Hopp til innhold

Dommer hevder han ble spyttet på – spilleren nekter

Dommer Stian Røvig Sletner hevder han ble spyttet på av Ahmed El-Amrani etter at han ga Hønefoss-spilleren det gule kortet for en takling. Men El-Amrani nekter for at det var det som skjedde.

SÅ RØDT: Dommer Stian Røvig Sletner ga først gult kort til Ahmed El-Amrani, men så dro han det røde opp av lomma.

Den bisarre situasjonen i førsteomgang preget kampen i etterkant, forteller dommeren.

– Har du noen gang opplevd noe lignende tidligere?

– Nei, faktisk ikke, sier Sletner.

Hønefoss hadde klart å holde nullen mot eliteseriemotstander Strømsgodset i en halvtime før det begynte å rakne fullstendig.

– Det starter med en situasjon hvor jeg blåser frispark til Godset, som medfølger et gult kort for hensynsløs takling, sier dommer Sletner til NRK.

NM fotball menn, 1. runde: Moss - Kråkerøy

GA DET RØDE: Sletner hevder han ble spyttet på av El-Amrani, og delte ut rødt kort.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Ahmed El-Amrani, som fikk det gule, var borte og pekte og sa noen utvalgte ord til dommeren – og så ut til å være svært frustrert over avgjørelsen.

Så får jeg en reaksjon tilbake av spilleren, som velger å spytte på meg. Jeg får spyttklyse på siden av kroppen her, og da er det rødt kort. Det er sånn vi oppfatter det og vurderer det.

Like etter konfrontasjonen dro Sletner opp det røde kortet. El-Amrani fikk altså aldri sitt andre gule, men i stedet direkte rødt kort.

Nekter for å ha spyttet

El-Amrani nekter på sin side for å ha spyttet på dommeren.

Det er ikke sjans for at jeg skulle spytte på han med intensjon. Ikke i det hele tatt. Jeg tror vi alle har opplevd å ha mat i munnen, eller ha tørr munn, og så kommer det noe ut av munnen. Det var det som skjedde, sier Hønefoss-spilleren til NRK.

Han beskriver situasjonen annerledes enn Sletner.

Ahmed El-Amrani. Hønefoss - Strømsgodset, cupen 2022

NEKTER: El-Amrani hevder det som skjedde var et uhell.

Jeg hadde vært i full sprint både opp og så ned. Da hadde jeg ganske høy puls når den situasjonen inntraff, og han dømte frispark, som jeg var sterkt uenig med han i. I tillegg fikk jeg gult kort, så da sa jeg at det ikke var gult kort, forteller han.

Og på en eller annen måte klarte jeg, for jeg hadde høy puls, å få ut noe væske fra munnen min, og det traff han nede på skjorta. Da mente han at jeg hadde spyttet på han, men det er lang unna at det der var spytting.

Hønefoss-spilleren var svært skuffet over avgjørelsen.

Det er dessverre de som bestemmer, og de klarer å ødelegge kampen for oss, sier han.

Etter kampen mente likevel Sletner at de tolket situasjonen riktig underveis.

– Nå har vi ikke fått landet fullstendig, men vi sånn som vi vurderer det i kampen så tolker vi at vi har tolket det riktig. Så skal vi selvfølgelig gå gjennom det med veileder, og se på det i ettertid, og så er vi åpne for evalueringer, sier Sletner.

Les også: Cupfest på NRK – sjå målene fra første runde

NM 2021 i fotball, menn (finale): Bodø/Glimt - Molde
NM 2021 i fotball, menn (finale): Bodø/Glimt - Molde

Nok et rødt

Et kvarter etter den absurde situasjonen mellom El-Amrani og Sletner, ble Hønefoss vingeklippet nok en gang. Omar Fonstad el Ghaouti stupte inn i en takling på Fosnæss Hanssen som ble liggende og vri seg.

Dommer Sletner nølte ikke og dro umiddelbart opp det røde – for andre gang på drøye 15 minutter.

NI MANN: Drøye 15 minutter etter at Hønefoss ble redusert til 10 mann, ble de ni.

Hønefoss klarte å holde nullen til pause, og holdt også buret rent med ni mann de første minuttene av andre omgang. Men etter hvert fikk Strømsgodset bøttet inn det ene målet etter det andre.

Kreshnik Krasniqi ble tomålsscorer etter å ha scoret både det første og fjerde målet for Godset. Fred Friday og Niklas Gunnarsson scoret det andre og tredje. Med 4-0-seier tok gjestene fra Drammen seg enkelt videre til 2. runde i cupen.

Les også: Fire brødrepar (!) møter Viking: – Korleis er det mogleg?

Rosseland
Rosseland

Siste nytt

 • Fotballkamp i Nederland stoppet – keeper fikk akutt behandling

  Lørdagens oppgjør mellom RKC Waalwijk og Ajax ble ikke ferdigspilt.

  I sluttminuttene lå hjemmelagets målvakt bevisstløs på bakken etter en duell.

  Situasjonen skjedde da Etiënne Vaessen kolliderte med Ajax-spissen Brian Brobbey i det 83. minutt. Det ble umiddelbart ropt på medisinsk hjelp.

  Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf ble det satt i gang gjenoppliving, og noen minutter senere ble Vaessen båret av banen og fraktet til sykehus.

  28-åringen skal være ved bevissthet, melder lokalavisen Brabants Dagblad.

  Ajax ledet bortekampen 3-2 da hendelsen oppsto. TV-bildene viste flere spillere som var fortvilet og tok til tårene.

  Over høyttaleranlegget ble det først meldt at kampen var midlertidig avbrutt, men senere kom beskjeden om at den ikke kom til å bli gjenopptatt. (NTB)

  Waalwijk Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Dommerforeningen innrømmer stor VAR-feil: Liverpool snytt for scoring

  Like før Tottenham scoret kampens første (tellende) mål, sendte Liverpools Luis Díaz ballen i mål.

  Målet ble annullert for offside, men det skulle det ifølge dommerforeningen aldri blitt.

  Det skriver de i en uttalelse lørdag kveld, ifølge BBC.

  De skriver at en betydelig menneskelig feil oppsto da VAR ikke grep inn for å se nærmere på situasjonen, og at det skulle ha blitt dømt mål for Liverpool.

  På TV-sendingen ble aldri de «velkjente» VAR-strekene tegnet opp og Liverpool-manager Jürgen Klopp var i intervju med Sky Sports etter kampen klar på at TV-bildene viste at Díaz ikke var i offsideposisjon - i en kamp som Tottenham til slutt vant 2-1.

  For Liverpool fikk kampen en marerittstart da Curtis Jones ble sendt i dusjen etter 25 minutter. Midtbanespilleren fikk først gult kort av dommer Simon Hooper, men det ble omgjort til rødt kort etter at VAR grep inn.

  Son Heung-min sendte Tottenham i ledelsen ti minutter senere, men på overtid i første omgang utlignet Cody Gakpo for gjestene.

  I samme situasjon fikk han seg en smell og ut til andre omgang kom Diogo Jota inn for Liverpool.

  Halvveis i den andre omgangen ble vondt til verre for Liverpool da Jota fikk to gule kort på under to minutter. Selv om Liverpool måtte spille over 20 minutter og de seks tilleggsminuttene med ni mann, så det ut til å bli 1-1.

  Men så, fem og et halvt minutt på overtid kom den avgjørende scoringen da Jöel Matip satte et innlegg inn i eget nett.

  Dermed ble det sesongens første ligatap for Liverpool, mens Tottenham nå er ett poeng bak ligaleder Manchester City og ett poeng foran Liverpool.

  Premier League - Tottenham Hotspur v Liverpool
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • Breistøl og Mørk bombarderte Vipers – «norske» Esbjerg tok knepen borteseier

  Norske landslagsspillere var helt sentrale i Esbjergs 38-37-seier borte mot tittelholder Vipers Kristiansand i mesterligaen i håndball.

  Med seieren klatret Esbjerg opp på 3.-plass i gruppe B. Danskene står med seks poeng på fire kamper, mens Vipers følger to poeng bak.

  Til tross for å ha scoret kampens første mål, fikk Vipers en svært tung start. Esbjerg jobbet seg raskt opp i en 6-1-ledelse.

  Luken på fem mål holdt de også hele veien til pause da lagene gikk i garderoben på 20-15 i favør gjestene.

  Etter hvilen kom Vipers ut i et helt annet tempo og kjempet seg tilbake på 29-29. Det holdt likevel ikke da Esbjerg satte inn en sluttspurt.

  Vipers' Anna Vjakhireva ble kampens toppscorer med sine elleve nettkjenninger, mens Nora Mørk og Kristine Breistøl scoret henholdsvis ni og åtte mål for Esbjerg.

  I tillegg til den norske landslagsduoen noterte også Henny Reistad seg med åtte nettkjenninger, mens Sanna Solberg-Isaksen scoret fire mål.

  Vipers skal opp mot tabelltopp Krim i neste CL-runde 21. oktober, mens Esbjerg tar imot Ferencvarosi dagen etter. (NTB)

  Håndball, Champions League: Vipers - Team Esbjerg
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste