NRK Meny
Normal

Dommerbytte

Tre dager før den store VM-kampen i boksing mellom Joe Calzaghe og Mikkel Kessler byttes den ene av tre poengdommere.

Joe Calzaghe
Foto: JON SUPER / AP

Årsaken er at Calzaghe har italiensk far og walisisk mor - derav tilnavnet "The Italian Dragon". Den ene av tre poengdommere, Massimo Barrovecchio, er også italiensk.

Bokseforbundet bak en av de tre titlene det skal kjempes om (WBC), har satt inn en amerikansk dommer framfor italieneren til Kessler-manager Mogens Palles store lettelse.

- Det er en beslutning vi selvfølgelig bakker opp. Enhver kan forstå at det ikke kan være en italiensk poengdommer når den ene av bokserene nærmest er italiensk, sier Palle til dansk TV2.

Siste nytt

 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Klepp snudde og vant

  Tre mål på de siste 22 minuttene sørget for at Klepp avanserer fra NM-kvartfinalen.

  Karina Sævik gav hjemmelaget Kolbotn ledelsen til pause, før Tameka Butt utlignet midtveis i den andre omgangen. Susanne Vistnes og Elisabeth Terland scoret hver sin kamp i løpet av de siste fire minuttene, og dermed er rogalendingene klare for semifinale.

  Stor satsing på kvinnefotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal