Dobbelt norsk i hoppkvaliken

Tom Hilde og Anders Jacobsen tok 1. og 2. plassen under kvalifiseringen til nyttårsrennet i Garmisch Partenkirchen lørdag.

Video Dobbelt norsk foran nyttårsrennet

VIDEO: Se hoppene til Hilde og Jacobsen.

Tom Hilde hoppet svært godt under kvalifiseringen. Med et hopp på 133,5 meter og 141,3 poeng ble han beste hopper i kvaliken.

- Dette er kjempegøy. I dag er jeg bestemann og det må jeg ta med meg. Det som ødelegger litt er at jeg gjør to dårlige treningshopp. Og jeg vet at kvalifiseringshoppet ikke er godt nok for pallen. Så jeg må heve meg litt, sier Tom Hilde til NRK.no.

Les også: Hvem blir nummer 100?

Langt av Jacobsen

Anders Jacobsen slo til med det lengste skihoppet i Garmisch og landet på 137,5 meter. Det holdt altså til en svært oppløftende 2. plass og 139,7 poeng for nordmannen.

Andreas Kofler kom på 3. plass.

- Nå er det veldig bra. Jeg fikk til det jeg skulle, sier Anders Jacobsen.

- Vi har jobbet litt med det mentale det siste døgnet. Alle kan hoppe på ski, men vi har lett for å komplisere det litt. Vi er nok det laget som pirker mest. Jeg håper jeg gjør det samme i morgen og da blir det bra, sier Jacobsen.

Duell med Hilde

Hoppuke-leder Thomas Morgenstern valgte å ikke hoppe i kvalifiseringen, og møter dermed Tom Hilde til duell i nyttårshopprennet.

De andre nordmennene viste ikke like oppløftende hopping. Anders Bardal kom på 14. plass.

Alle de norske er imidlertid kvalifisert. Johan Remen Evensen ble nummer 20, Bjørn Einar Romøren nummer 23 og Rune Velta nummer 38.

- Dette var en fin dag. Gutta hoppet bra. Mulig det skjer noe bra neste år, sier Mika Kojonkoski med et smil.

Siste nytt

 • Koronasmittet før Bodø/Glimt-møte

  AC Milan-spiller Léo Duarte har testet positivt for koronaviruset og er satt i isolasjon. Det melder klubben selv på sine nettsider. Resten av laget, trenerne og staben skal ha testet negativt.

  Torsdag skal Milan og Bodø/Glimt møtes på San Siro og spille om avansement i europaligakvalifiseringen. Den italienske klubben skriver at hele laget skal testes på nytt før kampen.

  AC Milan
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Haaland topp fem i Uefa-kåring

  Erling Braut Haaland er kåret til den femte beste spissen i Europa, i en kåring som Det europeiske fotballforbundet (Uefa) står bak.

  Ada Hegerberg er også stemt frem som den syvende beste på kvinnesiden, på tross av at hun har slitt med skade og ikke har spilt fotball siden januar.

  Det er 80 trenere fra klubbene som spilte gruppespill i mesterligaen og 55 utvalgte journalister som har stemt i kåringen.

  Bundesliga, Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach
  Foto: Bernd Thissen/dpa / NTB
 • Testet positivt før Ruud-møte

  Tennisspilleren Benoit Paire avga to positive koronatester før møtet med Casper Ruud i ATP-turneringen i Hamburg onsdag. Det avslører han selv. Franskmannen sa ifølge nyhetsbyrået DPA at de positive testene ble tatt etter at han kom til Tyskland, men at han fikk spille fordi han deretter leverte en negativ koronaprøve.

  Ruud var ikke kjent med opplysningene Paire kom med rundt egne testresultater, men onsdag kveld hadde pappa og trener Christian Ruud fått betryggende informasjon.

  – Vi har nå vært i kontakt med ATP-touren. Når man har hatt viruset, kan det være rester i kroppen i etterkant, men han er ikke smittebærer. Det er én måned siden han hadde viruset, sier han til NTB.

  Germany ATP Tennis
  Foto: Daniel Bockwoldt / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal