Solskjær gikk på sjokktap: – Vi skulle ha forsvart oss bedre

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United gikk på sesongens første tap mot Crystal Palace. Både dommeren og VAR kom i fokus.

Premier League - Manchester United v Crystal Palace

DOMMER: Paul Pogba var ikke fornøyd med dommer Paul Tierney.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi dominerte mye av kampen, men klarte ikke å kontrollere den. Vi fikk ikke satt deres keeper på nok prøver, sier Solskjær til BBC.

Manchester United åpnet sesongen med å knuse Chelsea 4-0 hjemme, før det ble 1-1 borte mot Wolverhampton forrige runde etter en svært omdiskutert straffemiss av Paul Pogba. Solskjær måtte i tillegg tåle kritikk om svak ledelse, siden han lot spillerne avgjøre hvem som skulle ta straffen.

Foran lørdagens kamp ble det derfor understreket at det var Marcus Rashford som skulle ta straffene til United.

Men mot Crystal Palace fortsatte straffemarerittet for Solskjær da Scott McTominay ble felt av Luka Milivojevic etter 68 minutter.

Denne gangen var det ingen tvil om hvem som skulle ta straffen. Rashford gjorde seg klar ved straffemerket, men satte ballen på innsiden av stolpen - og ut.

Flere situasjoner

Det burde også vært straffe etter 54 minutter. Publikum ropte på VAR da Martial ble holdt på vei inn i 16-meteren. Dommeren Paul Tierney valgte imidlertid å vinke spillet videre og VAR grep heller ikke inn. Også etter 41 minutter kom dommer i fokus da han valgte å ikke gi rødt kort da Cahil felte Martial like utenfor 16-meteren.

Etter 80 minutters spill valgte til slutt VAR å gripe inn da Rashford gikk over ende inne i feltet. Det ble imidlertid ikke dømt straffe.

Det ble også behørig kommentert på sosiale medier:

Laster Twitter-innhold

Ungtalentet Daniel James så ut til å berge poenget for United like før slutt, men på overtid sikret Patrick van Aanholt Crystal Palace seieren.

– Vi skulle ha forsvart oss bedre de siste fem minuttene, sier Solskjær.

Palace har ikke vunnet over United på Old Trafford siden 1989, ifølge BBC.

Premier League - Manchester United v Crystal Palace

Solskjær sammen med Rashford.

Foto: Paul Childs / Reuters

Slet mot Palace

Mot Palace startet Solskjær med det samme laget som mot Wolves, argumentet var å skape kontinuitet. Og hjemmelaget var det førende i kampen de første 30 minuttene, men skapte ikke mye i form av målsjanser.

Både Crystal Palace og United slet med å skape muligheter, og etter 32 minutter var bortelaget dødelig effektive på sin da eneste sjanse i kampen.

Jordan Ayew fikk muligheten alene med keeper De Gea etter et langt oppspill. Her var United-forsvaret ikke patent, og Ayew gjorde ingen feil. Plutselig hadde Palace tatt ledelsen i kampen.

Bare fire minutter senere kunne den samme Ayew fort ha doblet ledelsen etter et skudd fra kloss hold, men denne gangen reddet De Gea.

Presset videre

Palace kom mer med i kampen etter scoringen, og Solskjærs menn slet med å finne ut av bortelagets forsvar i første omgang.

Tendensen fortsatte i andre omgang. Manchester United fortsatte å presse, men avslutningene ble ofte for dårlige.

Solskjærs lag avsluttet forrige sesong elendig med to seirer, to uavgjort og åtte tap på de tolv siste kampene. Den statistikken er ikke blitt mye bedre etter 15 kamper for storklubben.

Tre seirer, tre uavgjort og ni tap. Det gir en seiersprosent på bare 20 i den aktuelle perioden. I Palace har de naturlig nok større grunn til å være fornøyd.

– Vi jobbet veldig hardt og vi hadde litt flaks, men jeg mener vi fortjente det, sier Gary Cahill, ifølge Premier Leagues nettsider.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Maanum klar for engelsk klubb

  Frida Leonhardsen Maanum (21) forlater svenske Linköping. Det bekrefter hun selv overfor svenske SVT. Hun forteller at hun har fått et tilbud fra England som hun ikke kunne takke nei til

  – De har en bra utvikling i ligaen, og det er noe jeg vil være med på. Det føles som det er en liga der jeg kan utvikles med mange gode spillere, sier Maanum.

  Hun vil ikke avsløre hvilken klubb det er snakk om, men det blir kjent ganske snart.

  Den norske landslagsspilleren har også en fortid i Lyn og Stabæk.

  Fotball kvinner, privatlandskamp: Sverige - Norge (1-0)
  Foto: Annika Byrde/ntb / NTB
 • VIF tok seieren i sluttminuttene

  Vålerenga og Stabæk hadde begge gått tre kamper uten seier før dagens kamp på Nadderud. Men Christian Borchgrevink ville gjøre noe med det.

  Han headet inn 1-0 for Vålerenga med fem minutter igjen av kampen. Han vant hodeduellen mot Stabæks reservekeeper Jonas Brauti.

  Reservekeeperen måtte nemlig inn etter 50 minutter spilt da Marcus Sandberg fikk rødt kort. Sandberg var på bærtur og for å unngå baklengs valgte han å bruke hendene utenfor sekstenmeteren. Dermed valgte dommeren å utvise ham.

  Seedy Jatta skulle til slutt punktere kampen og sette 2-0 for VIF etter strålende forarbeid av Osame Sahraoui.

  Med dagens VIF-seier klatrer Dag-Eilev Fagermos menn opp på tredjeplass i Eliteserien. Det er verdt å nevne at flere lag bak dem har kamper til gode.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Kjempestart for Hovland

  Viktor Hovland noterte en eagle, fire birdier og to bogeys på åpningsrunden av europatourturneringen München Open i golf. Det ga en meget god start.

  Den norske golfprofilen endte åpningsrunden fire slag under par. Underveis var han samtidig i vannet flere ganger. Et av slagene måtte han slå stående med den ene foten i vann.

  – Jeg slo ballen bra i dag, men hadde også noen dårlige slag. Alle gikk vannet. Det kan du ikke gjøre. Hvis man havner i vannet blir det tøft, selv om det er mange birdier der ute, sa Hovland til arrangøren etter endt runde. (NTB)

  PGA: U.S. Open - Second Round
  Foto: Michael Madrid / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal