Maanum hylles etter drømmescoring: – Ikke en keeper i verden som tar den

Det ble en stor jubeldag for to av Norges største landslagsstjerner.

Women's Champions League - Quarter Final - Second Leg - Arsenal v Bayern Munich

DRØMMETREFF: Frida Maanum klinket ballen i krysset fra distanse og scoret det første målet i det andre kvartfinaleoppgjøret mot Bayern München.

For både Caroline Graham Hansen og Frida Maanum bidro sterkt til at sine respektive lag er klare for semifinale i mesterligaen.

Sistnevnte med en perlescoring da Arsenal vant sin kvartfinalekamp mot Bayern München 2–0. Seieren gjør de semifinaleklare med 2–1 sammenlagt etter to oppgjør.

Målet til bæringen kom etter et drømmetreff fra drøyt 20 meter. Ballen gikk via tverrliggeren og rett i lengste kryss.

– Målet til Maanum er verdensklasse og det er ikke et lykketreff. Jeg har sett henne score slike mål gang på gang både i trening og kamp. Ballen ligger nesten helt stille i luften og det er ikke en keeper i verden som tar den, sier Vålerenga-spiss og NRK-ekspert, Elise Thorsnes.

JUBEL: Maanum blir hyllet etter scoringen sin.

– Kommer til å bli bedre

Fra sin midtbaneposisjon storspilte Maanum i deler av kampen og var farlig frempå ved flere anledninger. Landslagsspilleren har imponert den siste tiden og vært fast på et Arsenal-lag som ligger på fjerdeplass i den engelske superligaen.

– Maanum har tatt store steg de siste årene. Hun er fortsatt ung, men er en av de få norske spillerne i utlandet som spiller fast for sitt klubblag. Hun kommer bare til å bli bedre og bedre, og blir viktig for det norske landslaget til sommeren, sier Thorsnes til NRK.

Like etter drømmemålet, var det en svenske som skulle bidra til mer Arsenal-jubel. Stina Blackstenius satt pannebrasken til fra kort hold og doblet ledelsen for London-laget. 2–0 ble også sluttresultatet.

Herjet

Tidligere onsdag var det en annen landslagsspiller som skulle vise seg fra sin beste side. Caroline Graham Hansen vartet opp med to assist i det som ble en kalasseier for Barcelona mot Roma. Det spanske laget ga seg ikke før de hadde scoret fem mål og vant til slutt 5–1.

Italy Women's Soccer

IMPONERTE: Graham Hansen viste klasse mot Roma.

Svenske Fridolina Rolfö bidro sterkt med to mål. Barcelona hadde også med seg en 1-0-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed også klare for semifinale.

Dermed ble det en tung dag for Emilie Haavis Roma som røk ut i kvartfinalen.

Hansen, som på sin side kan juble for avansement, gjorde comeback for tre uker siden etter et skadeavbrekk som har vart siden oktober.

– «Caro» vet vi hva står for. Det lover også godt med en «Caro» som er skadefri og har mer overskudd etter en pause fra landslaget, sier Thorsnes.

Denne uken ble det også klart at Hansen er en del av Hege Riises landslagstropp for første gang etter at hun tok en pause etter fjorårets EM.

Sportsnyheter

Mistet det etter mareritt­minutter: – Har åpenbart et problem

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

• Ryersons Dortmund til semifinalen: Snudde ellevill kamp på tre minutter

Julian Ryerson startet for Dortmund mot Atlético Madrid da en plass i Mesterligaens semifinaler sto på spill.

Og det startet så bra for den norske landslagsbacken og lagkameratene. Dortmund var det førende laget gjennom første omgang, og straffet de spanske gjestene ved to anledninger.

Først da Julian Brandt banket til fra spiss vinkel, og fem minutter senere da Ian Maatsen kopierte tyskeren med en markkryper fra samme sted.

Kort tid ut i andre omgang reduserte imidlertid Atletico etter et selvmål fra Mats Hummels. Den første kampen i Madrid endte 2–1 til Diego Simeones menn og dermed var lagene likt med 3–3 sammenlagt.

Atletico presset på for mer midtveis i andre omgang Etter litt klabb og babb i feltet fikk Ángel Correa banket ballen via tverrliggeren og inn, og plutselig var det spanjolene som nærmet seg semifinale.

Ryerson og co. nektet imidlertid å gi seg, og i løpet av tre magiske minutter klarte de å snu kampen nok en gang. Først stanget Niclas Füllkrug på vakkert vis ballen stolpen inn, så i det 74. minutt hamret Marcel Sabitzer ballen i hjørnet.

Det ble kampens siste mål. 5–4 sammenlagt til Dortmund som møter PSG i semifinalen.

– Det er kjempegøy for Norge med Ryerson i en semifinale i Mesterligaen. Det er helt rått at vi har spillere som spiller på det aller høyeste nivået. Det er virkelig noe å være stolt av, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Germany Soccer Champions League
  • Kronprinsesse Mette-Marit fikk se Norge knuse Storbritannia

Norge har fått en god start på VM i parahockey på hjemmebane i Skien.

Tirsdag vant de norske iskrigerne hele 18-0 over Storbritannia med kronprinsesse Mette-Marit på tribunen.

I mandagens åpningskamp slo Norge til med 25-0 over Frankrike.

Nå venter Kasakhstan, Sverige og til slutt Tyskland. Målet er å rykke opp til A-VM.

Kronprinsessen delte ut bestemannspremiene etter kampslutt.

B-VM-paraHockey-Norge-England-Mette-Marit
  • KFUM-tapte etter omdiskutert scoring

Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

I forkant av Herman Stengels 2-0-scoring mente KFUM at de burde fått frispark da Godsets Logi Tómasson hadde en «høy fot» i duellen med KFUM-stopper Momodou Lion Njie, som gikk inn i duellen med hodet.

– Jeg tør ikke å gå inn ordentlig med hodet når foten hans er såpass høy, men det er tydeligvis lov, sa KFUMs Momodou Lion Njie til TV 2 i pausen.

KFUM-trener Johannes Moesgaard var ikke like bestemt.

– Ja, det er høyt spark. Men i pausen sa jeg at han må ofre tennene og ta den i ansiktet, for da blåser dommeren. Hvis ikke får vi ikke noe. Vi kan ikke trekke oss slik som det. Jeg trenger mer hjerte og sjel enn det, sa Moesgaard om situasjonen til TV 2 i pausen.

Strømsgodset tok ledelsen allerede etter seks minutter. Eirik Ulland Andersen scoret etter et nydelig angrep.

KFUM styrte det meste av spillet i førsteomgang, men uten å skape de største sjansene.

I stedet var det Strømsgodset som var effektive. Da Herman Stengel scoret 2-0 målet like før pause.

Etter pause fikk KFUM reduseringen. Midtbanespiller Simen Hestnes viste frem skuddfoten og klinket ballen i lengste hjørne fra 15-meter. Dermed stod det 2-1.

Hjemmelaget fortsatte å presse på etter scoringer og skapte flere store muligheter, men nok en gang var det bortelaget som scoret mot spillets gang da Stengel fastslo resultatet til 3-1.