Dette kommer frem i dokumentaren «Hemmelig dopingmappe: Hvordan Russland produserer sine vinnere», som ble vist på tysk fjernsyn (ARD) onsdag kveld.
Programmet er spekket med anklager mot utøvere, idrettsledere og myndighetene.
Hovedkildene i filmen er ekteparet Julia Stepanova og Vitalji Stepanov.
Stepanova er en friidrettsutøver som er utestengt fram til januar på grunn av dopingmisbruk, mens ektemannen tidligere jobbet i Russlands antidopingbyrå.
I dokumentaren hevder Stepanova at hun ble oppfordret av trenerne sine om å oppbevare «rene» urinprøver i fryseren i tilfelle dopingtester, skriver The Guardian.
- Les også:
Tekstet nummer
Under russiske mesterskap ble hun bedt om å tekste nummeret på urinprøven til en offisiell funksjonær. Etter at hun hadde gjort det, kunne hun angivelig ta det med ro.
I dokumentaren vises også et opptak av treneren som gir henne oxandrolone, et anabolt steroid, som er forbudt av Den internasjonale olympiske komité.
– Du må dope deg, det er sånn det fungerer i Russland. Trenere og funksjonærer sier at du ikke kommer så langt på naturlig vis. Skal man vinne medaljer, trenger man hjelp. Og den hjelpen er doping, sier Stepanova i dokumentaren.
– Kontrollerer RUSADA
Ifølge ektemannen Vitalji Stepanov mottar Det russiske antidopingbyrået
Generaldirektør David Howman i Verdens Antidopingbyrå (WADA), David Howman.
Foto: Åserud, Lise / Scanpix(RUSADA) jevnlig henvendelser fra det russiske sportsministeriet der de ber om å få vite identiteten til dopingtatte utøvere.
Han hevder myndighetene kontrollerer RUSADA.
– Hvis det var en ukjent utøver forble testen positiv. Men var det noen berømte, et medaljehåp, ble det ikke rapportert, sier han.
Enkelte utøvere ble heller ikke testet. Det gjelder utøvere i svømming, sykling, skiskyting, friidrett og langrenn, sier han i dokumentaren.
Antidopingbyråets leder Nikita Kamajev avviser beskyldningene i dokumentaren.
– Disse historiene stemmer ikke med realitetene, sier han.
– Utøverne får alt
Men dokumentaren inneholder flere intervjuer med russiske utøvere som forteller om omfattende dopingbruk i Russland. Ledere og trenere i friidrettsforbundet blir også mistenkeliggjort.
En av de som stiller opp i dokumentaren er den tidligere diskoskasteren Evgenia Pecherina. På spørsmål om hvor mange i det russiske OL-laget som doper seg svarer hun:
– De fleste av dem. 99 prosent. Du kan få absolutt alt. Alt utøverne ønsker, sier hun ifølge The Guardian.
Generaldirektør David Howman i Verdens Antidopingbyrå (WADA) beskriver påstandene i dokumentaren som sjokkerende.
– Vi må ta opp disse tingene uten frykt, men også sørge for å beskytte dem som allerede har vært fryktløse, sier han.
Antidoping Norge har i flere år hjulpet til med å bygge opp RUSADA.