Svindal suveren i Kitzbühel-comeback: - Gåsehud!

Aksel Lund Svindal vant i bakken hvor han en gang skadet seg alvorlig. Kjetil Jansrud tok plassen bak, da de norske guttene herjet med verdenseliten.

Alpine Skiing - Men's Super-G

DOBBELT NORSK: To nordmenn tronet øverst på pallen.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Gåsehud! Han tyner ut alt, og kjører helt fantastisk. For en mann!, sa NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen når Aksel Lund Svindal kjørte i mål til ny bestetid.

For to år siden falt Svindal stygt i Kitzbühel. Fallet ga ham en alvorlig skade i kneet, en skade han fortsatt sliter med.

Veteranen klinket til fra start, og fulgte Jansrud på toppen. På nedre del var han mye bedre enn resten, og kjørte i mål til ny ledertid, et halvt sekund foran Jansrud.

I mål var det en glad Svindal som fikk slått tilbake mot frykten.

– Jeg må si at Kitzbühel spesielt. Men det er nesten mer spesielt å få være med å vinne igjen. Det er ganske digg det og, sa Svindal etter målgang.

sd

TILBAKE: Aksel Lund Svindal slo tilbake i bakken hvor han skadet seg alvorlig.

Dette var første gang Svindal var tilbake i Kitzbühel etter skrekkfallet for to år siden. Før løpet var han klar på hva som ventet, men la ikke skjul på at det ville bli tøft.

– Det blir ubehagelig, men jeg har opplevd det så mange ganger at jeg vet hvordan jeg skal takle det. Det blir ingen fest på start, det blir nøye besiktigelse, særlig i det området jeg krasjet forrige gang, sa Svindal.

– Han har spist mer mat enn meg

Men også Kjetil Jansrud hadde noe uoppgjort med Kitzbühel. Han har vunnet super-G verden rundt, men aldri i den sagnomsuste bakken. I dagens renn satte han utfor med noe å bevise.

32-åringen kjørte inn til ledelse, og beviste at han kunne vinne super-G i Kitzbühel. Men den drømmen holdt kun til lagkamerat Svindal satte utfor.

Likevel var Jansrud fornøyd med å kjempe helt i toppen.

– Jeg er superfornøyd, men man vil helst vinne. Det har vært en frustrasjon at jeg ikke har klart det. Det er det mest legendariske rennet som finnes. Det er deilig å gi gass, jeg får bare akseptere at han har spist mer mat enn meg i sommer, sier Jansrud om Svindal og ler.

Kjetil Jansrud tok foreløpig ledelse i super-g i Kitzbühel

Før start ble det klart at dagens super-G ble flyttet opp i utforløypa for første gang i historien. Derfor ble også målstreken flyttet høyt opp i løypa, helt uten publikum.

Derfor visste ikke Svindal hvordan det hadde gått da han kom i mål

– Det var litt rart å komme i mål. Det var blikk stille der oppe. Du måtte se på reaksjonen til de andre. Fysioen vår, Peder, sto og jublet, og da skjønte jeg at det var bra, sier Svindal til NRK.

Siste nytt

 • Norge nærmer seg semifinale

  Norges curlingherrer slo Russland 7-5 onsdag, og etter åtte av ni runder kjemper Steffen Walstads lag mot Tyskland om den siste semifinalebilletten. Norge spiller avgjørende kamp mot Sveits om semifinale i EM torsdag.

  Walstad
  Foto: John Locher / AP
 • Bendtner dropper anken

  Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner har bestemt seg for å droppe anken av sin voldsdom, skriver NTB. Også påtalemyndigheten har bestemt seg for å frafalle sin anke i saken. Dansken må dermed sone i fengsel i 50 dager. Det er ikke klart når han må sone.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Rosenborg
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 9