NRK Meny
Normal

Djupvik trekker seg – for stor arbeidsbelastning

Skiskyttersjef Morten Aa Djupvik trekker seg fra sin stilling i Norges Skiskytterforbund. Årsaken skal være for stor arbeidsbelastning over tid.

Morten Aa Djupvik

FERDIG: Etter fem år som landslagstrener i langrenn forsvant Morten Aa Djupvik (39) fra toppidretten. I 2014 gjorde han comeback som skiskyttersjef.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Veldig trist. Djupvik er en stor ressurs som har bidratt veldig mye. Dette kom som lyn fra klar himmel, sier Ole Einar Bjørndalen.

Skiskytterkongen visste ikke om Djupviks avgang da NRK tok kontakt med han. Nyheten kommer som en stor overraskelse på 43-åringen.

– Det overraskende for min del. Det er aldri ideelt når en flink person gir seg. Han var én av grunnene til at jeg valgte å fortsette, og for meg personlig har han betydd mye.

Djupvik ble ansatt som idrettssjef i 2014, og ble forespeilet en rolle av den mer administrative sorten.

42-åringen skulle ha ansvaret med å følge opp den sportslige strategien og filosofien, samt ha et kommersielt ansvar i Norges Skiskytterforbund.

Men etter det NRK erfarer har arbeidsoppgavene og belastning over tid blitt større enn det han ble forespeilet.

Halvard Hanevold

OVERRASKET: NRKs skiskytterekspert er overrasket, men forstår samtidig avgjørelsen til Djupvik.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Jeg synes det er veldig synd. Han var en bra mann. Det er tøft å miste han foran en OL-sesong, sier NRKs skiskytterekspert, Halvard Hanevold.

Er du overrasket over at han trekker seg?

– Jeg er overrasket over at den beskjeden kommer nå. Vi er snart i oktober. Det er uheldig. Men samtidig forstår jeg det når man ser på arbeidsbelastningen. Han har i tillegg en familie, og jeg må ærlig innrømme at det hørtes ut som en umulig oppgave da han tok på seg jobben.

– Det blir et stort tomrom. Jeg synes han har vært en samlende figur, legger Hanevold til.

Mest kjent for sin periode i langrenn

NRK har vært i kontakt med flere av skiskytterne på landslaget, men ingen kjente til at Djupvik hadde trukket seg som skiskyttersjef.

Djupvik er mest kjent for sin periode som trener for det norske herrelandslaget i langrenn. Han ledet landslaget i årene mellom 2006 og 2011, men valgte deretter å tre ut av idretten.

I tillegg til å ha vært elitetrener for langrennsherrene, har Djupvik også vært langrennsekspert i NRK. 42-åringen har også fungert som treningsrådgiver for Petter Northug.

President i Erlend Slokvik ønsker foreløpig ikke å kommentere saken overfor NRK.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live