Hopp til innhold

Solskjær gikk på sjokktap: – Vi skulle ha forsvart oss bedre

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United gikk på sesongens første tap mot Crystal Palace. Både dommeren og VAR kom i fokus.

Premier League - Manchester United v Crystal Palace

DOMMER: Paul Pogba var ikke fornøyd med dommer Paul Tierney.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi dominerte mye av kampen, men klarte ikke å kontrollere den. Vi fikk ikke satt deres keeper på nok prøver, sier Solskjær til BBC.

Manchester United åpnet sesongen med å knuse Chelsea 4-0 hjemme, før det ble 1-1 borte mot Wolverhampton forrige runde etter en svært omdiskutert straffemiss av Paul Pogba. Solskjær måtte i tillegg tåle kritikk om svak ledelse, siden han lot spillerne avgjøre hvem som skulle ta straffen.

Foran lørdagens kamp ble det derfor understreket at det var Marcus Rashford som skulle ta straffene til United.

Men mot Crystal Palace fortsatte straffemarerittet for Solskjær da Scott McTominay ble felt av Luka Milivojevic etter 68 minutter.

Denne gangen var det ingen tvil om hvem som skulle ta straffen. Rashford gjorde seg klar ved straffemerket, men satte ballen på innsiden av stolpen - og ut.

Flere situasjoner

Det burde også vært straffe etter 54 minutter. Publikum ropte på VAR da Martial ble holdt på vei inn i 16-meteren. Dommeren Paul Tierney valgte imidlertid å vinke spillet videre og VAR grep heller ikke inn. Også etter 41 minutter kom dommer i fokus da han valgte å ikke gi rødt kort da Cahil felte Martial like utenfor 16-meteren.

Etter 80 minutters spill valgte til slutt VAR å gripe inn da Rashford gikk over ende inne i feltet. Det ble imidlertid ikke dømt straffe.

Det ble også behørig kommentert på sosiale medier:

Laster Twitter-innhold

Ungtalentet Daniel James så ut til å berge poenget for United like før slutt, men på overtid sikret Patrick van Aanholt Crystal Palace seieren.

– Vi skulle ha forsvart oss bedre de siste fem minuttene, sier Solskjær.

Palace har ikke vunnet over United på Old Trafford siden 1989, ifølge BBC.

Premier League - Manchester United v Crystal Palace

Solskjær sammen med Rashford.

Foto: Paul Childs / Reuters

Slet mot Palace

Mot Palace startet Solskjær med det samme laget som mot Wolves, argumentet var å skape kontinuitet. Og hjemmelaget var det førende i kampen de første 30 minuttene, men skapte ikke mye i form av målsjanser.

Både Crystal Palace og United slet med å skape muligheter, og etter 32 minutter var bortelaget dødelig effektive på sin da eneste sjanse i kampen.

Jordan Ayew fikk muligheten alene med keeper De Gea etter et langt oppspill. Her var United-forsvaret ikke patent, og Ayew gjorde ingen feil. Plutselig hadde Palace tatt ledelsen i kampen.

Bare fire minutter senere kunne den samme Ayew fort ha doblet ledelsen etter et skudd fra kloss hold, men denne gangen reddet De Gea.

Presset videre

Palace kom mer med i kampen etter scoringen, og Solskjærs menn slet med å finne ut av bortelagets forsvar i første omgang.

Tendensen fortsatte i andre omgang. Manchester United fortsatte å presse, men avslutningene ble ofte for dårlige.

Solskjærs lag avsluttet forrige sesong elendig med to seirer, to uavgjort og åtte tap på de tolv siste kampene. Den statistikken er ikke blitt mye bedre etter 15 kamper for storklubben.

Tre seirer, tre uavgjort og ni tap. Det gir en seiersprosent på bare 20 i den aktuelle perioden. I Palace har de naturlig nok større grunn til å være fornøyd.

– Vi jobbet veldig hardt og vi hadde litt flaks, men jeg mener vi fortjente det, sier Gary Cahill, ifølge Premier Leagues nettsider.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Vålerengas kvinner er klare for Cupfinale og feirer lørdagens seier med rapping i garderoben.

Vålerenga snudde høydramatisk byderby: Klare for cupfinalen

Hard motstand fra Lyn sørget for at Vålerenga ikke var i føringen før det var duket for ekstraomganger. I Oslo-derbyet ble det også ampert.

Siste nytt

 • Dommerforeningen innrømmer stor VAR-feil: Liverpool snytt for scoring

  Like før Tottenham scoret kampens første (tellende) mål, sendte Liverpools Luis Díaz ballen i mål.

  Målet ble annullert for offside, men det skulle det ifølge dommerforeningen aldri blitt.

  Det skriver de i en uttalelse lørdag kveld, ifølge BBC.

  De skriver at en betydelig menneskelig feil oppsto da VAR ikke grep inn for å se nærmere på situasjonen, og at det skulle ha blitt dømt mål for Liverpool.

  På TV-sendingen ble aldri de «velkjente» VAR-strekene tegnet opp og Liverpool-manager Jürgen Klopp var i intervju med Sky Sports etter kampen klar på at TV-bildene viste at Díaz ikke var i offsideposisjon - i en kamp som Tottenham til slutt vant 2-1.

  For Liverpool fikk kampen en marerittstart da Curtis Jones ble sendt i dusjen etter 25 minutter. Midtbanespilleren fikk først gult kort av dommer Simon Hooper, men det ble omgjort til rødt kort etter at VAR grep inn.

  Son Heung-min sendte Tottenham i ledelsen ti minutter senere, men på overtid i første omgang utlignet Cody Gakpo for gjestene.

  I samme situasjon fikk han seg en smell og ut til andre omgang kom Diogo Jota inn for Liverpool.

  Halvveis i den andre omgangen ble vondt til verre for Liverpool da Jota fikk to gule kort på under to minutter. Selv om Liverpool måtte spille over 20 minutter og de seks tilleggsminuttene med ni mann, så det ut til å bli 1-1.

  Men så, fem og et halvt minutt på overtid kom den avgjørende scoringen da Jöel Matip satte et innlegg inn i eget nett.

  Dermed ble det sesongens første ligatap for Liverpool, mens Tottenham nå er ett poeng bak ligaleder Manchester City og ett poeng foran Liverpool.

  Premier League - Tottenham Hotspur v Liverpool
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • Breistøl og Mørk bombarderte Vipers – «norske» Esbjerg tok knepen borteseier

  Norske landslagsspillere var helt sentrale i Esbjergs 38-37-seier borte mot tittelholder Vipers Kristiansand i mesterligaen i håndball.

  Med seieren klatret Esbjerg opp på 3.-plass i gruppe B. Danskene står med seks poeng på fire kamper, mens Vipers følger to poeng bak.

  Til tross for å ha scoret kampens første mål, fikk Vipers en svært tung start. Esbjerg jobbet seg raskt opp i en 6-1-ledelse.

  Luken på fem mål holdt de også hele veien til pause da lagene gikk i garderoben på 20-15 i favør gjestene.

  Etter hvilen kom Vipers ut i et helt annet tempo og kjempet seg tilbake på 29-29. Det holdt likevel ikke da Esbjerg satte inn en sluttspurt.

  Vipers' Anna Vjakhireva ble kampens toppscorer med sine elleve nettkjenninger, mens Nora Mørk og Kristine Breistøl scoret henholdsvis ni og åtte mål for Esbjerg.

  I tillegg til den norske landslagsduoen noterte også Henny Reistad seg med åtte nettkjenninger, mens Sanna Solberg-Isaksen scoret fire mål.

  Vipers skal opp mot tabelltopp Krim i neste CL-runde 21. oktober, mens Esbjerg tar imot Ferencvarosi dagen etter. (NTB)

  Håndball, Champions League: Vipers - Team Esbjerg
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Manchester United tapte igjen - verste ligastart på 34 år

  Manchester United får det ikke til å stemme i Premier League. Lørdag tapte laget 0-1 hjemme mot Crystal Palace.

  Det var det andre strake hjemmetapet på Old Trafford. Inntil nylig hadde United gått over ett år uten nederlag i egen storstue.

  Etter syv kamper i Premier League denne sesongen står de dermed med fire tap og bare ni poeng. Det gjør at de er på 10. plass på tabellen i skrivende stund, ni poeng bak byrival Manchester City.

  Det er ifølge BBC den verste sesongstarten til United på 34 år.

  Høsten 1989 sto Manchester United med bare syv poeng etter de syv første ligakampene.

  Gjestene fra London kom foran etter et småvilt volleytreff fra Joachim Andersen. Et frispark havnet hos dansken i det 25. minutt, og på halvspretten sendte han ballen i krysset.

  Det ble mye forsvarsjobb for gjestene resten av kampen, men det mestret Crystal Palace og de kunne dermed juble for sesongens tredje ligaseier og revansje etter at de tapte 0-3 mot nettopp Manchester United tidligere i uka. (NTB/NRK)

  Premier League - Manchester United v Crystal Palace
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste