Djupvik trekker seg – for stor arbeidsbelastning

Skiskyttersjef Morten Aa Djupvik trekker seg fra sin stilling i Norges Skiskytterforbund. Årsaken skal være for stor arbeidsbelastning over tid.

Morten Aa Djupvik

FERDIG: Etter fem år som landslagstrener i langrenn forsvant Morten Aa Djupvik (39) fra toppidretten. I 2014 gjorde han comeback som skiskyttersjef.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Veldig trist. Djupvik er en stor ressurs som har bidratt veldig mye. Dette kom som lyn fra klar himmel, sier Ole Einar Bjørndalen.

Skiskytterkongen visste ikke om Djupviks avgang da NRK tok kontakt med han. Nyheten kommer som en stor overraskelse på 43-åringen.

– Det overraskende for min del. Det er aldri ideelt når en flink person gir seg. Han var én av grunnene til at jeg valgte å fortsette, og for meg personlig har han betydd mye.

Djupvik ble ansatt som idrettssjef i 2014, og ble forespeilet en rolle av den mer administrative sorten.

42-åringen skulle ha ansvaret med å følge opp den sportslige strategien og filosofien, samt ha et kommersielt ansvar i Norges Skiskytterforbund.

Men etter det NRK erfarer har arbeidsoppgavene og belastning over tid blitt større enn det han ble forespeilet.

Halvard Hanevold

OVERRASKET: NRKs skiskytterekspert er overrasket, men forstår samtidig avgjørelsen til Djupvik.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Jeg synes det er veldig synd. Han var en bra mann. Det er tøft å miste han foran en OL-sesong, sier NRKs skiskytterekspert, Halvard Hanevold.

Er du overrasket over at han trekker seg?

– Jeg er overrasket over at den beskjeden kommer nå. Vi er snart i oktober. Det er uheldig. Men samtidig forstår jeg det når man ser på arbeidsbelastningen. Han har i tillegg en familie, og jeg må ærlig innrømme at det hørtes ut som en umulig oppgave da han tok på seg jobben.

– Det blir et stort tomrom. Jeg synes han har vært en samlende figur, legger Hanevold til.

Mest kjent for sin periode i langrenn

NRK har vært i kontakt med flere av skiskytterne på landslaget, men ingen kjente til at Djupvik hadde trukket seg som skiskyttersjef.

Djupvik er mest kjent for sin periode som trener for det norske herrelandslaget i langrenn. Han ledet landslaget i årene mellom 2006 og 2011, men valgte deretter å tre ut av idretten.

I tillegg til å ha vært elitetrener for langrennsherrene, har Djupvik også vært langrennsekspert i NRK. 42-åringen har også fungert som treningsrådgiver for Petter Northug.

Morten Aa Dupvik og Tiril Eckhoff

TREKKER SEG: Morten Aa. Djupvik her med Tiril Eckhoff.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

President i Erlend Slokvik ønsker foreløpig ikke å kommentere saken overfor NRK.

Siste nytt

 • Kroatia slo Spania

  Kroatia var avhengig av poeng for ikke å falle helt av i gruppespillet i nasjonsligaen torsdag. Etter en god andreomgang avgjorde Tin Jedvaj til 3-2 på overtid. Spania topper tabellen med seks poeng, mens både England og Kroatia står med fire.

  Croatia Spain Nations League Soccer
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Rooney takket av med storseier

  Wayne Rooney kom ikke på scoringslisten i sin siste landskamp for England, men fikk være kaptein i 3-0-seieren over USA. Den mangeårige England-kapteinen har vært ute av landslaget en stund, men fikk ta avskjed med sin 120. kamp for «Three Lions».

  Britain England US Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP
 • VIF tok innpå tabelltopp Storhamar

  VIF knuste Manglerud Star 6-0 «hjemme» i Furuset Forum torsdag, mens Storhamar avga poeng og Stavanger tapte mot Lillehammer i eliteserien ishockey. VIF er nå to poeng bak serieleder Storhamar med én kamp mindre spilt.

  GET-ligaen Hockey Vålerenga Elite- Frisk Asker elite. (4-0)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter: Lagtempo kvinner
V-cup skøyter: Lagtempo og 500 m, kvinner og menn
V-cup skøyter
V-cup skøyter: Lagtempo menn
V-cup skøyter: Lagtempo menn
V-cup skøyter: 500 m kvinner
V-cup skøyter: 500 m menn
Sesongstart langrenn: 10 km klassisk, kvinner
VM-minner
VM-minner
Vinterstudio