Dønnum slakter dommerne etter uavgjort: – Ødelegger kampen

Aron Dønnum fortvilte etter at Vålerenga spilte 2-2 hjemme mot Aalesund. Kantspillerne mener dommerne har skylda

Aron Dønnum mot Aalesund

FRUSTRERT: Aron Dønnum var frustrert etter at Vålerenga nok en gang fikk en spiller utvist for filming.

Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen

Laster innhold, vennligst vent..

Aalesund tok en to måls ledelse rett etter pause etter to scoringer av Hólmbert Fridjónsson. Sunnmøringene gikk endelig mot sin første trepoenger, men så kom Vålerenga rasende tilbake.

På to minutter, fra det 64. til det 66. minutt, hadde de utlignet ledelsen til Aalesund og plutselig var alt momentum på Oslo-laget side.

Vålerenga presset på for ledermålet, men fem minutter seinere fikk Sam Adekugbe rødt kort.

Rasende Dønnum

Sam Adekugbe blir utvist for filming.

Sam Adekugbe får sitt andre gule kort for filming etter å ha falt i Aalesund-feltet.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Den canadiske venstrebacken hadde allerede gult kort da han gikk over ende i Aalesund-feltet og ropte på straffe. Det var en ørliten kontakt, men backen falt unaturlig og lenge etter at kontakten skjedde.

Etter kampen var likevel Vålerengas Aron Dønnum rasende på dommer Tom Harald Hagen. For andre gang denne sesongen fikk laget utvist en spiller for filming.

– Vi slipper inn to altfor enkle mål. Det er for dårlig. Når det er sagt viser vi god moral. Vi kommer tilbake også ødelegger dommeren kampen. Jeg skjønner ikke at det går an å få sånne avgjørelser mot oss. Det var avgjørende med Shala (mot Stabæk, journ.anm.), og nå klar straffe. Hvis han er usikker bør han la det gå, sier en frustrert Dønnum til NRK.

Herolind Shala fikk sitt røde kort trukket tilbake etter oppgjøret mot Stabæk tidligere denne sesongen. Dønnum er ikke i tvil om at Vålerenga ble snytt for straffe i situasjon Adekugbe ble utvist i.

Dønnum

Aron Dønnum var meget misfornøyd etter kampen mot Aalesund.

Foto: Jørn André Lien / NRK

– Det er klar straffe. Han treffer ankelen hans, han toucher ballen forbi også treffer han ankelen og detter. Jeg synes det er helt feil, sier Dønnum.

Vålerenga hadde initiativet i store deler av kampen, men fikk to i fleisen av Aalesund-spiss Hólmbert Fridjónsson. Dønnum innrømmer at Vålerenga selv burde gjort det bedre, men er først og fremst oppgitt over dømmingen.

– Vi bør kanskje drepe kampen. Vi slipper inn to enkle mål og bør avgjøre selv, men det dommergreiene her tar jeg av meg hatten for, sier en oppgitt Dønnum.

Vurderte det som filming

Dommer Tom Harald Hagen sier til NRK at han ikke har fått finstudert situasjonen i etterkant, men at han står for den avgjørelsen han tok omkring Adekugbe.

– Nå har vi fortsatt ikke finstudert situasjonen, men i kampen opplevde vi det som at det kanskje var en ørliten kontakt, som etter mitt skjønn i full fart at han prøvde å utnytte for å skaffe straffespark. Vi så på kroppsspråk og den totale pakka og vurderte dette som en filming i forsøk på å få straffespark. Vi må ta en avgjørelse der og da, og det gjorde vi, sier dommer Tom Harald Hagen til NRK.

Dommeren poengterer at det kan være kort for filming, til tross for at det er kontakt i en situasjon.

– Selv om det er litt kontakt betyr ikke det at det ikke er filming, fortsetter Hagen.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen-utfordrer trekker seg

  Sølvvinneren fra 1500-meteren i VM i Doha for to år siden, Taoufik Makhloufi, trekker seg fra Tokyo-OL grunnet en kneskade.

  33-åringen fra Algerie var regnet som en mulig utfordrer til å kjempe om edelt metall på 1500-meteren under årets sommerleker i Tokyo.

  Nå bekrefter han selv til nyhetsbyrået AFP at han er nødt til å trekke seg fra lekene, og Jakob og Filip Ingebrigtsen har én utfordrer mindre i medaljekampen.

  Makhloufi tok sølv på både 800- og 1500-meterdistansene under OL i Rio for fem år siden, og sølv på 1500 meter under VM i Doha i 2019. (NTB)

  BpZRpfHbQbw
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Medier: Varane nærmer seg United

  Ole Gunnar Solskjær og Manchester United skal være svært nær å sikre seg Real Madrids stjernestopper Raphaël Varane (28).

  Både Sky Sports og BBC melder at en overgang skal være nært forestående, mens verdens mest anerkjente overgangsguru Fabrizio Romano skriver på sin Twitter-konto at det bare skal dreie seg om timer eller dager før avtalen signeres.

  Sky Italias Gianluca Di Marzio, også velkjent for å røpe overganger tidlig, skriver mandag kveld at overgangen er i boks.

  Solskjær har lenge vært på jakt etter en ny midtstopper, og Varane har vært en av nordmannens foretrekkende signeringer. Nå ser det altså ut til at United altså får napp på den franske verdensmesteren fra 2018.

  Varane
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Mol og Sørum vant igjen

  Norges gullkandidater Mol og Sørum slo spanske Pablo Herrera og Adrian Gavira 2-0 i sett mandag.

  Kampen i Shiokaze Park i Tokyo endte til slutt 21-17 og 24-22 i norsk favør.

  – En viktig seier for Norge, sa TV Norge-kommentator Jan Kvalheim.

  Den norske duoen hadde god kontroll i første sett, som til slutt endte med 21-17.

  I andre sett ble det mer utfordrende, og Mol og Sørum slet med å holde tritt med spanjolenes poengfangst.

  Spanjolene trodde faktisk at de hadde avgjort settet og vunnet 21-19, men en norsk utfordring førte til at en liten spansk berøring ved nettet ble avslørt.

  Millimeter-dramatikken gjorde at det svært jevne settet fortsatte, Mol og Sørum slo tilbake og vant til slutt 24-22.

  – Det var meget, meget viktig. Da hadde vi marginene på vår side i dag, heldigvis. Vi stakk av med seieren, men fy flate for en dramatikk på slutten der. Det var grusomt, sier Mol til NRK om utfordringen som reddet settet for Norge.

  Det betyr at Mol og Sørum har åpnet OL med to strake seire.

  Onsdag avsluttes det innledende spillet mot russerne Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov.

  De to beste lagene i hver pulje er sikret plass i åttedelsfinalene.

  NXF-XaQmUoQ
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal