Hopp til innhold

Svindal suveren i Kitzbühel-comeback: - Gåsehud!

Aksel Lund Svindal vant i bakken hvor han en gang skadet seg alvorlig. Kjetil Jansrud tok plassen bak, da de norske guttene herjet med verdenseliten.

Alpine Skiing - Men's Super-G

DOBBELT NORSK: To nordmenn tronet øverst på pallen.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Gåsehud! Han tyner ut alt, og kjører helt fantastisk. For en mann!, sa NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen når Aksel Lund Svindal kjørte i mål til ny bestetid.

For to år siden falt Svindal stygt i Kitzbühel. Fallet ga ham en alvorlig skade i kneet, en skade han fortsatt sliter med.

Veteranen klinket til fra start, og fulgte Jansrud på toppen. På nedre del var han mye bedre enn resten, og kjørte i mål til ny ledertid, et halvt sekund foran Jansrud.

I mål var det en glad Svindal som fikk slått tilbake mot frykten.

– Jeg må si at Kitzbühel spesielt. Men det er nesten mer spesielt å få være med å vinne igjen. Det er ganske digg det og, sa Svindal etter målgang.

sd

TILBAKE: Aksel Lund Svindal slo tilbake i bakken hvor han skadet seg alvorlig.

Dette var første gang Svindal var tilbake i Kitzbühel etter skrekkfallet for to år siden. Før løpet var han klar på hva som ventet, men la ikke skjul på at det ville bli tøft.

– Det blir ubehagelig, men jeg har opplevd det så mange ganger at jeg vet hvordan jeg skal takle det. Det blir ingen fest på start, det blir nøye besiktigelse, særlig i det området jeg krasjet forrige gang, sa Svindal.

– Han har spist mer mat enn meg

Men også Kjetil Jansrud hadde noe uoppgjort med Kitzbühel. Han har vunnet super-G verden rundt, men aldri i den sagnomsuste bakken. I dagens renn satte han utfor med noe å bevise.

32-åringen kjørte inn til ledelse, og beviste at han kunne vinne super-G i Kitzbühel. Men den drømmen holdt kun til lagkamerat Svindal satte utfor.

Likevel var Jansrud fornøyd med å kjempe helt i toppen.

– Jeg er superfornøyd, men man vil helst vinne. Det har vært en frustrasjon at jeg ikke har klart det. Det er det mest legendariske rennet som finnes. Det er deilig å gi gass, jeg får bare akseptere at han har spist mer mat enn meg i sommer, sier Jansrud om Svindal og ler.

Kjetil Jansrud tok foreløpig ledelse i super-g i Kitzbühel

Før start ble det klart at dagens super-G ble flyttet opp i utforløypa for første gang i historien. Derfor ble også målstreken flyttet høyt opp i løypa, helt uten publikum.

Derfor visste ikke Svindal hvordan det hadde gått da han kom i mål

– Det var litt rart å komme i mål. Det var blikk stille der oppe. Du måtte se på reaksjonen til de andre. Fysioen vår, Peder, sto og jublet, og da skjønte jeg at det var bra, sier Svindal til NRK.

Siste nytt

  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal