Hopp til innhold

Maanum hylles etter drømmescoring: – Ikke en keeper i verden som tar den

Det ble en stor jubeldag for to av Norges største landslagsstjerner.

Women's Champions League - Quarter Final - Second Leg - Arsenal v Bayern Munich

DRØMMETREFF: Frida Maanum klinket ballen i krysset fra distanse og scoret det første målet i det andre kvartfinaleoppgjøret mot Bayern München.

For både Caroline Graham Hansen og Frida Maanum bidro sterkt til at sine respektive lag er klare for semifinale i mesterligaen.

Sistnevnte med en perlescoring da Arsenal vant sin kvartfinalekamp mot Bayern München 2–0. Seieren gjør de semifinaleklare med 2–1 sammenlagt etter to oppgjør.

Målet til bæringen kom etter et drømmetreff fra drøyt 20 meter. Ballen gikk via tverrliggeren og rett i lengste kryss.

– Målet til Maanum er verdensklasse og det er ikke et lykketreff. Jeg har sett henne score slike mål gang på gang både i trening og kamp. Ballen ligger nesten helt stille i luften og det er ikke en keeper i verden som tar den, sier Vålerenga-spiss og NRK-ekspert, Elise Thorsnes.

Women's Champions League - Quarter Final - Second Leg - Arsenal v Bayern Munich

JUBEL: Maanum blir hyllet etter scoringen sin.

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

– Kommer til å bli bedre

Fra sin midtbaneposisjon storspilte Maanum i deler av kampen og var farlig frempå ved flere anledninger. Landslagsspilleren har imponert den siste tiden og vært fast på et Arsenal-lag som ligger på fjerdeplass i den engelske superligaen.

– Maanum har tatt store steg de siste årene. Hun er fortsatt ung, men er en av de få norske spillerne i utlandet som spiller fast for sitt klubblag. Hun kommer bare til å bli bedre og bedre, og blir viktig for det norske landslaget til sommeren, sier Thorsnes til NRK.

Like etter drømmemålet, var det en svenske som skulle bidra til mer Arsenal-jubel. Stina Blackstenius satt pannebrasken til fra kort hold og doblet ledelsen for London-laget. 2–0 ble også sluttresultatet.

Herjet

Tidligere onsdag var det en annen landslagsspiller som skulle vise seg fra sin beste side. Caroline Graham Hansen vartet opp med to assist i det som ble en kalasseier for Barcelona mot Roma. Det spanske laget ga seg ikke før de hadde scoret fem mål og vant til slutt 5–1.

Italy Women's Soccer

IMPONERTE: Graham Hansen viste klasse mot Roma.

Foto: Alfredo Falcone / AP

Svenske Fridolina Rolfö bidro sterkt med to mål. Barcelona hadde også med seg en 1-0-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed også klare for semifinale.

Dermed ble det en tung dag for Emilie Haavis Roma som røk ut i kvartfinalen.

Hansen, som på sin side kan juble for avansement, gjorde comeback for tre uker siden etter et skadeavbrekk som har vart siden oktober.

– «Caro» vet vi hva står for. Det lover også godt med en «Caro» som er skadefri og har mer overskudd etter en pause fra landslaget, sier Thorsnes.

Denne uken ble det også klart at Hansen er en del av Hege Riises landslagstropp for første gang etter at hun tok en pause etter fjorårets EM.

Siste nytt

 • Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap

  Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse.

  Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden».

  Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall.

  Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene.

  Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen.

  – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia.

  – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Jean-Francois Badias / AP
 • Carlsen misset stor fordel i Norway Chess

  Magnus Carlsen hadde ikke helt dagen ved sjakkbrettet og ble nummer sju i lynsjakkturneringen som innledet Norway Chess.

  Carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. Det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen av Norway Chess, som starter tirsdag. De fem beste i lynsjakkturneringen får den fordelen.

  Carlsen åpnet med å spille remis mot nederlandske Anish Giri. Etter det fulgte to strake tap for Dommaraju Gukesh og Shakhriyar Mamedyarov, men han hentet seg godt inn med seier over både Nodirbek Abdusattorov, Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura.

  I etterkant røk han på tap for landsmann Aryan Tari, før han avsluttet med remis mot Wesley So og Alireza Firouzja. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Sjansesløsing da HamKam og Lillestrøm delte poengene

  Verken HamKam eller Lillestrøm fikk ballen i mål i mandagens eliteseriekamp på Briskeby. Hedmarkingene står uten seier på sine fem siste seriekamper.

  HamKam kom til mandagens hjemmekamp med fire strake serietap i bagasjen. Lillestrøm på sin side tapte nylig cupfinalen mot Brann. På Briskeby var det nok av sjanser, men ingen av lagene greide å sette ballen i nettmaskene. (NTB)

  Eliteserien 2023: HamKam - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste