Dommeren innrømmer feil etter denne avgjørelsen – kan bli ny kvartfinale

Arna-Bjørnar-treneren har lagt inn protest og mener dommerne ikke har nok erfaring. Dommeren legger seg flat: – Det var en feil avgjørelse.

Skjermdump

FEIL AVGJØRELSE: Her droppes ballen på overtid, mens Arna-Bjørnar egentlig skulle fått indirekte frispark inne i Avaldsnes 16-meter. Skjermbilde.

Laster innhold, vennligst vent..

To minutter på overtid, på stillingen 1-0 til Avaldsnes, plukket hjemmelagets-keeper opp ballen i egen 16-meter. Victoria Esson holdt ballen i hendene i 13 sekunder før dommer blåste i fløyta. Dommeren delte ut gult kort og droppet ballen til Esson.

– Etter regelboka skal det være et indirekte frispark, men dommeren velger dropp av en eller annen grunn. Vi blir frarøvet en god mulighet til å score mål, så det var litt dumt, forteller Arna-Bjørnar-trener Remi Natvik til NRK.

Dommer Veronika Fjeldvær innrømmer at hun dømte galt i den situasjonen.

– Jeg har pratet med treneren til Arna-Bjørnar og sagt det var en feil avgjørelse, og at spillet skulle vært gjenopptatt med indirekte frispark.

Kan bli omkamp

Natvik har lagt inn en protest til Norges Fotballforbund.

– Det er et direkte regelbrudd og da er det et godt grunnlag for protest. Så vi håper å få gehør på protesten.

Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund forteller at doms- og seksjonsutvalget kommer til å ta en avgjørelse i løpet av de neste dagene.

– Etter hva jeg forstår, så er det protestert på et grunnlag som sier det er feil anvendelse av regler, og da kan det i verste fall bety ny kamp, altså omkamp. Det er det doms- og sanksjonsutvalg som må ta stilling til. De vil nok vurdere når dette skjedde og alvorligheten av det, forteller Fisketjønn.

– Slik som regelverket er i dag så er det enten ny kamp eller ikke noe.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener det er riktig av bergenslaget å legge inn en protest, uansett hva utfallet blir.

– Det er en grov feil som blir håndtert feil av dommerne og da er det Arna-Bjørnar sin rett å legge inn en protest. Om de ikke når fram så setter de søkelyset på kvaliteten og at det gjøres feil som er uvanlig.

– For dårlig nivå

Arna-Bjørnar-treneren mener feilene kommer fordi dommerne mangler erfaring fra et høyt nok nivå

– Man trenger en del erfaring for å være god nok til å ta nivået. Det samme gjelder våre spillere som er unge, man kan ikke la dem spille hver eneste kamp på øverste nivå.

– Har de fleste dommerne nok erfaring per nå?

– Etter min mening, nei, sier Natvik.

Arna-Bjørnar-treneren får støtte fra NRKs fotballekspert.

– Generelt sett er det nok et for dårlig nivå. Jeg synes det er for mange situasjoner som blir vurdert feil. Man har en vei å gå for å få dommernivået på et høyere nivå. Nivået er nok litt for dårlig, men man må samtidig løfte hele produktet og det går ikke bare på dommerne, sier Torp.

Siste nytt

 • Drømmedebut for Vindheim i Schalkes storseier

  Andreas Vindheim debuterte med et brak for Schalke i 5-0-seieren lørdag kveld. Bergenseren noterte seg for et mål og assist og var også involvert i to andre scoringer.

  Drøyt 20 minutter før slutt kom også Marius Lode inn for Schalke til sin andre kamp etter overgangen fra Bodø/Glimt.

  Vindheim har spilt for Sparta Praha i to og en halv sesong og er på lån i Schalke fram til sommeren med opsjon på kjøp. Han ble solgt til Sparta Praha etter å ha imponert i Malmö. Sesongen før det spilte han i Brann. (NTB)

  Andreas Vindheim
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • X Games: Sølv for Kleveland i slopestyle

  Snowboarder Marcus Kleveland (22) sikret seg nok en medalje i X Games da han tok sølv i slopestyle lørdag kveld.

  – Det føles helt magisk, sier Kleveland i en pressemelding.

  Mark McMorris fra Canada tok gullet foran nordmannen, mens svenske Sven Thorgren fikk bronsemedaljen.

  Ståle Sandbech ble nummer 8, mens Mons Røisland kom på plassen bak.

  Fredag tok Kleveland sitt femte X Games-gull da han gikk til topps i øvelsen knuckle huck. Fridtjof Tischendorf tok da sølvet.

  Kleveland var likevel godt fornøyd med sølv lørdag, forteller han til NRK. Etter X Games går turen til Kina og OL i Beijing.

  – Men nå skal jeg hjem til Dombås for å hvile, sier han.

  Friskikjører Johanne Killi (24) havnet på den sure 4.-plassen i kvinnenes konkurranse tidligere på dagen lørdag. Killi endte på 7.-plass i big air-konkurransen i Aspen fredag.

  Marcus Kleveland
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • City med sjeldent poengtap

  Manchester City måtte til slutt ta til takke med 1-1 borte mot Southampton i Premier League lørdag. Dermed røk rekken på tolv ligaseirer på rad for de lyseblå.

  Kyle Walker-Peters ga City en kalddusj tidlig i 1. omgang da han på vakkert vis tuppet ballen i mål. Den ledelsen holdt inn til pause, men derfra og ut handlet alt om Manchester City. Det selv om det ikke var synlig på måltavla til slutt. Aymeric Laportes utligning ble omgangens eneste mål.

  City kjørte på etter utligningen, men stolpen sto i veien for laget ved flere anledninger. De lyseblå beleiret sekstenmeteren til vertene, og Southampton så lenge sluttkjørte ut i kampen om et svært sterkt poeng. Vertene holdt ut og sikret poenget.

  City har 57 poeng på 23 kamper og har tolv poeng ned til Liverpool på 2.-plass foran de rødes oppgjør mot Crystal Palace søndag ettermiddag.

  Premier League - Southampton v Manchester City
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal