Iversen fleipet med egen taktikk-plan: – Skulle hjelpe Iivo opp slik at vi kunne ydmyke ham

RUKA/OSLO (NRK): Det var kanskje noen som stusset da Emil Iversen loset hjemmehåpet Iivo Niskanen opp til Johannes Høsflot Klæbo på jaktstarten søndag. Men Iversen hevder at han hadde planlagt å gjøre det kvelden før.

4UHzdsedxfk

TETT DUELL: Mellom Johannes Høsflot Klæbo (venstre), Iivo Niskanen (midten) og Emil Iversen (høyre) på søndagens jaktstart i Ruka.

Foto: LEHTIKUVA

– Vi hadde en avtale om at jeg skulle prøve å hjelpe Iivo opp i tet, slik at vi kunne ydmyke ham, sier Emil Iversen fleipende, mens han gliser i pressesonen.

– Det gikk akkurat som planlagt, sier 28-åringen – og gliser enda litt til.

Iversen er i strålende humør etter å ha blitt nummer to på jaktstarten i mini-touren i Ruka søndag, bak Johannes Høsflot Klæbo og foran Iivo Niskanen.

Wr6NehQnZjg

STERK TOUR-INNSATS: Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo her i diskusjon i målområdet etter jaktstarten i Ruka søndag.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Tauet Niskanen

Det skjedde ikke uten et lite snev av dramatikk underveis.

For det var Klæbo som gikk ut først fra start. Med et lite forsprang på henholdsvis 16 og 18 sekunder til de to. Der gjorde Iversen store deler av drajobben og etter hvert fikk Klæbo selskap av den jaktende duoen.

Trioen fulgte hverandre i to runder. Men i det siste partiet før mål smalt Klæbo til.

VIDEO: Se hvordan Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen rykker fra Iivo Niskanen.

Kun Iversen maktet å følge, men kunne ikke svare på Klæbos spurt. Dermed ble det dobbelt norsk. Niskanen måtte ta til takke med tredjeplassen.

Iversen forsvarer taktikken i etterkant. Han var aldri bekymret for hva som kom til å skje i avslutningen.

– Johannes er verdens raskeste skiløper. Det gjør ikke noe for ham å bli tatt igjen av noen få løpere.

Styrer selv

Klæbo flirer godt, men rister på hodet når han får høre Iversens utspill om å ydmyke Niskanen. 23-åringen forteller at han aldri har hørt noe om den planen Iversen snakker om, som skulle være lagt lørdag kveld.

Han følte seg uansett trygg på seg selv da Iversen og Niskanen nærmet seg. Klæbo følte seg nemlig ikke i nærheten av «å være i kjelleren» i det hele tatt. Han hadde mye å gå med de siste fem kilometerne.

– Nordmenn har gjort det bra i helgen. Vi har vært heldige, men skal være ydmyke for at det skal gås 40 verdenscuprenn i år. Jeg tror ikke vi skal falle for fristelsen til å ta seieren på forskudd. La oss telle opp etter avslutningshelgen i mars, sier Klæbo til NRK.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum forteller til NRK at taktikk er noe utøverne stort sett får styre med selv.

– De er bedre skiløpere enn det jeg er. Det eneste jeg sa var at Emil ikke skulle taue Niskanen hele veien opp, jeg skjønte at de kom til å komme sammen. Det skjønte Klæbo og, så han skrudde litt ned på tempo, sier lhan.

Seks nordmenn blant de åtte beste

Det ble for øvrig en sterk norsk dag den siste dagen av mini-touren. Pål Golberg gikk et solid løp og kom inn som nummer fire. Deretter fulgte Aleksandr Bolsjunov, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth og Sjur Røthe på de neste plassene.

Holund kunne smile ekstra bredt etter at han stakk av med etappeseieren, som teller som verdenscupseier.

– Det gir litt selvtillit, og det er en del 15-kilometer med enkeltstart, som på papiret skal passe meg bra, men som jeg aldri har mestret helt. At jeg kan gå fort på en 15-kilometer i fri stil, det gir selvtillit utover i sesongen, sier Holund.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Engelsk fotball hedrer Maradona

  Under fredagens kveldskamp mellom Crystal Palace og Newcastle i Premier League, ble det satt av tid til å hedre den avdøde fotballegenden, Diego Maradona.

  Det ble gjort med svarte sørgebånd og ett minutts applaus før kampstart.

  Markeringen skal bli gjort under alle helgens kamper i den øverste divisjonen i England.

  QoV0T4IGy6U
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
 • Carlsen vant første semifinalekamp

  Magnus Carlsen leder semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i første turnering i Champions Chess Tour, men underveis levde han farlig flere ganger.

  Nordmannen er i føringen 2,5-1,5 etter semifinalens fire første hurtigsjakkpartier.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • – Blatter og Platini etterforskes

  De tidligere fotballtoppene Sepp Blatter og Michel Platini kan igjen være i trøbbel. Ifølge nyhetsbyrået AFP gransker påtalemyndighetene i Sveits dem begge for bedrageri.

  Det får nyhetsbyrået AP bekreftet i en uttalelse fra den sveitsiske påtalemyndigheten.

  Blatter og Platini er begge blitt avhørt i Bern de siste ukene. Flere vitner har også måttet svare på spørsmål.

  Inntil for fem år siden var Blatter og Platini to av fotballens mektigste menn.

  Blatter måtte gå av som president for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og Platini måtte forlate Det europeiske fotballforbundet (Uefa) etter at skandalesaker om korrupsjon begynte å rulle.

  Platini og Blatter
  Foto: DESK / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal