Hopp til innhold

Iversen fleipet med egen taktikk-plan: – Skulle hjelpe Iivo opp slik at vi kunne ydmyke ham

RUKA/OSLO (NRK): Det var kanskje noen som stusset da Emil Iversen loset hjemmehåpet Iivo Niskanen opp til Johannes Høsflot Klæbo på jaktstarten søndag. Men Iversen hevder at han hadde planlagt å gjøre det kvelden før.

4UHzdsedxfk

TETT DUELL: Mellom Johannes Høsflot Klæbo (venstre), Iivo Niskanen (midten) og Emil Iversen (høyre) på søndagens jaktstart i Ruka.

Foto: LEHTIKUVA

– Vi hadde en avtale om at jeg skulle prøve å hjelpe Iivo opp i tet, slik at vi kunne ydmyke ham, sier Emil Iversen fleipende, mens han gliser i pressesonen.

– Det gikk akkurat som planlagt, sier 28-åringen – og gliser enda litt til.

Iversen er i strålende humør etter å ha blitt nummer to på jaktstarten i mini-touren i Ruka søndag, bak Johannes Høsflot Klæbo og foran Iivo Niskanen.

Wr6NehQnZjg

STERK TOUR-INNSATS: Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo her i diskusjon i målområdet etter jaktstarten i Ruka søndag.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Tauet Niskanen

Det skjedde ikke uten et lite snev av dramatikk underveis.

For det var Klæbo som gikk ut først fra start. Med et lite forsprang på henholdsvis 16 og 18 sekunder til de to. Der gjorde Iversen store deler av drajobben og etter hvert fikk Klæbo selskap av den jaktende duoen.

Trioen fulgte hverandre i to runder. Men i det siste partiet før mål smalt Klæbo til.

VIDEO: Se hvordan Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen rykker fra Iivo Niskanen.

Kun Iversen maktet å følge, men kunne ikke svare på Klæbos spurt. Dermed ble det dobbelt norsk. Niskanen måtte ta til takke med tredjeplassen.

Iversen forsvarer taktikken i etterkant. Han var aldri bekymret for hva som kom til å skje i avslutningen.

– Johannes er verdens raskeste skiløper. Det gjør ikke noe for ham å bli tatt igjen av noen få løpere.

Styrer selv

Klæbo flirer godt, men rister på hodet når han får høre Iversens utspill om å ydmyke Niskanen. 23-åringen forteller at han aldri har hørt noe om den planen Iversen snakker om, som skulle være lagt lørdag kveld.

Han følte seg uansett trygg på seg selv da Iversen og Niskanen nærmet seg. Klæbo følte seg nemlig ikke i nærheten av «å være i kjelleren» i det hele tatt. Han hadde mye å gå med de siste fem kilometerne.

– Nordmenn har gjort det bra i helgen. Vi har vært heldige, men skal være ydmyke for at det skal gås 40 verdenscuprenn i år. Jeg tror ikke vi skal falle for fristelsen til å ta seieren på forskudd. La oss telle opp etter avslutningshelgen i mars, sier Klæbo til NRK.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum forteller til NRK at taktikk er noe utøverne stort sett får styre med selv.

– De er bedre skiløpere enn det jeg er. Det eneste jeg sa var at Emil ikke skulle taue Niskanen hele veien opp, jeg skjønte at de kom til å komme sammen. Det skjønte Klæbo og, så han skrudde litt ned på tempo, sier lhan.

Seks nordmenn blant de åtte beste

Det ble for øvrig en sterk norsk dag den siste dagen av mini-touren. Pål Golberg gikk et solid løp og kom inn som nummer fire. Deretter fulgte Aleksandr Bolsjunov, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth og Sjur Røthe på de neste plassene.

Holund kunne smile ekstra bredt etter at han stakk av med etappeseieren, som teller som verdenscupseier.

– Det gir litt selvtillit, og det er en del 15-kilometer med enkeltstart, som på papiret skal passe meg bra, men som jeg aldri har mestret helt. At jeg kan gå fort på en 15-kilometer i fri stil, det gir selvtillit utover i sesongen, sier Holund.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ryerson og Dortmund ute av cupen

  Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund ble sendt ut av cupen borte mot Stuttgart.

  Hjemmelaget vant 2-0 og er klare for kvartfinale i den tyske cupen.

  Dit skal også Saarbrücken, som spiller på nivå tre. Tidligere i turneringen sjokkerte de med å slå ut Bayern München, og onsdag var det Eintracht Frankfurt – uten en skadet Jens Petter Hauge – som ble beseiret 2-0.

  Julian Ryerson
  Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters
 • McTominay sikret United-seier: Nærmer seg byrival City

  Scott McTominay ble den store helten for Manchester United med to scoringer i 2-1-seieren over Chelsea onsdag kveld.

  McTominay scoret kampens første mål tidlig i den første omgangen, men han og Manchester United måtte se at Cole Palmer utlignet til 1-1 like før pause.

  I kampens 69. minutt dukket McTominay opp igjen og scoret sitt andre mål med et kontant hodestøt.

  Dermed ble det en svært viktig seier for United, som nå ligger på sjetteplass og kun har tre poeng opp til byrival Manchester City på den viktige fjerdeplassen i Premier League.

  Det har stormet rundt United de siste dagene, etter at det kom frem at flere medier hadde blitt utestengt etter saker om misnøye i United-garderoben.

  Klubbens håp om avansement i Mesterligaen henger i en tynn tråd, men de står nå med fire seirer på de fem siste kampene i Premier League etter at de tapte 0-3 hjemme mot Manchester City i slutten av oktober.

  Da var de ni poeng bak byrivalen, men Manchester City har selv bare tatt seks poeng på de siste fem kampene. Onsdag kveld tapte de 0-1 borte mot Aston Villa.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Haaland og City senket av Aston Villa

  Aston Villas elleville hjemmeform fortsetter selv etter at Manchester City har vært på besøk. Med 1-0-seieren på Villa Park gikk også vertene forbi City på tabellen.

  Med fire kamper på rad uten seier, er Manchester City seks poeng bak serieleder Arsenal 15 kamper ut i sesongen. Liverpool og Aston Villa er henholdsvis fire og to poeng foran City.

  Erling Braut Haaland jubilerte med sin 50. Premier League-kamp, men han kom aldri nærmere scoring nummer 51 enn dobbeltsjansen han fikk etter ti minutter.

  Aston Villa-keeper Emiliano Martínez jublet som besatt etter at han reddet begge forsøkene til Haaland, og mer jubel skulle det bli for hjemmelaget.

  Kvarteret før slutt banket nemlig Leon Bailey inn kveldens første scoring, og det var nok til at Aston Villa tok sin 14. strake hjemmeseier i Premier League.

  Det er tangering av klubbrekorden for Unai Emerys mannskap.

  Erling Braut Haaland under Premier League-kampen borte mot Aston Villa
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal