Dommerskandale i 1. divisjon: – En parodi

Med 20 minutter igjen av oppgjøret mot Sandnes Ulf, fikk Kristiansunds Tor Erik Torske rødt kort for en situasjon han aldri var i nærheten av. Så tapte de kampen.

Kristiansund - Sandnes Ulf

TABBE: Dommer Kim Rune Borgersen viste ut feil Kristiansund-spiller under oppgjøret mot Sandnes Ulf i førstedivisjon. Det førte til massive protester.

Den mildt sagt spesielle situasjonen skjedde på stillingen 2-1 til 1. divisjonsleder Kristiansund mot Sandnes Ulf. Kamer Qaka taklet Aksel Berget Skjølsvik, men fikk fordel.

Da angrepet var avsluttet, trakk dommer Kim Rune Borgersen frem det gule kortet. Det viste han ikke til Qaka, men i stedet til midtbanespiller Tor Erik Torske.

USIKKER: Dommer Kim Rune Borgersen snakket med resten av dommerteamet etter kortet, men valgte likevel å sende Torske i garderoben.

Både Torske og resten av Kristiansund protesterte heftig, og Borgersen gikk for å snakke med resten av dommerteamet sitt. Ikke nok med at han ikke så ut til å være klar over at det var Torskes andre gule, dommeren valgte også å stå på sitt - trakk frem det røde kortet og sendte Torske i garderoben.

– De tar feil mann. Det er ikke så mye mer å si. Når vi slipper inn to mål etter at vi blir 10 mann er det nærliggende å tro at det var avgjørende for resultatet, sier Torske til NRK.

Samtidig kan man høre høylytt krangel i bakgrunn, før spillerne får beskjed om å roe seg ned.

– En parodi hele greia

– Det blir bare en parodi hele greia når de ikke klarer å følge med hvem som er involvert. Da kan man ikke ta en sånn avgjørelse. Vi får ikke gjort noe med det, men det er surt at det skal prege kampen, sier målscorer Jonas Rønningen.

– Det er dommerens oppgave å gjøre det riktige. Dessverre for oss skjer det en stor feil i dag. Nå må vi tenke hva vi kan gjøre i dagene som kommer. Det var et slag i trynet, innrømmer trener Christian Michelsen.

For som om ikke dommertabben i seg selv var alvorlig nok, snudde Sandnes Ulf kampen med en spiller mer på banen.

Drøye 15 minutter etter utvisningen fikk gjestene straffespark. Pontus Engblom var sikker. Bare tre minutter senere satt Nikolai Geertsen inn 3-2 til Sandnes Ulf.

LEDET: Det så lyst ut for Kristiansund da Daouda Bamba satte inn 2-1 like før pause.

Det var Kristiansunds første tap på hjemmebane denne sesongen.

Vil legge inn protest

En lignende dommerskandale, med en spiller som fikk to gule kort uten å bli utvist, skjedde mellom Fram Larvik og FK Tønsberg i 2. divisjon tidligere i sommer. Da måtte kampen spilles på nytt, skriver NTB.

KBK varsler at de vil protestere.

– Vi har meldt i fra i kamprapporten at vi vil legge inn en protest. Det er ingen situasjon vi har vært i før, så vi må lese oss opp litt på jussen. Men jeg har fått sikkert 100 meldinger fra folk i fotball-Norge, om at vi bør legge inn protest og ikke kan skjønne annet enn at det blir omkamp, sier daglig leder Kjetil Thorsen til NRK.

Borgersen sier til NRK at siden KBK har varslet protest, vil dommerteamet levere sin redegjørelse til NFF og kan derfor ikke kommentere hendelsen.