Hopp til innhold

Dommersjef i europeisk håndball suspendert

Makedoneren Dragan Nachevski er inntill videre fjernet fra stillingen som dommersjef i Det europeiske håndballforbundet (EHF). Det melder EHF selv i en pressemelding fredag.

De skriver at årsaken er informasjon de fikk fra dansk TV 2. Det danske mediehuset skal ifølge EHF ha fått informasjon om et møte mellom Nachevski og en mann som utga seg for å være en næringslivsmann, som skulle foreslå å få med et kinesisk lag i Seha-ligaen, en regional håndballiga for lag fra Sørøst-Europa.

I møtet skal Nachevski ha sagt nei til et forslag om kampfiksing flere ganger, men ifølge sitatene som TV 2 har sendt til EHF, skal han ikke ha distansert seg helt fra kampfiksing. EHF skriver at han derfor sendte «feil signaler».

I tillegg skriver EHF at TV-kanalen skal ha lagt sitater fra en anonym dommer, hvor Nachevski gjennom en mellomann skal ha spurt om muligheten for å manipulere en håndballkamp.

Nachevski tar selv avstand fra det og skriver i en uttalelse til EHF at han aldri har vært involvert i noen form for kampfiksing.

Selv om EHF selv skriver at de ikke har kunnet kontrollere informasjonen, har de for å beskytte idrettens integritet valgt å fristille Nachevski fra hans arbeidsoppgaver i forbundet inntil videre.

EHF opplyser også at informasjonen er, som de også har gjort i tidligere saker, er delt med det østerrikske politiet.

Dansk TV 2 skriver i en sak publisert fredag at deres potensielle avsløringer er en del av en dokumentar som skal sendes til sommeren.

Nachevski
Foto: Vidar Ruud / NTB

Sportsnyheter

Idrettstinget

Høy temperatur før Al-Samarai vant presidentvalget: «Verdensmesterskapet i å snakke stygt»

Både styremedlem Astrid Uhrenholdt Jacobsen og håndballpresident Kåre Geir Lio holdt flammende innlegg før valget i Norges idrettsforbund. Så ble Zaineb Al-Samarai valgt til ny president.

Siste nytt

 • Benzema ferdig i Real Madrid.

  Franske Karim Benzema forlater Real Madrid i sommer. Det ble bekreftet søndag.

  Benzema ble hentet fra Lyon i 2009 og har siden vært med på å vinne alt som vinnes kan. Det har totalt blitt 25 titler, inkludert fem mesterligatriumfer og fire ligagull.

  LaLiga - Real Madrid v Almeria
  Foto: ISABEL INFANTES / Reuters
 • Mol og Sørum til finale i Tsjekkia

  Anders Mol og Christian Sørum tok seg til finale i verdenstourturneringen i sandvolleyball i Ostrava. De slo hjemmehåpene i semifinalen.

  Med settsifrene 19-21, 21-17, 15-8 er nordmennene klare for finale foran den tsjekkiske duoen Ondrej Perusic/David Schweiner.

  I finalen, som starter 16.30, venter enten Cherif Younousse/Ahmed Tijan, Qatar eller amerikanske Andrew Benesh/Miles Partain.

  Den norske stjerneduoen tapte et jevnt første sett i semifinalen, før de i sett nummer to fikk spillet mer på gli og utlignet. Dermed måtte kampen avgjøres i et tredje sett.

  Der skaffet de seg en stor ledelse og ga ikke fra seg initiativet på vei mot finaleplass. (NTB)

  EM Sandvolley 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Dennis Hauger nummer åtte i Barcelona

  Dennis Hauger endte på 8. plass under søndagens Formel 2-løp i Barcelona.

  Nordmannen startet fra sjette beste startspor og falt dermed to plasser. Prema-fører Oliver Bearman vant løpet og tok sin andre seier denne sesongen.

  Hauger står med én seier denne sesongen. Den kom under sprintløpet i Australia.

  Nå venter en liten pause for Formel 2-sirkuset. Neste runde kjøres i Østerrike 2. juli.

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste