Hopp til innhold

Solskjær gikk på sjokktap: – Vi skulle ha forsvart oss bedre

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United gikk på sesongens første tap mot Crystal Palace. Både dommeren og VAR kom i fokus.

Premier League - Manchester United v Crystal Palace

DOMMER: Paul Pogba var ikke fornøyd med dommer Paul Tierney.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi dominerte mye av kampen, men klarte ikke å kontrollere den. Vi fikk ikke satt deres keeper på nok prøver, sier Solskjær til BBC.

Manchester United åpnet sesongen med å knuse Chelsea 4-0 hjemme, før det ble 1-1 borte mot Wolverhampton forrige runde etter en svært omdiskutert straffemiss av Paul Pogba. Solskjær måtte i tillegg tåle kritikk om svak ledelse, siden han lot spillerne avgjøre hvem som skulle ta straffen.

Foran lørdagens kamp ble det derfor understreket at det var Marcus Rashford som skulle ta straffene til United.

Men mot Crystal Palace fortsatte straffemarerittet for Solskjær da Scott McTominay ble felt av Luka Milivojevic etter 68 minutter.

Denne gangen var det ingen tvil om hvem som skulle ta straffen. Rashford gjorde seg klar ved straffemerket, men satte ballen på innsiden av stolpen - og ut.

Flere situasjoner

Det burde også vært straffe etter 54 minutter. Publikum ropte på VAR da Martial ble holdt på vei inn i 16-meteren. Dommeren Paul Tierney valgte imidlertid å vinke spillet videre og VAR grep heller ikke inn. Også etter 41 minutter kom dommer i fokus da han valgte å ikke gi rødt kort da Cahil felte Martial like utenfor 16-meteren.

Etter 80 minutters spill valgte til slutt VAR å gripe inn da Rashford gikk over ende inne i feltet. Det ble imidlertid ikke dømt straffe.

Det ble også behørig kommentert på sosiale medier:

Laster Twitter-innhold

Ungtalentet Daniel James så ut til å berge poenget for United like før slutt, men på overtid sikret Patrick van Aanholt Crystal Palace seieren.

– Vi skulle ha forsvart oss bedre de siste fem minuttene, sier Solskjær.

Palace har ikke vunnet over United på Old Trafford siden 1989, ifølge BBC.

Premier League - Manchester United v Crystal Palace

Solskjær sammen med Rashford.

Foto: Paul Childs / Reuters

Slet mot Palace

Mot Palace startet Solskjær med det samme laget som mot Wolves, argumentet var å skape kontinuitet. Og hjemmelaget var det førende i kampen de første 30 minuttene, men skapte ikke mye i form av målsjanser.

Både Crystal Palace og United slet med å skape muligheter, og etter 32 minutter var bortelaget dødelig effektive på sin da eneste sjanse i kampen.

Jordan Ayew fikk muligheten alene med keeper De Gea etter et langt oppspill. Her var United-forsvaret ikke patent, og Ayew gjorde ingen feil. Plutselig hadde Palace tatt ledelsen i kampen.

Bare fire minutter senere kunne den samme Ayew fort ha doblet ledelsen etter et skudd fra kloss hold, men denne gangen reddet De Gea.

Presset videre

Palace kom mer med i kampen etter scoringen, og Solskjærs menn slet med å finne ut av bortelagets forsvar i første omgang.

Tendensen fortsatte i andre omgang. Manchester United fortsatte å presse, men avslutningene ble ofte for dårlige.

Solskjærs lag avsluttet forrige sesong elendig med to seirer, to uavgjort og åtte tap på de tolv siste kampene. Den statistikken er ikke blitt mye bedre etter 15 kamper for storklubben.

Tre seirer, tre uavgjort og ni tap. Det gir en seiersprosent på bare 20 i den aktuelle perioden. I Palace har de naturlig nok større grunn til å være fornøyd.

– Vi jobbet veldig hardt og vi hadde litt flaks, men jeg mener vi fortjente det, sier Gary Cahill, ifølge Premier Leagues nettsider.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Skarstein raskest i Paralympics-test

  Birgit Skarstein var best da eliten i pararoing holdt regatta i anlegget til 2024-OL. Det var deres første og siste konkurranse i traseen før lekene.

  Trønderen klokket inn til 10.04,4, snaut tolv sekunder bak sin ferske verdensrekord, skriver NTB.

  Birgit Skarstein
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Norsk gull i junior-VM i håndball

  De norske juniorkvinnene vant en tett finale mot Ungarn og ble verdensmester i håndball. Kampen endte 31-29.

  De norske jentene ledet 17-15 til pause, og fortsatte i samme spor utover i andreomgangen. Da Norge ledet 26-24, kjempet Ungarn seg tilbake med fire mål på rappen.

  Norge slo tilbake og tok over føringen mot slutten. Frida Brandbu Andersen ble toppscorer med sju mål og gjorde Norges siste nettkjenning.

  Det er andre gang Norge blir juniorverdensmestere. Den første tittelen kom i 2010.

 • Kofstad med kjempesprekk i Irland

  Golfspilleren Espen Kofstad var i tetkampen helt til alt gikk galt på det 13. hullet i Irish Opens siste runde. Da brukte han fire slag mer enn estimert, noe som gjorde at han falt nedover på resultatlisten.

  Nordmannen startet dagen med storspill, og tidvis ledet han turneringen alene. Fadesen på hull 13 tok fra ham både vinnermuligheter og sjansen til å kvalifisere seg til til major-turneringen The Open om to helger.

  – Dette er den første turneringen siden august hvor jeg hørt følt meg som meg selv, skriver Kofstad på Twitter.

  Espen Kofstad
  Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste