NRK Meny
Normal

Djupvik trekker seg – for stor arbeidsbelastning

Skiskyttersjef Morten Aa Djupvik trekker seg fra sin stilling i Norges Skiskytterforbund. Årsaken skal være for stor arbeidsbelastning over tid.

Morten Aa Djupvik

FERDIG: Etter fem år som landslagstrener i langrenn forsvant Morten Aa Djupvik (39) fra toppidretten. I 2014 gjorde han comeback som skiskyttersjef.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Veldig trist. Djupvik er en stor ressurs som har bidratt veldig mye. Dette kom som lyn fra klar himmel, sier Ole Einar Bjørndalen.

Skiskytterkongen visste ikke om Djupviks avgang da NRK tok kontakt med han. Nyheten kommer som en stor overraskelse på 43-åringen.

– Det overraskende for min del. Det er aldri ideelt når en flink person gir seg. Han var én av grunnene til at jeg valgte å fortsette, og for meg personlig har han betydd mye.

Djupvik ble ansatt som idrettssjef i 2014, og ble forespeilet en rolle av den mer administrative sorten.

42-åringen skulle ha ansvaret med å følge opp den sportslige strategien og filosofien, samt ha et kommersielt ansvar i Norges Skiskytterforbund.

Men etter det NRK erfarer har arbeidsoppgavene og belastning over tid blitt større enn det han ble forespeilet.

Halvard Hanevold

OVERRASKET: NRKs skiskytterekspert er overrasket, men forstår samtidig avgjørelsen til Djupvik.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Jeg synes det er veldig synd. Han var en bra mann. Det er tøft å miste han foran en OL-sesong, sier NRKs skiskytterekspert, Halvard Hanevold.

Er du overrasket over at han trekker seg?

– Jeg er overrasket over at den beskjeden kommer nå. Vi er snart i oktober. Det er uheldig. Men samtidig forstår jeg det når man ser på arbeidsbelastningen. Han har i tillegg en familie, og jeg må ærlig innrømme at det hørtes ut som en umulig oppgave da han tok på seg jobben.

– Det blir et stort tomrom. Jeg synes han har vært en samlende figur, legger Hanevold til.

Mest kjent for sin periode i langrenn

NRK har vært i kontakt med flere av skiskytterne på landslaget, men ingen kjente til at Djupvik hadde trukket seg som skiskyttersjef.

Djupvik er mest kjent for sin periode som trener for det norske herrelandslaget i langrenn. Han ledet landslaget i årene mellom 2006 og 2011, men valgte deretter å tre ut av idretten.

I tillegg til å ha vært elitetrener for langrennsherrene, har Djupvik også vært langrennsekspert i NRK. 42-åringen har også fungert som treningsrådgiver for Petter Northug.

Morten Aa Dupvik og Tiril Eckhoff

TREKKER SEG: Morten Aa. Djupvik her med Tiril Eckhoff.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

President i Erlend Slokvik ønsker foreløpig ikke å kommentere saken overfor NRK.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal