Hopp til innhold

Dommer hevder han ble spyttet på – spilleren nekter

Dommer Stian Røvig Sletner hevder han ble spyttet på av Ahmed El-Amrani etter at han ga Hønefoss-spilleren det gule kortet for en takling. Men El-Amrani nekter for at det var det som skjedde.

SÅ RØDT: Dommer Stian Røvig Sletner ga først gult kort til Ahmed El-Amrani, men så dro han det røde opp av lomma.

Den bisarre situasjonen i førsteomgang preget kampen i etterkant, forteller dommeren.

– Har du noen gang opplevd noe lignende tidligere?

– Nei, faktisk ikke, sier Sletner.

Hønefoss hadde klart å holde nullen mot eliteseriemotstander Strømsgodset i en halvtime før det begynte å rakne fullstendig.

– Det starter med en situasjon hvor jeg blåser frispark til Godset, som medfølger et gult kort for hensynsløs takling, sier dommer Sletner til NRK.

NM fotball menn, 1. runde: Moss - Kråkerøy

GA DET RØDE: Sletner hevder han ble spyttet på av El-Amrani, og delte ut rødt kort.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Ahmed El-Amrani, som fikk det gule, var borte og pekte og sa noen utvalgte ord til dommeren – og så ut til å være svært frustrert over avgjørelsen.

Så får jeg en reaksjon tilbake av spilleren, som velger å spytte på meg. Jeg får spyttklyse på siden av kroppen her, og da er det rødt kort. Det er sånn vi oppfatter det og vurderer det.

Like etter konfrontasjonen dro Sletner opp det røde kortet. El-Amrani fikk altså aldri sitt andre gule, men i stedet direkte rødt kort.

Nekter for å ha spyttet

El-Amrani nekter på sin side for å ha spyttet på dommeren.

Det er ikke sjans for at jeg skulle spytte på han med intensjon. Ikke i det hele tatt. Jeg tror vi alle har opplevd å ha mat i munnen, eller ha tørr munn, og så kommer det noe ut av munnen. Det var det som skjedde, sier Hønefoss-spilleren til NRK.

Han beskriver situasjonen annerledes enn Sletner.

Ahmed El-Amrani. Hønefoss - Strømsgodset, cupen 2022

NEKTER: El-Amrani hevder det som skjedde var et uhell.

Jeg hadde vært i full sprint både opp og så ned. Da hadde jeg ganske høy puls når den situasjonen inntraff, og han dømte frispark, som jeg var sterkt uenig med han i. I tillegg fikk jeg gult kort, så da sa jeg at det ikke var gult kort, forteller han.

Og på en eller annen måte klarte jeg, for jeg hadde høy puls, å få ut noe væske fra munnen min, og det traff han nede på skjorta. Da mente han at jeg hadde spyttet på han, men det er lang unna at det der var spytting.

Hønefoss-spilleren var svært skuffet over avgjørelsen.

Det er dessverre de som bestemmer, og de klarer å ødelegge kampen for oss, sier han.

Etter kampen mente likevel Sletner at de tolket situasjonen riktig underveis.

– Nå har vi ikke fått landet fullstendig, men vi sånn som vi vurderer det i kampen så tolker vi at vi har tolket det riktig. Så skal vi selvfølgelig gå gjennom det med veileder, og se på det i ettertid, og så er vi åpne for evalueringer, sier Sletner.

Les også Cupfest på NRK – sjå målene fra første runde

NM 2021 i fotball, menn (finale): Bodø/Glimt - Molde

Nok et rødt

Et kvarter etter den absurde situasjonen mellom El-Amrani og Sletner, ble Hønefoss vingeklippet nok en gang. Omar Fonstad el Ghaouti stupte inn i en takling på Fosnæss Hanssen som ble liggende og vri seg.

Dommer Sletner nølte ikke og dro umiddelbart opp det røde – for andre gang på drøye 15 minutter.

NI MANN: Drøye 15 minutter etter at Hønefoss ble redusert til 10 mann, ble de ni.

Hønefoss klarte å holde nullen til pause, og holdt også buret rent med ni mann de første minuttene av andre omgang. Men etter hvert fikk Strømsgodset bøttet inn det ene målet etter det andre.

Kreshnik Krasniqi ble tomålsscorer etter å ha scoret både det første og fjerde målet for Godset. Fred Friday og Niklas Gunnarsson scoret det andre og tredje. Med 4-0-seier tok gjestene fra Drammen seg enkelt videre til 2. runde i cupen.

Les også Fire brødrepar (!) møter Viking: – Korleis er det mogleg?

Rosseland

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal