NRK Meny
Normal

Ingen West Ham-sympati fra Mourinho: – Vi er mestere av dårlige dommeravgjørelser

Manchester United tok klubbens sjette strake seier, men West Ham var ikke helt fornøyd med dommer Mike Dean.

Mike Dean

UTVISNING: Her har Mike Dean gitt Sofiane Feghouli et kontroversielt rødt kort.

Foto: Alastair Grant / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Manchester United er i fryktinngytende form for tiden og jakter på resten av topplagene som ligger foran de røde på tabellen.

Mandag kveld tok José Mourinho og co. klubbens sjette strake seier etter å ha vunnet 2–0 borte mot West Ham.

Men målet satt langt inne. Manchester United slet og slet foran mål, men innbytterne Marcus Rashford og Juan Mata ordnet 1–0 i det 63. minuttet. Tolv minutter før slutt satte Zlatan Ibrahimovic inne dagens andre mål, selv om reprisen viste at den skulle vært annullert for offside.

Dommer Mike Dean havnet i fokus både for ikke å annullere målet til superspissen og for utvisningen av West Hams Sofiane Feghouli kvarteret ut i kampen.

Dommeren i fokus da Mourinho og Manchester United fortsatte seiersrekken
Manchester United tok klubbens sjette strake seier, men West Ham var ikke helt fornøyd med dommer Mike Dean.

Se utvisningen. Video med tillatelse fra TV 2 Sport Premium.

Det betyr at de røde ligger på en 6. plass med 39 poeng og er helt oppe i ryggen på Tottenham, Arsenal og Manchester City.

– Jeg har på følelsen av at vi kan vinne neste kamp. Vi jakter ikke rekorder, vi jakter gode prestasjoner og poeng. Vi har spilt bra, men har spilt for mye uavgjort. Nå har vi 18 poeng på rad på seks kamper, akkurat hva vi trenger, sa Jose Mourinho til Sky Sports etter kampen.

– Mestere av dårlige dommeravgjørelser

Etter en litt tam åpning på kampen tok det skikkelig fyr i det 15 minuttet. Sofiane Feghouli fikk ballen for langt foran seg og skled for å ta ballen. Det samme gjorde Phil Jones og de to deiset sammen.

Sistnevnte ble liggende, mens Feghouli ble sendt i dusjen etter å ha fått direkte rødt kort av dommer Mike Dean. Reprisen viste at det var en tøff duell mellom de to, men begge skled inn med beina først. Utvisningen virket dermed tøff, og publikum og Slaven Bilic var tydelig misfornøyd med avgjørelsen.

– Ti mann mot et lag som dette er veldig vanskelig, men vi hadde sjanser. Jeg er skuffet over resultatet og frustrert over hvordan vi tapte, men jeg er stolt av spillerne mine, sa Bilic.

– Jeg synes ikke synd på West Ham. Jeg så ikke situasjonen. Jeg tror at hvis du snakker om dårlige dommeravgjørelser, er vi mestere av dårlige dommeravgjørelser, sa Mourinho om det røde kortet til BBC.

Bortelaget skapte lite før til det 35. minuttet. Innlegget fra Zlatan Ibrahimovic fra høyre fant Henrikh Mkhitaryan på bakerste stolpe. Armeneren spilte ballen tilbake i feltet.

Der stod en umarkert Antonio Valencia som enkelt kunne sette ballen i mål, men Darren Randolph i West Ham-målet reddet forsøket. Returen satte Jesse Lingard upresset i stolpen. En vanvittig sjanse.

Innbytterne fikset ledelse

I pausen gjorde José Mourinho et offensivt grep. Inn kom Juan Mata for Matteo Darmian. I det 58. minuttet gikk Lingard ut for Marcus Rashford.

Fem minutter senere ordnet innbytterne mål. Rashford kom seg rundt på venstre og fant Mata inne foran mål. Fra ni meter satte spanjolen ballen enkelt i mål. Fint forarbeid av unggutten Rashford.

I det 78. minuttet var det duket for en ny scoring av Zlatan Ibrahimovic. Ander Herrera prøvde et skudd foran mål, men ballen gikk via en West Ham-spiller. Dermed plukket den svenske superspissen opp ballen og dunket den i nærmeste hjørne. Reprisen viste imidlertid at spissen stod i offside og at den skulle vært annullert.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Northug slått ut i kvartfinalen

  Petter Northug greide ikke ta seg videre fra kvartifinalen under norgescup-sprinten på Gålå lørdag.

  – Det gikk ikke helt som planlagt. Vi hadde håpet på et par heat til, så han kunne fått en enda bedre gjennomkjøring, sier trener Stig Rune Kveen.

  Petter Northug i Norgescup på Gålå
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Knudsen ny trener i VIF

  Tidligere LSK-trener Monica Knudsen blir hovedtrener hos erkerival Vålerenga. Eli Landsem går inn som sportssjef. Knudsen har tidligere trent LSK til tre gull. Hovedtrener Kjell Gustad var ønsket med, men takket nei til å fortsette i VIF.

  Knudsen
  Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix
 • Northug videre fra prologen

  Petter Northug var langt fra teten, men klarte å gå videre fra sprintprologen under norgescuprennet på Gålå. Han ble nummer 20 i prologen, 9.90 sekunder bak prolog-vinner Fredrik Riseth. Kvartfinalene starter kl. 11.30.

  Petter Northug
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup, langrenn
V-cup langrenn: 15 km klassisk, menn
V-cup langrenn: 15 km klassisk menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup: kombinert, langrenn
V-cup kombinert: 10 km langrenn
V-cup kombinert: 10 km langrenn
Vinterstudio
Vinterstudio
4-4-2 med Schau og Aune