NRK Meny
Normal

Demidov fortvilet over dømmingen: – Kom igjen a! Det er jo helt vanvittig

Stabæk-kaptein Vadim Demidov er frustrert og mener klubben ble snytt for en viktig straffe mot Sarpsborg 08. Nå legger hoveddommeren seg flat.

demidov

Stabæks kaptein, Vadim Demidov, var en av dem som sørget for høy temperatur på Sarpsborg stadion.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Dommer-teamet var i fokus da Sarpsborg 08 slo Stabæk 4–2 hjemme i det som var en sjansespekket og målrik fotballkamp.

Franck Boli sørget for en drømmestart til gjestene da han satte inn kampens første scoring allerede etter 38 (!) sekunder. Stabæk vant ballen høyt i banen og Ola Brynhildsen spilte gjennom lagkameraten som sendte ballen elegant opp i høyre kryss.

Dommerkritikk

Gleden varte riktignok ikke mer enn i en snau halvtime. Da sørget formsterke Amin Askar for redusering på Sarpsborg stadion. Da dommer Sigurd Smehus Kringstad ikke dømte straffe til gjestene minutter senere, ble ikke stemningen blant bortefansen spesielt mye bedre. Hugo Vetlesen dro av to mann før han ble taklet inne i boksen.

– Det er soleklart straffespark. Hadde vi fått straffe og satt den, tror jeg det hadde vært et helt annet kampbilde, sier Vetlesen til NRK.

I stedet dømte Kringstad corner og gav Stabæk-kaptein Vadim Demidov gult kort etter protestene.

Kom igjen a! Det er jo helt vanvittig. Det er tre dommere utpå der pluss en fjerdedommer. Da er det på tide å gjøre jobben sin, sa en tydelig forbannet Demidov til Eurosport i pausen.

Etter kampen beskrev kapteinen hvordan han opplevde den kontroversielle situasjonen.

– Jeg prøver egentlig å roe ned gemyttene, men så får jeg gult kort når jeg prøver å hindre en oppildnet situasjon. Vi skal ikke halshugge folk heller, men i år som mange andre år synes jeg de må ta litt selvkritikk, sier Demidov.

Spilleren får støtte på Twitter av blant annet TV 2-ekspert Jesper Mathisen som mener dømmingen var fryktelig:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

I intervju med NRK etter kampen, forteller hoveddommer Kringstad at han gjorde en stor tabbe.

– Det er bare å legge seg flat. Der gikk vi glipp av et soleklart straffespark.

– Ikke gode defensivt

Etter sidebytte sørget Ronnie Schwartz for at Sarpsborg gikk opp i ledelsen, før Ohi Omoijuanfo utlignet da timen var spilt i Østfold.

På stillingen 2–2 ble et langt Sarpsborg-innkast stusset videre av Kristoffer Zachariassen og i mål. Igjen måtte Stabæk innse at dødball er lagets akilleshæl.

– Folk sier vi spiller god fotball, men de glemmer noe av det viktigste i fotball, og det er å være gode defensivt. Det har vi ikke vært på en god stund, innrømmer Demidov.

Også kampens siste scoring, 4-2-målet til Patrick Mortensen, kom på dødball. Hjørnesparket gikk hele veien gjennom feltet og endte opp hos dansken som enkelt kunne sette kula i nettet.

Sarpsborg 08-seieren er deres første mot Stabæk på hjemmebane.

Sarpsborg mot Stabæk i eliteserien i fotball

Sarpsborg 08 klatret tre plasser på tabellen etter seieren mot Stabæk. Nå ligger Østfold-laget på fjerdeplass i eliteserien.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Atlético vant supercupen

  I den helspanske finalen i den europeiske supercupen var det Atlético Madrid som trakk det lengste strået mot byrival Real Madrid, og vant 4–2 etter ekstraomganger. Det stod 2–2 etter full tid, men mål fra Saúl Ñíguez og Koke ga Atlético seieren.

  Atletico Madrid
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Bjørn Helge Riise til Sogndal

  Bjørn Helge Riise forlot Aalesund tidligere onsdag kveld. Nå er han klar for Sogndal. – Bjørn Helge er veldig profesjonell, og hans erfaring og lederegneskaper vil være av stor verdi i vårt unge mannskap, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Hauger får skryt av Red Bull-sjef

  Formel 4-fører Dennis Hauger får rosende ord av Red Bull-sjef Helmut Marko. – Fram til nå har Dennis innfridd alle våre forventninger til det fulle, sier Marko i et intervju med Parc Fermé. Hauger signerte som juniorfører i Red Bull-systemet i fjor.

  Helmut Marko
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Rullestolsrugby, finale
NM-veka
NM-veka: Rullestolrugby
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner