LSK-kapteinen slakter eget lag etter VIF-dramaet: – Rett og slett ræva

Lillestrøm ledet 2-0 og så lenge ut til å begå et ran på høylys dag, men et totalt overlegent Vålerenga slo kraftig tilbake i Norges største rivaloppgjør.

kKcKfL4OCWw

STORSPILTE: Her reduserer Aron Dønnum for Vålerenga. VIF-yndlingen viste hvorfor han er ansett som lagets beste spiller.

Det endte altså 2-2 i hovedstaden søndag kveld. Ett poeng er noe begge lag trolig lever greit med.

LSK ledet 2-0 til pause, men VIF var det klart beste laget i 90 minutter og fortjente poeng på Intility søndag kveld.

Henrik Udahl sikret Vålerenga-poenget med sin 2-2-scoring så sent som i det 84. spilleminutt.

Dønnum nådeløs om LSK

Innbytter Aron Dønnum, som var tilbake etter en måneds skadeopphold, bidro med scoring og målgivende da vertene snudde 0-2 til 2-2 etter pause.

– Vi møtte et dårlig fotballag som hadde to sjanser og scorer på begge. Vi kjørte over dem og burde ha vunnet, sa Dønnum på Discovery Pluss etter kampen.

– Vi skapte nok til å vinne kampene, og må bli skarpere foran mål. Og vi kan ikke slippe inn det vi gjør, det er bare tull, sa VIF-målscorer Henrik Udahl.

– Rett og slett ræva

LSK-kaptein Thomas Lehne Olsen, som scoret LSKs andre mål, er enig med VIF-duoens analyse.

Han var krystallklar om eget lags prestasjon.

– Vi blir til tider rundspilt, og skal være fornøyd med at vi får med oss et poeng. Andreomgangen var rett og slett ræva. Vi er heldige som får med oss poeng, sa Lehne Olsen.

Både Vålerenga og LSK er inne i en god rekke i Eliteserien, og uavgjortresultatet søndag gjør at begge lag nå har seks kamper på rad uten tap i ligaen.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo karakteriserer det som «helt utrolig» at søndagens kamp ender 2-2.

– LSK ble totalt rundspilt. Men det har vært utfordringen vår hele sesongen, vi spiller jævlig bra og styrer kampene, men vi scorer for lite mål, sa Fagermo på Discovery pluss.

xNfY5mmNCKU

VIF-LSK ble som alltid en intens affære.

Det var Vålerenga som tok føringen i kampen fra start rent spillemessig, men det var Lillestrøm som fikk første nettkjenning.

– Fantastisk scoring

Etter 24 minutter varter gjestene opp med fantastisk angrepsfotball, og til slutt var det Lars Ranger som fikk ballen helt alene i boksen etter et overhopp av Thomas Lehne Olsen.

Høyrebacken var kontant og sendte ballen hardt forbi Kristoffer Klaesson i VIF-buret, og vips sto det 0-1 på Intility mot spillets gang.

RAiDy7K4GYE

Lars Ranger sendte Lillestrøm i ledelsen.

– Tiki-taka-fotball fra Lillestrøm, en fantastisk scoring, sa Eurosport-ekspert Joacim Jonsson etter 1-0-målet.

– Det var deiig. Jeg trodde Thomas skulle skyte, men jeg skrek at jeg var ledig, og da jeg fikk ballen hadde jeg egentlig hele målet å skyte på, sa Ranger selv til Eurosport i pausen.

VIF fortsatte å styre kampen spillemessig, men rett før pause doblet Lillestrøm ledelsen. Ifeanyi Mathew fikk ballen midt på banen og sendte en gjennombruddspasning i bakrom på Lehne Olsen.

VIF ropte på offside, men TV-bildene viste at spissen trolig lurte offsidelinja med noen små marginer. Alene med Klaesson gjorde han ingen feil og sendte LSK opp i 2-0, som også sto seg til pause.

7vi4Oe9M0_Q

Thomas Lehne Olsen jublet for scoring.

Det var Lehnes niende mål for sesongen, det samme antallet han scoret i førstedivisjon i fjor.

– En kalddusj for VIF, som har styrt alt de første 45 minuttene, sa Eurosport-ekspert Joacim Jonsson etter 2-0-målet.

71,7 prosent ballinnehav

Da LSK gikk opp i 2-0 viste statistikken at VIF hadde 71,7 prosent ballinnehav.

– Men LSK leder den viktigste statistikken, poengterte Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud.

– Vi er veldig gode frem til de scoret det første målet, da ble vi passive. Vi skapte en del sjanser, men det er vanskelig når vi slipper inn to enkle mål, sa Jonatan Tollås Nation til Eurosport i pausen.

a

Det var ett lag på banen før pause, men et annet lag som scoret målene ...

Dønnum-redusering

Dag-Eilev Fagermo tok grep i pausen og byttet inn Aron Dønnum for det som hadde vært en god Tobias Christensen.

Det var første gang Dønnum var på banen for VIF siden skaden han pådro seg mot Odd 16. juni.

Grepet betalte seg fort. Syv minutter ut i andre omgang reduserte Dønnum til 1-2 da han dukket ut opp på et innlegg og banket ballen i mål fra kloss hold.

– En Rolex ruster aldri, sa Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud med glimt i øyet etter scoringen, med klar henvisning til det mye omtalte klokke-fokuset til VIF-spilleren tidligere i sesongen.

Da våknet både Klanen og Vålerenga-laget for fullt, og LSK hadde lite å varte opp med.

SVxDljUZlJw

Aron Dønnum var tilbake i vant form mot LSK.

2-2 ble et faktum syv minutter før slutt da Dønnum fant Henrik Udahl med en nydelig stikker. Foran mål var spissen nådeløs og banket inn utligningen med en avslutning høyt i mål.

– Et øyeblikks magi av Dønnum, sa Tosterud om den målgivende pasningen.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og kampen endte dermed 2-2 etter en forrykende forestilling..

Her kan du lese detaljert kampreferat minutt for minutt fra søndagens kamp.

Nå får lagene en ukes pause før neste kamp står for tur søndag 18. juli. Da tar LSK imot Molde på Åråsen, VIF reiser vestover for å møte Haugesund.

• Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

* To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

* Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

* To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

Otfs84t2WGM
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

Leverkusen-jubel mot West Ham
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.