre 1-1-kamper fant Bayern München formen igjen i cupkampen mot Mainz og vant 4-0 på bortebane.

  Andreas Hanche-Olsen og hans lagkamerater i hjemmeforsvaret fikk en stri kveld da Bayern-stjernene slo seg løs. Mål av Eric Maxim Choupo-Moting, Jamal Musiala og Leroy Sané avgjorde kampen allerede i første omgang.

  Jamal Musiala og Andreas Hanche-Olsen
  Foto: THOMAS KIENZLE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste