Jansrud og Svindal knuste verdenseliten

Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal sørget for tidenes aller første dobbeltseier i Kvitfjell.

Video Glimrende av Kjetil Jansrud

VIDEO: Se Kjetil Jansrud kjøre ned til sin aller første verdenscupseier!

Endelig var hundredelene på Jansruds side, og da Vinstra-gutten endelig gikk til topps i verdenscupen, kjørte Aksel Lund Svindal likeså greit ned til andreplass og sørget for dobbelt norsk under søndagens super-G på Kvitfjell.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud måtte igjen se konkurrenten bryne seg på tiden hans. Denne gangen var det ingen som tuktet ham.

Foto: Olsen, Geir / Scanpix

Det er en historisk bragd; Sist det ble dobbelt norsk i verdenscupen i en av fartsdisiplinene i alpint var så langt tilbake som i 1999 (Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt) - og det er aller første gang det er dobbelt norsk i Kvitfjell.

Endelig for Jansrud

Jansrud, som endte på tredjeplass på fredag og andreplass i går, kjørte ned til suverent beste tid med startnummer 12, og ledet med 1,42 sekunder før de antatt beste satte utfor den krevende super-G-løypa.

Scenarioet var dermed særdeles likt gårsdagen, da Jansrud også ledet lenge, men måtte se seg slått med to hundredeler av østerrikske Klaus Kröll.

I dag var det imidlertid ingen som tuktet Jansruds tid.

VIDEO: Kjetil Jansrud beskriver sitt eget løp

Video Kjetil Jansrud om ledelsen

Kjetil Jansrud om ledelsen

Aamodt skryter

Kjetil André Aamodt vet bedre enn noen hvordan det er å bli slått med små marginer. Under Lillehammer-OL i 1994 mistet han OL-gullet med fire hundredeler til amerikanske Tommy Moe. NRK-eksperten er svært imponert over Jansrud.

– Jansrud har vært så nærme, og i dag så knuser han til. Han overlater ingenting til tilfeldighetene og gjør alt riktig. Vi har mye å glede oss til fremover, sier Aamodt.

Tidenes mestvinnende alpinist tror ikke det er siste gang Jansrud står på toppen av seierspallen.

– Jeg tror han kommer til å få flere verdenscupseire. Måten han kjører på i dag er helt unikt, skryter Aamodt.

Svindal gleder seg

– Jeg skulle gi skikkelig gass. Jeg var spent på hva Jansrud klarte, så vi jublet på toppen da Kjetil kjørte i mål til suverent bestetid. Det ga inspirasjon, sier Svindal.

Aksel Lund Svindal holdt følge med Jansrud i store deler av løypa, og måtte til slutt se seg slått med knappe 21 hundredeler i mål. Det holdt til andreplass.

– Plutselig bare funker det. Jeg føler ikke at jeg kjører med noe større risiko enn før, heller. Det gikk bare fort i dag, sier Svindal.

VIDEO: Se Aksel Lund Svindals super-G

Video Lund Svindal ned til dobbelt norsk

Lund Svindal ned til dobbelt norsk

Siste nytt

 • Bendtner dropper anken

  Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner har bestemt seg for å droppe anken av sin voldsdom, skriver NTB. Også påtalemyndigheten har bestemt seg for å frafalle sin anke i saken. Dansken må dermed sone i fengsel i 50 dager. Det er ikke klart når han må sone.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Rosenborg
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

 • Skadet Vonn mister renn

  Alpinstjernen Lindsey Vonn har skadet kneet på trening og kan ikke kjøre fartsrennene i canadiske Lake Louise neste uke. Det varsler hun selv på sin Twitter-konto. Vonn har tidligere varslet at den nylig påbegynte sesongen blir hennes siste.

  ALPINE-SKIING-SWEDEN/ Lindsey Vonn of the U.S. competes during the women's Parallel Slalom City Event of the FIS Alpine Skiing World Cup in Stockholm, Sweden
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana