Hopp til innhold

Siste nytt

 • Lalas ber Ronaldo droppe Saudi-Arabia - vil ha ham til USA

  Den tidligere fotballspilleren Alexi Lalas ber Cristiano Ronaldo droppe Saudi-Arabia til fordel for USA og MLS.

  – Jeg kan ikke huske sist gang vi hørte noe om den saudiarabiske ligaen. Det blir litt sånn ute av øye, ute av sinn, sier Lalas på FOX Soccer.

  Den spanske avisen Marca hevdet mandag at Cristiano Ronaldo var klar for den saudiarabiske klubben Al Nassr. En overgang har foreløpig ikke blitt bekreftet.

  Det ble rapportert av Marca at Ronaldo hadde blitt enig med Al Nassr om en to og et halvt års-kontrakt med startdato 1. januar 2023. Den spanske avisen hevdet at Ronaldo ville tjene to milliarder norske kroner i året.

  Lalas mener Ronaldo har mer å tjene på en overgang til amerikanske MLS.

  – For en fyr som er så opptatt av merkevaren sin, og som uten tvil har mer enn nok penger, er det rart om han velger å gå dit. Hvis alternativet er å tjene litt mindre, men spille og bo i Miami eller Los Angeles... MLS kan ikke betale ham like godt, men de kan tilby ganske mye mer på det amerikanske markedet. Han er allerede svær i USA, sier Lalas.

  – Vi har sett det med Zlatan Ibrahimovic, David Beckham, Thierry Henry og Wayne Rooney. Når de leverer store øyeblikk i MLS går det viralt, så man er ikke helt borte fra folks tanker.

  Ronaldo har vært klubbløs siden han og Manchester United ble enige om å terminere kontrakten etter hans omdiskuterte intervju med TV-profilen Piers Morgan.

  Ronaldo er for tiden fokusert på VM med Portugal. Tirsdag tok de seg til kvartfinale etter å ha knust Sveits 6-1 i åttedelsfinalen.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • IOC advarer Afghanistan foran Paris-OL

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) ber Afghanistan om å legge til rette for kvinner i idretten om landet skal være representert i OL i 2024.

  I en uttalelse sier IOC-styret at det «har alvorlige bekymringer og fordømmer restriksjoner som er pålagt av afghanske myndigheter på kvinner og jenter i landet».

  De har valgt i ikke suspendere Afghanistans nasjonale olympiske komité, men sier at landet må forsikre at kvinner representerer Afghanistan internasjonalt, samt at kvinner må være representert innad i forbundsadministrasjonen.

  «IOC vil fortsette å følge med på situasjonen», heter det.

  Om ikke Afghanistan retter seg etter IOCs pålegg, kan det hende at de må stå utenfor når OL i Paris går av stabelen sommeren 2024. Etter at Taliban tok makten, har tusenvis av kvinner og jenter blitt nektet å trene.

  Menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW) har tidligere bedt om at IOC utelukker Afghanistan fra all internasjonal idrett. (NTB)

  Switzerland International Olympic Committee
  Foto: Denis Balibouse / AP
 • Ny studie: Dobling i hamstringskader

  Tallet på fotballspillere som pådrar seg hamstringskader i Europa har doblet seg de siste 21 årene, viser en studie utført på Universitetet i Linköping.

  Det er Det europeiske fotballforbundet (Uefa) som har betalt for studien som er publisert i Den britiske journalen for sportsmedisin.

  Der kommer det fram flere nye tall på typen hamstringskade i europeisk fotball. I tillegg til at tallet på selve skaden er doblet, er også kampene spillerne mister som følge av skaden nær doblet.

  Forskerne i Sverige begrunner tallene med at det er mye høyere intensitet nå enn tidligere, samt at spillerne får mindre fri.

  Studien har samlet tall fra 2636 hamstringskader over de siste 21 sesongene. I snitt har skadene holdt spillerne ute i 13 dager.

  Nesten 20 prosent av spillerne får tilbakefall innen to måneder etter at de skadet seg for første gang. Risikoen for å pådra seg en slik skade er ti ganger høyere i kamp enn på trening. (NTB)

  Ben Chilwell
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste