Hopp til innhold

Dommer hevder han ble spyttet på – spilleren nekter

Dommer Stian Røvig Sletner hevder han ble spyttet på av Ahmed El-Amrani etter at han ga Hønefoss-spilleren det gule kortet for en takling. Men El-Amrani nekter for at det var det som skjedde.

SÅ RØDT: Dommer Stian Røvig Sletner ga først gult kort til Ahmed El-Amrani, men så dro han det røde opp av lomma.

Den bisarre situasjonen i førsteomgang preget kampen i etterkant, forteller dommeren.

– Har du noen gang opplevd noe lignende tidligere?

– Nei, faktisk ikke, sier Sletner.

Hønefoss hadde klart å holde nullen mot eliteseriemotstander Strømsgodset i en halvtime før det begynte å rakne fullstendig.

– Det starter med en situasjon hvor jeg blåser frispark til Godset, som medfølger et gult kort for hensynsløs takling, sier dommer Sletner til NRK.

NM fotball menn, 1. runde: Moss - Kråkerøy

GA DET RØDE: Sletner hevder han ble spyttet på av El-Amrani, og delte ut rødt kort.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Ahmed El-Amrani, som fikk det gule, var borte og pekte og sa noen utvalgte ord til dommeren – og så ut til å være svært frustrert over avgjørelsen.

Så får jeg en reaksjon tilbake av spilleren, som velger å spytte på meg. Jeg får spyttklyse på siden av kroppen her, og da er det rødt kort. Det er sånn vi oppfatter det og vurderer det.

Like etter konfrontasjonen dro Sletner opp det røde kortet. El-Amrani fikk altså aldri sitt andre gule, men i stedet direkte rødt kort.

Nekter for å ha spyttet

El-Amrani nekter på sin side for å ha spyttet på dommeren.

Det er ikke sjans for at jeg skulle spytte på han med intensjon. Ikke i det hele tatt. Jeg tror vi alle har opplevd å ha mat i munnen, eller ha tørr munn, og så kommer det noe ut av munnen. Det var det som skjedde, sier Hønefoss-spilleren til NRK.

Han beskriver situasjonen annerledes enn Sletner.

Ahmed El-Amrani. Hønefoss - Strømsgodset, cupen 2022

NEKTER: El-Amrani hevder det som skjedde var et uhell.

Jeg hadde vært i full sprint både opp og så ned. Da hadde jeg ganske høy puls når den situasjonen inntraff, og han dømte frispark, som jeg var sterkt uenig med han i. I tillegg fikk jeg gult kort, så da sa jeg at det ikke var gult kort, forteller han.

Og på en eller annen måte klarte jeg, for jeg hadde høy puls, å få ut noe væske fra munnen min, og det traff han nede på skjorta. Da mente han at jeg hadde spyttet på han, men det er lang unna at det der var spytting.

Hønefoss-spilleren var svært skuffet over avgjørelsen.

Det er dessverre de som bestemmer, og de klarer å ødelegge kampen for oss, sier han.

Etter kampen mente likevel Sletner at de tolket situasjonen riktig underveis.

– Nå har vi ikke fått landet fullstendig, men vi sånn som vi vurderer det i kampen så tolker vi at vi har tolket det riktig. Så skal vi selvfølgelig gå gjennom det med veileder, og se på det i ettertid, og så er vi åpne for evalueringer, sier Sletner.

Les også: Cupfest på NRK – sjå målene fra første runde

NM 2021 i fotball, menn (finale): Bodø/Glimt - Molde
NM 2021 i fotball, menn (finale): Bodø/Glimt - Molde

Nok et rødt

Et kvarter etter den absurde situasjonen mellom El-Amrani og Sletner, ble Hønefoss vingeklippet nok en gang. Omar Fonstad el Ghaouti stupte inn i en takling på Fosnæss Hanssen som ble liggende og vri seg.

Dommer Sletner nølte ikke og dro umiddelbart opp det røde – for andre gang på drøye 15 minutter.

NI MANN: Drøye 15 minutter etter at Hønefoss ble redusert til 10 mann, ble de ni.

Hønefoss klarte å holde nullen til pause, og holdt også buret rent med ni mann de første minuttene av andre omgang. Men etter hvert fikk Strømsgodset bøttet inn det ene målet etter det andre.

Kreshnik Krasniqi ble tomålsscorer etter å ha scoret både det første og fjerde målet for Godset. Fred Friday og Niklas Gunnarsson scoret det andre og tredje. Med 4-0-seier tok gjestene fra Drammen seg enkelt videre til 2. runde i cupen.

Les også: Fire brødrepar (!) møter Viking: – Korleis er det mogleg?

Rosseland
Rosseland

Siste nytt

 • Også kvinnene vidare

  Sandvolleyballparet Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad slo Varapatsorn Radarong/Tanarattha Udomchavee frå Thailand i sin siste gruppekamp i strake sett.

  Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad vann 21–17 og 21–14. Dermed er paret vidare i turneringa.

  Det norske paret tapte sin første kamp for brasilianske Taiana Lima og Hegile i strake sett, og var tvinga til å vinne for å avansere til kvalifiseringa til åttedelsfinalen i turneringa.

  De to norske herrepara Anders Mol/Christian Sørum og Mathias Berntsen/Hendrik Mol har begge tatt seg vidare til åttedelsfinalane som blir spela fredag.

  Sandvolleyball, Emilie Olimstad med ryggen til.
  Foto: Joel Marklund / AP
 • Van der Poel får Oscar-statuetten

  Svenske Nils van der Poel er tildelt Oscar-statuetten for andre år på rad. Han får statuetten for 10.000 meter-løpet sitt under OL i Beijing.

  Til liks med den svenske skøytestjerna frå 1980-talet Tomas Gustafson, vinn Nils van der Poel Oscarstatuetten for andre gong. Førre sesong fekk han statuetten for verdsrekordløpet sitt på 10.000 meter under VM i enkeltdistansar.

  Den svenske langdistanseeksperten slo under OL sin eigen verdsrekord med over to sekund, og var i ein klasse for seg. Sølvet gjekk til nederlendaren Patrick Roest, som vart slått med nesten 14 sekund.

  Den 26 år gamle svensken tok også VM-tittelen på Hamar seinare i sesongen. Etter meisterskapen bestemde han seg for å leggje opp.

  Oscarstatuetten vart oppretta i 1958 til minne om skøytekongen Oscar Mathisen (1888-1954). Statuetten er ein miniatyr av bilethoggar Arne Durbans statue av Oscar Mathisen, som er plassert utanfor Frogner stadion i Oslo.

  Nils van der Poel
  Foto: WANG ZHAO / AFP
 • Tre ryttarar hoppar av Touren

  Før den sjette etappen i Tour de France har tre ryttarar valt å trekkje seg frå rittet på grunn av velt på onsdagsetappen.

  Dei tre ryttarane er Michael Gogl (Alpecin-Deceuninck), Daniel Oss (TotalEnergies) og Jack Haig (Bahrain Victorious).

  Gogl og Oss kolliderte på eit brusteinsparti undervegs i etappen, og klarte ikkje å fullføre.

  På Twitter opplyser Alpecin-Deceuninck at Gogl pådrog seg brot i både bekkenet og kragebeinet etter eit ublidt møte med ein tilskodar.

  TotalEnergies opplyste på Twitter at Oss pådrog seg eit brot på ein nakkevirvel.

  Haig fall i bakken i eit velt med fleire ryttarar med 30 kilometer igjen. Bahrain Victorious stadfestar på sine eigne nettsider at Haig må bryte Touren etter skadane han pådrog seg i velten.

  Jack Haig
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste