NRK Meny
Normal

Jansrud og Svindal knuste verdenseliten

Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal sørget for tidenes aller første dobbeltseier i Kvitfjell.

Video Glimrende av Kjetil Jansrud

VIDEO: Se Kjetil Jansrud kjøre ned til sin aller første verdenscupseier!

Endelig var hundredelene på Jansruds side, og da Vinstra-gutten endelig gikk til topps i verdenscupen, kjørte Aksel Lund Svindal likeså greit ned til andreplass og sørget for dobbelt norsk under søndagens super-G på Kvitfjell.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud måtte igjen se konkurrenten bryne seg på tiden hans. Denne gangen var det ingen som tuktet ham.

Foto: Olsen, Geir / Scanpix

Det er en historisk bragd; Sist det ble dobbelt norsk i verdenscupen i en av fartsdisiplinene i alpint var så langt tilbake som i 1999 (Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt) - og det er aller første gang det er dobbelt norsk i Kvitfjell.

Endelig for Jansrud

Jansrud, som endte på tredjeplass på fredag og andreplass i går, kjørte ned til suverent beste tid med startnummer 12, og ledet med 1,42 sekunder før de antatt beste satte utfor den krevende super-G-løypa.

Scenarioet var dermed særdeles likt gårsdagen, da Jansrud også ledet lenge, men måtte se seg slått med to hundredeler av østerrikske Klaus Kröll.

I dag var det imidlertid ingen som tuktet Jansruds tid.

VIDEO: Kjetil Jansrud beskriver sitt eget løp

Video Kjetil Jansrud om ledelsen

Kjetil Jansrud om ledelsen

Aamodt skryter

Kjetil André Aamodt vet bedre enn noen hvordan det er å bli slått med små marginer. Under Lillehammer-OL i 1994 mistet han OL-gullet med fire hundredeler til amerikanske Tommy Moe. NRK-eksperten er svært imponert over Jansrud.

– Jansrud har vært så nærme, og i dag så knuser han til. Han overlater ingenting til tilfeldighetene og gjør alt riktig. Vi har mye å glede oss til fremover, sier Aamodt.

Tidenes mestvinnende alpinist tror ikke det er siste gang Jansrud står på toppen av seierspallen.

– Jeg tror han kommer til å få flere verdenscupseire. Måten han kjører på i dag er helt unikt, skryter Aamodt.

Svindal gleder seg

– Jeg skulle gi skikkelig gass. Jeg var spent på hva Jansrud klarte, så vi jublet på toppen da Kjetil kjørte i mål til suverent bestetid. Det ga inspirasjon, sier Svindal.

Aksel Lund Svindal holdt følge med Jansrud i store deler av løypa, og måtte til slutt se seg slått med knappe 21 hundredeler i mål. Det holdt til andreplass.

– Plutselig bare funker det. Jeg føler ikke at jeg kjører med noe større risiko enn før, heller. Det gikk bare fort i dag, sier Svindal.

VIDEO: Se Aksel Lund Svindals super-G

Video Lund Svindal ned til dobbelt norsk

Lund Svindal ned til dobbelt norsk

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal