Bakenga knallhardt ut mot Kitolano-hets: – Det er nok tull. Vi er mennesker vi, også.

VALLE (NRK): John Kitolano legger seg flat etter taklingen på Aron Dønnum. Samtidig forteller Odd-spilleren at han har mottatt meldinger med hets etter kampslutt.

Dønnum

SMERTEFULLT: Landslagsspiller Aron Dønnum måtte forlate banen etter taklingen fra John Kitolano.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Det som ble kampens avgjørende situasjon skjedde etter 22 minutters spill: Dønnum avanserte med ballen da Kitolano kom susende i stor fart og feide ned kantspilleren.

Kitolano sneiet så vidt borti ballen før han utsatte Dønnum for stor fare, og Vålerenga-spilleren ble liggende med store smerter.

Like etterpå måtte Dønnum forlate banen med skade, mens Kitolano slapp unna med bare gult kort.

Etter kampen er både lagkamerat Mushaga Bakenga og Odd-trener Jan Frode Nornes fortvilet over at Kitolano har fått mange stygge meldinger etter hendelsen.

Hovedpersonen ønsker ikke gå inn på innholdet i meldingene, men han er klar på det er ubehagelig.

– Ingen fortjener slike meldinger uansett om du spiller fotball eller ikke. Jeg fatter ikke at folk bruker energien på det. Da synker du veldig lavt. Når du lager nye brukere for å sende meldinger, synes jeg er trist. At folk har så mye energi for å hetse mot en 22-åring som spiller for å ha det gøy, sier Kitolano.

Kitolano

REAGERER: John Kitolano.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Odd-backen er klar på at han kun forsøkte å ta ballen fra Dønnum.

– Det (skaden) er ikke noe jeg ville at skulle skje. Det var en duell jeg ville vinne «fair», og jeg ville jo ikke at han skulle ut, sier Kitolano.

– Folk må slutte

Odd-backen har også fått oppmerksomhet for kommentarene han ga før kampen. Da backen ble spurt av Eurosport om hvordan han skulle vinne duellen mot Dønnum, svarte han:

– Det er å være tett på og være litt stygg i starten. Få han ut av balanse.

Kitolano understreker at det ikke var slik han mente det.

– Det var ikke sånn jeg ville at vi skulle spille stygt. Som alle vet er jeg ikke en spiller som spiller stygt. Jeg er en gladgutt, og det var ikke det jeg mente. Jeg tenkte på duellene, som vi har tapt mye av, sier Kitolano.

Lagkamerat Bakenga har ingen problemer med å se at det burde vært et rødt kort, men spissen reagerer kraftigere på det som skjer etter kampen.

– Mobilen har blåst opp. Folk må slutte. Det er nok tull. Vi er mennesker vi, også, og det går an å gjøre feil. Det var stygge meldinger, og mannen er lei seg for skaden. Det trengs ikke. John er en fin fyr. Alle de voksne mennene med falske brukernavn må gå i seg selv og skjerpe seg, sier Bakenga til NRK og ser inn i kameraet.

Han får støtte av Odd-trener Nornes.

– Alle i Odd håper Aron har det bra. Vi har ikke ønske om å skade motspillere. Ingen i Eliteserien ønsker det. Hetsing på mobil og i sosiale medier må vi slutte med. Vi skal være rollemodeller for de unge. Jeg må snakke med John etterpå, og så skal vi ta vare på John de neste dagene, sier Nornes.

Skaffet straffe

Kitolano skulle spille en sentral rolle også etter taklingen.

Etter at Henrik Udahl sendte Vålerenga i ledelsen allerede etter 11 minutter, fikk nemlig Odd og Kitolano et korrekt tildelt straffespark like før pause.

Mushaga Bakenga var sikkerheten selv fra 11-meteren.

Taklingen og utligningen skjer bare tre dager etter at Dag-Eilev Fagermo mente Veton Berisha burde vært utvist for Viking på stillingen 1-0 til Vålerenga.

Berisha, som ble værende på banen, ble til slutt stående med to mål og to målgivende pasninger da Viking vant 4–1.

Dermed står Vålerenga med 12 poeng – sju poeng bak serieleder Bodø/Glimt.

Siste nytt

 • Ruud endeleg i gang

  Casper Ruud er endeleg i gang med 2.-rundekampen mot Mario Vilella.

  Kampen skulle starta klokka 18.30, men blei utsett i over to timar på grunn av regn. Det var ei stund usikkert om det bille bli spel i kveld.

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • LSK puster topplagene i nakken

  Et særdeles vellykket dobbeltbytte og en scoring av målmaskinen Thomas Lehne Olsen ga formsterke LSK 2-0-seier over Sarpsborg i Eliteserien onsdag.

  Lillestrøm sto med åtte seriekamper uten tap foran hengekampen på eget gress. Nå er rekken forlenget til ni. Samtidig klatret kanarifuglene til tredjeplass på tabellen.

  Opp til serietoer Bodø/Glimt skiller det kun ett poeng, mens ledende Molde har seks poeng til gode på mannskapet til Geir Bakke. LSK har samtidig én kamp til gode på begge.

  Thomas Lehne Olsen scoret det første, og har nå bare Moldes Ohi Omoijuanfo (15 mål) foran seg på toppscorerlista. Olsen har 12 mål.

  Det første målet i kampen kom fra innbytter Kaan Kairinens fot. Finnen kom inn i pausen og scoret nærmest umiddelbart.

  B_aef3N0KMg
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Haugesund slo tilbake

  Laurdag blei Haugesund det einaste eliteserielaget som måtte seie takk for seg i cupen alt i 1. runde. I dag kom dei sterkt tilbake med 2-1 over Strømsgodset.

  Kristoffer Velde sende heimelaget i tet med eit hardt skot etter 26 minutt. 1-0 blei også omgangsresultatet.

  Timen var spela då Ibrahima Wadji dobla leiinga og såg ut til å gi Haugesund ein grei siger.

  Men berre ni minutt etterpå reduserte Fred Friday for Godset, som var nær utlikning på overtid.

  Haugesund kleiv opp til sjetteplass med sigeren, og er berre tre poeng bak sølplassen på den jamne tabellen.

  Kristoffer Velde
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal