Hopp til innhold

Bakenga knallhardt ut mot Kitolano-hets: – Det er nok tull. Vi er mennesker vi, også.

VALLE (NRK): John Kitolano legger seg flat etter taklingen på Aron Dønnum. Samtidig forteller Odd-spilleren at han har mottatt meldinger med hets etter kampslutt.

Dønnum

SMERTEFULLT: Landslagsspiller Aron Dønnum måtte forlate banen etter taklingen fra John Kitolano.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Det som ble kampens avgjørende situasjon skjedde etter 22 minutters spill: Dønnum avanserte med ballen da Kitolano kom susende i stor fart og feide ned kantspilleren.

Kitolano sneiet så vidt borti ballen før han utsatte Dønnum for stor fare, og Vålerenga-spilleren ble liggende med store smerter.

Like etterpå måtte Dønnum forlate banen med skade, mens Kitolano slapp unna med bare gult kort.

Etter kampen er både lagkamerat Mushaga Bakenga og Odd-trener Jan Frode Nornes fortvilet over at Kitolano har fått mange stygge meldinger etter hendelsen.

Hovedpersonen ønsker ikke gå inn på innholdet i meldingene, men han er klar på det er ubehagelig.

– Ingen fortjener slike meldinger uansett om du spiller fotball eller ikke. Jeg fatter ikke at folk bruker energien på det. Da synker du veldig lavt. Når du lager nye brukere for å sende meldinger, synes jeg er trist. At folk har så mye energi for å hetse mot en 22-åring som spiller for å ha det gøy, sier Kitolano.

Kitolano

REAGERER: John Kitolano.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Odd-backen er klar på at han kun forsøkte å ta ballen fra Dønnum.

– Det (skaden) er ikke noe jeg ville at skulle skje. Det var en duell jeg ville vinne «fair», og jeg ville jo ikke at han skulle ut, sier Kitolano.

– Folk må slutte

Odd-backen har også fått oppmerksomhet for kommentarene han ga før kampen. Da backen ble spurt av Eurosport om hvordan han skulle vinne duellen mot Dønnum, svarte han:

– Det er å være tett på og være litt stygg i starten. Få han ut av balanse.

Kitolano understreker at det ikke var slik han mente det.

– Det var ikke sånn jeg ville at vi skulle spille stygt. Som alle vet er jeg ikke en spiller som spiller stygt. Jeg er en gladgutt, og det var ikke det jeg mente. Jeg tenkte på duellene, som vi har tapt mye av, sier Kitolano.

Lagkamerat Bakenga har ingen problemer med å se at det burde vært et rødt kort, men spissen reagerer kraftigere på det som skjer etter kampen.

– Mobilen har blåst opp. Folk må slutte. Det er nok tull. Vi er mennesker vi, også, og det går an å gjøre feil. Det var stygge meldinger, og mannen er lei seg for skaden. Det trengs ikke. John er en fin fyr. Alle de voksne mennene med falske brukernavn må gå i seg selv og skjerpe seg, sier Bakenga til NRK og ser inn i kameraet.

Han får støtte av Odd-trener Nornes.

– Alle i Odd håper Aron har det bra. Vi har ikke ønske om å skade motspillere. Ingen i Eliteserien ønsker det. Hetsing på mobil og i sosiale medier må vi slutte med. Vi skal være rollemodeller for de unge. Jeg må snakke med John etterpå, og så skal vi ta vare på John de neste dagene, sier Nornes.

Skaffet straffe

Kitolano skulle spille en sentral rolle også etter taklingen.

Etter at Henrik Udahl sendte Vålerenga i ledelsen allerede etter 11 minutter, fikk nemlig Odd og Kitolano et korrekt tildelt straffespark like før pause.

Mushaga Bakenga var sikkerheten selv fra 11-meteren.

Taklingen og utligningen skjer bare tre dager etter at Dag-Eilev Fagermo mente Veton Berisha burde vært utvist for Viking på stillingen 1-0 til Vålerenga.

Berisha, som ble værende på banen, ble til slutt stående med to mål og to målgivende pasninger da Viking vant 4–1.

Dermed står Vålerenga med 12 poeng – sju poeng bak serieleder Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal