Dommeren innrømmer feil etter denne avgjørelsen – kan bli ny kvartfinale

Arna-Bjørnar-treneren har lagt inn protest og mener dommerne ikke har nok erfaring. Dommeren legger seg flat: – Det var en feil avgjørelse.

Skjermdump

FEIL AVGJØRELSE: Her droppes ballen på overtid, mens Arna-Bjørnar egentlig skulle fått indirekte frispark inne i Avaldsnes 16-meter. Skjermbilde.

Laster innhold, vennligst vent..

To minutter på overtid, på stillingen 1-0 til Avaldsnes, plukket hjemmelagets-keeper opp ballen i egen 16-meter. Victoria Esson holdt ballen i hendene i 13 sekunder før dommer blåste i fløyta. Dommeren delte ut gult kort og droppet ballen til Esson.

– Etter regelboka skal det være et indirekte frispark, men dommeren velger dropp av en eller annen grunn. Vi blir frarøvet en god mulighet til å score mål, så det var litt dumt, forteller Arna-Bjørnar-trener Remi Natvik til NRK.

Dommer Veronika Fjeldvær innrømmer at hun dømte galt i den situasjonen.

– Jeg har pratet med treneren til Arna-Bjørnar og sagt det var en feil avgjørelse, og at spillet skulle vært gjenopptatt med indirekte frispark.

Kan bli omkamp

Natvik har lagt inn en protest til Norges Fotballforbund.

– Det er et direkte regelbrudd og da er det et godt grunnlag for protest. Så vi håper å få gehør på protesten.

Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund forteller at doms- og seksjonsutvalget kommer til å ta en avgjørelse i løpet av de neste dagene.

– Etter hva jeg forstår, så er det protestert på et grunnlag som sier det er feil anvendelse av regler, og da kan det i verste fall bety ny kamp, altså omkamp. Det er det doms- og sanksjonsutvalg som må ta stilling til. De vil nok vurdere når dette skjedde og alvorligheten av det, forteller Fisketjønn.

– Slik som regelverket er i dag så er det enten ny kamp eller ikke noe.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener det er riktig av bergenslaget å legge inn en protest, uansett hva utfallet blir.

– Det er en grov feil som blir håndtert feil av dommerne og da er det Arna-Bjørnar sin rett å legge inn en protest. Om de ikke når fram så setter de søkelyset på kvaliteten og at det gjøres feil som er uvanlig.

– For dårlig nivå

Arna-Bjørnar-treneren mener feilene kommer fordi dommerne mangler erfaring fra et høyt nok nivå

– Man trenger en del erfaring for å være god nok til å ta nivået. Det samme gjelder våre spillere som er unge, man kan ikke la dem spille hver eneste kamp på øverste nivå.

– Har de fleste dommerne nok erfaring per nå?

– Etter min mening, nei, sier Natvik.

Arna-Bjørnar-treneren får støtte fra NRKs fotballekspert.

– Generelt sett er det nok et for dårlig nivå. Jeg synes det er for mange situasjoner som blir vurdert feil. Man har en vei å gå for å få dommernivået på et høyere nivå. Nivået er nok litt for dårlig, men man må samtidig løfte hele produktet og det går ikke bare på dommerne, sier Torp.

Sportsnyheter

Målvakt i sjokk da glassplate falt på banen: – Jeg greide ikke å reagere

Bare flaks hindret personskade da en glassplate falt ned på banen like før håndballkampen mellom Sverige og Ungarn.

Stöckl tok ansvar etter norsk kaosåpning: – Det ble for mye for meg

Daniel-André Tande ble sendt i ambulanse etter et stygt fall. Det preget landslagssjefen såpass at han gjorde en tabbe som kostet Johann André Forfang finaleomgangen.

Siste nytt

 • Ødegaard benket da Real tapte

  Martin Ødegaard har startet de to siste kampene for Real Madrid. Lørdag måtte han finne seg i å starte på benken, da Los Blancos tok imot Alavés.

  Real har ikke hatt noen drømmestart på sesongen, men kunne tette igjen luka opp til Real Sociedad og Atlético Madrid med seier lørdag.

  Slik gikk det derimot ikke. Et tidlig Alavés i hver sin omgang sørget for at hjemmelaget lå under 2–0 da Ødegaard entret banen etter 70 minutter.

  Nordmannen slo corneren som til Casemiro til slutt fikk satt i mål, men det holdt ikke. Dermed røk Real Madrid på sitt tredje tap denne sesongen, og er plassert på fjerdeplass. De har seks poeng opp til de to i tet.

  8nSAvFKcDG0
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Magnus Carlsen til finale

  Magnus Carlsen spilte 2-2 i den siste semifinaleduellen mot russiske Jan Nepomnjasjtsjij. Dermed er nordmannen klar for finale i Champion Chess Tour. Carlsen ledet foran lørdagens møte. I finalen møter han amerikanske Wesley So.

  Magnus Carlsen
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Leeds med kruttsterk borteseier

  Nyopprykkede Leeds tok en sterk borteseier med 1-0 over Everton lørdag. Brasilianeren Raphinha avgjorde med et langskudd etter en sjansefest av de sjeldne. Leeds er etter lørdagens seier oppe på 11.-plass.

  Leeds United's Raphinha
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal