Dolket i ryggen av egen telefon

Under det pågående European Union Championship i Liverpool var det dramatikk i andre runde. Den engelske stormesteren Nigel Short tapte fordi mobiltelefonen hans ga lyd fra seg!

I'm not listening
Foto: Illustrasjon

Nokia mobil

Synderen fra Nokia: Det var en kort snutt av den spanske komponisten Francisco Tarregas ”Gran Vals”, som gjorde slutt på Nigel Short!

Foto: HO / REUTERS

Etter at mobiltelefonen ble mer og mer vanlig ble det innført en ny regel i sjakk; tap for lyd av mobiltelefon! Under et parti er det ikke lov å snakke i telefon (selvsagt), eller skrive tekstmeldinger. For å sikre seg mot både hjelp utenifra og for å holde ro i spillelokalet har ikke telefonen lov til å gi fra seg så mye som en liten lyd. Gjør den det, taper eieren partiet!

Dette var selvsagt den uheldige Short helt klar over, og han slo derfor også telefonen av før partiet. Han la så telefonen på bordet. Både motstanderen, Ketevan Arakhamia-Grant og Short selv stirret i vantro på den avslåtte telefonen, da den høyt og tydelig ga beskjed om at batteriet var dårlig! Dermed var det bare for Short å pakke sammen. Snakk om dårlig start på turneringen!

The European Union Championship samler 138 spillere fra hele Europa, både menn og kvinner. Ingen fra Norge deltar.

Michael Adams fra Storbritannia er den store favoritten i turneringen. Han er også ubeseiret etter tre runder.

Siste nytt

 • Drafta av Arizona Coyotes

  Sarpingen Emil Martinsen Lilleberg er vald av Arizona Coyotes i fjerde runde av NHL-draften.

  Coyotes stadfestar valet av den norske 20-åringen på sin Twitter-konto.

  Lilleberg blei vald som nummer 107 totalt i NHLs talentutvelging.

  Det er sjeldan at ein norsk spelar blir vald så tidleg. Sist ein nordmann blei vald i runde fire var då Steffen Søberg blei drafta av Washington Capitals i 2011.

  Lilleberg var i den norske VM-troppen i vår. Komande sesong skal han spele for den svenske klubben Oskarshamn.

  Laster Twitter-innhold
 • Nådde ikke opp i spurten

  Alexander Kristoff og Rasmus Tiller ble nummer sju og åtte da avslutningsetappen av sykkelrittet Tour de Wallonie endte i massespurt lørdag.

  Den nederlandske spurtstjernen Fabio Jakobsen var best av alle på de siste meterne.

  Alexander Kristoff og Rasmus Tiller var med i spurten, men klarte aldri å komme seg helt fram i tet.

  Sammenlagt ble Tour de Wallonie vunnet av amerikaneren Quinn Simmons. Odd Christian Eiking plasserte seg best av de norske på 22.-plass.

  Alexander Kristoff
  Foto: Dirk Waem / AFP
 • Haugesund slått av 3. divisjonslag

  Haugesund er slått ut av cupen etter straffetap for 3. divisjonslaget Stord. Etter at laga hadde teke ni straffer kvar, vann Stord straffekonken med 7-6 over eliteserielaget.

  Haugesund leia kampen oppskriftsmessig 2-0 tidleg i 2. omgang, men greidde å rote det bort. Martin Pedersen utlikna for heimelaget fire minutt på overtid.

  Ekstraomgangane gav ingen mål, og Haugesund rauk ut då Mads Solberg Johannessen settet sin straffe over mål.

  Kristiansund måtte også slite, og låg under med to mål for Volda. Men dei greidde å snu det, og vann 4-2 etter ekstraomgangar.

  Volda leia 2-0 ved pause, og hadde både ein og to sjansar til å auke tidleg i andre omgang.

  Men etter KBKs redusering etter ein time, blei Volda meir og meir pressa. Utlikninga kom fire minutt før ordinær tid var ute.

  I ekstraomgangane var KBK klart best og avgjorde med to mål. Brynjulfur Willumsson scora tre av KBKs mål, deriblant begge i ekstraomgangane.

  Også Stabæk fekk tøff motstand. Først fem minutt på overtid av andre ordinære omgang sikra Kornelius Normann Hansen 1-0 over Follo.

  Stort lettare var det ikkje for Odd. Det måtte ein straffe i det 89. minutt til før Eik blei slått 1-0.

  Dei andre eliteserieklubbane som var i cup-aksjon laurdag, tok klar sigrar. Runderekorden stod Tromsø for, med 11-0 over Skånland.

  Brann knuste Bjarg med 5-0, og Lillestrøm slo FuVo 4-0

  Kristoffer Velde
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal