NRK Meny
Normal

Dolket i ryggen av egen telefon

Under det pågående European Union Championship i Liverpool var det dramatikk i andre runde. Den engelske stormesteren Nigel Short tapte fordi mobiltelefonen hans ga lyd fra seg!

I'm not listening
Foto: Illustrasjon

Nokia mobil

Synderen fra Nokia: Det var en kort snutt av den spanske komponisten Francisco Tarregas ”Gran Vals”, som gjorde slutt på Nigel Short!

Foto: HO / REUTERS

Etter at mobiltelefonen ble mer og mer vanlig ble det innført en ny regel i sjakk; tap for lyd av mobiltelefon! Under et parti er det ikke lov å snakke i telefon (selvsagt), eller skrive tekstmeldinger. For å sikre seg mot både hjelp utenifra og for å holde ro i spillelokalet har ikke telefonen lov til å gi fra seg så mye som en liten lyd. Gjør den det, taper eieren partiet!

Dette var selvsagt den uheldige Short helt klar over, og han slo derfor også telefonen av før partiet. Han la så telefonen på bordet. Både motstanderen, Ketevan Arakhamia-Grant og Short selv stirret i vantro på den avslåtte telefonen, da den høyt og tydelig ga beskjed om at batteriet var dårlig! Dermed var det bare for Short å pakke sammen. Snakk om dårlig start på turneringen!

The European Union Championship samler 138 spillere fra hele Europa, både menn og kvinner. Ingen fra Norge deltar.

Michael Adams fra Storbritannia er den store favoritten i turneringen. Han er også ubeseiret etter tre runder.

Siste nytt

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal