NRK Meny
Normal

Dommerbytte

Tre dager før den store VM-kampen i boksing mellom Joe Calzaghe og Mikkel Kessler byttes den ene av tre poengdommere.

Joe Calzaghe
Foto: JON SUPER / AP

Årsaken er at Calzaghe har italiensk far og walisisk mor - derav tilnavnet "The Italian Dragon". Den ene av tre poengdommere, Massimo Barrovecchio, er også italiensk.

Bokseforbundet bak en av de tre titlene det skal kjempes om (WBC), har satt inn en amerikansk dommer framfor italieneren til Kessler-manager Mogens Palles store lettelse.

- Det er en beslutning vi selvfølgelig bakker opp. Enhver kan forstå at det ikke kan være en italiensk poengdommer når den ene av bokserene nærmest er italiensk, sier Palle til dansk TV2.

Siste nytt

 • Wu Dajing med ny verdensrekord

  Kinesiske Wu Dajing satte verdensrekord i OL-finalen på 500 meter kortbaneløp skøyter torsdag. 23-åringen satte først verdensrekord da han kvalifiserte seg fra kvartfinalen på tiden 39,80 sekunder. I finalen forbedret han verdensrekorden til 39,584.

  Wu Dajing
  Foto: Damir Sagolj / Reuters
 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin