Hopp til innhold

Iversen fleipet med egen taktikk-plan: – Skulle hjelpe Iivo opp slik at vi kunne ydmyke ham

RUKA/OSLO (NRK): Det var kanskje noen som stusset da Emil Iversen loset hjemmehåpet Iivo Niskanen opp til Johannes Høsflot Klæbo på jaktstarten søndag. Men Iversen hevder at han hadde planlagt å gjøre det kvelden før.

4UHzdsedxfk

TETT DUELL: Mellom Johannes Høsflot Klæbo (venstre), Iivo Niskanen (midten) og Emil Iversen (høyre) på søndagens jaktstart i Ruka.

Foto: LEHTIKUVA

– Vi hadde en avtale om at jeg skulle prøve å hjelpe Iivo opp i tet, slik at vi kunne ydmyke ham, sier Emil Iversen fleipende, mens han gliser i pressesonen.

– Det gikk akkurat som planlagt, sier 28-åringen – og gliser enda litt til.

Iversen er i strålende humør etter å ha blitt nummer to på jaktstarten i mini-touren i Ruka søndag, bak Johannes Høsflot Klæbo og foran Iivo Niskanen.

Wr6NehQnZjg

STERK TOUR-INNSATS: Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo her i diskusjon i målområdet etter jaktstarten i Ruka søndag.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Tauet Niskanen

Det skjedde ikke uten et lite snev av dramatikk underveis.

For det var Klæbo som gikk ut først fra start. Med et lite forsprang på henholdsvis 16 og 18 sekunder til de to. Der gjorde Iversen store deler av drajobben og etter hvert fikk Klæbo selskap av den jaktende duoen.

Trioen fulgte hverandre i to runder. Men i det siste partiet før mål smalt Klæbo til.

VIDEO: Se hvordan Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen rykker fra Iivo Niskanen.

Kun Iversen maktet å følge, men kunne ikke svare på Klæbos spurt. Dermed ble det dobbelt norsk. Niskanen måtte ta til takke med tredjeplassen.

Iversen forsvarer taktikken i etterkant. Han var aldri bekymret for hva som kom til å skje i avslutningen.

– Johannes er verdens raskeste skiløper. Det gjør ikke noe for ham å bli tatt igjen av noen få løpere.

Styrer selv

Klæbo flirer godt, men rister på hodet når han får høre Iversens utspill om å ydmyke Niskanen. 23-åringen forteller at han aldri har hørt noe om den planen Iversen snakker om, som skulle være lagt lørdag kveld.

Han følte seg uansett trygg på seg selv da Iversen og Niskanen nærmet seg. Klæbo følte seg nemlig ikke i nærheten av «å være i kjelleren» i det hele tatt. Han hadde mye å gå med de siste fem kilometerne.

– Nordmenn har gjort det bra i helgen. Vi har vært heldige, men skal være ydmyke for at det skal gås 40 verdenscuprenn i år. Jeg tror ikke vi skal falle for fristelsen til å ta seieren på forskudd. La oss telle opp etter avslutningshelgen i mars, sier Klæbo til NRK.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum forteller til NRK at taktikk er noe utøverne stort sett får styre med selv.

– De er bedre skiløpere enn det jeg er. Det eneste jeg sa var at Emil ikke skulle taue Niskanen hele veien opp, jeg skjønte at de kom til å komme sammen. Det skjønte Klæbo og, så han skrudde litt ned på tempo, sier lhan.

Seks nordmenn blant de åtte beste

Det ble for øvrig en sterk norsk dag den siste dagen av mini-touren. Pål Golberg gikk et solid løp og kom inn som nummer fire. Deretter fulgte Aleksandr Bolsjunov, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth og Sjur Røthe på de neste plassene.

Holund kunne smile ekstra bredt etter at han stakk av med etappeseieren, som teller som verdenscupseier.

– Det gir litt selvtillit, og det er en del 15-kilometer med enkeltstart, som på papiret skal passe meg bra, men som jeg aldri har mestret helt. At jeg kan gå fort på en 15-kilometer i fri stil, det gir selvtillit utover i sesongen, sier Holund.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Intenst VM-drama: Her får dei beskjeden

Det blei ein høgdramatisk siste runde i gruppe C i VM. Polen måtte vente fleire minuttar etter ferdigspelt kamp før VM-avansementet var eit faktum.

Hjulmand

Danmark-sjefen om regnbue-presset: – Det er urimelig

Danmarks mesterskapsfasit er VM-exit, sisteplass i gruppa og totalfiasko. Sjefen sier det ikke finnes noen unnskyldninger, men mener likevel at det utenomsportslige preget laget.

Siste nytt

 • Håndball-VM på Viaplay til 2031

  En ny avtale med Det internasjonale håndballforbundet sikrer Viaplay rettighetene til å vise håndball-VM for kvinner og menn fram til 2031.

  Avtalen omfatter herrenes håndball-VM i Polen og Sverige i 2023, VM i Norge, Danmark og Kroatia i 2025, samt mesterskapene i 2027, 2029 og 2031.

  For kvinnenes del er gjelder avtalen håndball-VM i Norge, Sverige og Danmark i 2023, VM i Tyskland og Nederland i 2025, samt mesterskapene i 2027, 2029 og 2031, opplyser Viaplay i en pressemelding.

  Viaplays sportssjef i Norge, Kristian Oma, er fornøyd med avtalen. Viaplay sendte også EM i håndball i Slovenia, Montenegro og Nord-Makedonia i november. 1,2 millioner nordmenn så finalen mellom Norge og Danmark, der Norge gikk seirende ut. (NTB)

  Håndball-EM Slovenia 2022, finale: Danmark - Norge
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Hjulmand etter VM-fiaskoen: – Ikke tiden for konklusjoner

  Danmarks landslagstrener Kasper Hjulmand møtte pressen torsdag morgen etter Danmarks VM-exit. Hjulmand tar på seg ansvaret for fiaskoen, men går ikke i detalj om egen fremtid som Danmark-sjef.

  På spørsmål fra NRK om han det siste døgnet har vurdert sin posisjon svarer han:

  – Det er ikke tiden for konklusjoner. Jeg synes man skal være forsiktig med å trekke konklusjoner den ene eller andre veien. Jeg tar ikke noe for gitt.

  Det danske forbundets direktør, Peter Møller, gikk langt i å frede Hjulmand etter exiten torsdag kveld.

  – Resultatene har jeg som fotballdirektør ansvar for, så jeg tar fullt ansvar for at vi ikke har skaffet resultater. Vi er veldig glade for Kasper. Vi tror på at han kan være med å ta laget videre, sa Møller til danske DR.

  Torsdag stod han fortsatt ved det.

  – Vi går ikke i panikk fordi at vi har tapt to fotballkamper på ni dager.

  Kasper Hjulmand
  Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 • Raser mot kampprogrammet i VM: – Fullstendig vanvittig

  Argentinas landslagstrener Lionel Scaloni raser mot kampprogrammet i fotball-VM. Årsaken er at det argentinske laget skal spille åttedelsfinale allerede lørdag – mindre enn tre døgn etter forrige kamp.

  – Jeg synes det er fullstendig vanvittig at vi skal spille om nesten to dager når vi har vunnet gruppen. Jeg kan ikke forstå det, sa Scaloni ifølge Reuters etter onsdagens kamp mot Polen.

  – Hva er klokka? Nesten ett om natta. Torsdag, dagen etter med forberedelser og så spiller vi. Det er ikke gode forhold, men det er likt for alle. Vi er øverst i gruppen, vi kunne hatt mer hvile.

  Argentina ble til slutt gruppevinnere i gruppe C etter at de vant 2-0 mot Polen onsdag. Lørdag venter åttedelsfinale mot Australia.

  WCup Poland Argentina Soccer
  Foto: Natacha Pisarenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste