NRK Meny
Normal

Djupvik ny sjef i IK Start: – Utrolig moro!

Morten Aa Djupvik er ansatt som HR-manager i fotballklubben IK Start. Den tidligere skiskyttersjefen ble presentert i dag, men starter først i jobben januar 2018.

Morten Aa Djupvik på pressekonferanse på Sør Arena.

Morten Aa Djupvik forklarer hvorfor han byttet børse med ball.

– Utrolig moro! Dette er et fint sted å være. Da det kom en telefon fra Sørlandet kunne jeg ikke si nei, sier Djupvik til NRK.

Skiskyttersjef Morten Aa Djupvik trakk seg fra sin stilling i Norges Skiskytterforbund tidligere i dag. Årsaken skal være for stor arbeidsbelastning over tid.

Djupvik får en rolle som HR-manager i Sørlandsklubben. Etter det NRK kjenner til var et jobbtilbud i fotballklubben IK Start avgjørende for at 42-åringen går fra børse til ball.

– Som HR-person synes jeg dette er veldig kult. Vi skal bygge et sterkt lag og en god kultur i Start. Jeg er veldig glad og takknemlig for denne muligheten, legger den tidligere skiskyttersjefen til.

Ble for stor arbeidsbelastning som skiskyttersjef

– Det kom overraskende på oss. Vi hadde håpet å ta en prat om arbeidsbelastning og fremtiden etter OL, men så dukket et spennende jobbtilbud opp på Sørlandet, sier skiskytterpresident, Erlend Slokvik.

Var det begrunnelsen dere fikk for at han sluttet?

– Det er en totalvurdering, men jobbtilbudet spilte helt klart en rolle i hans avgjørelse. Vi jobber i et marked med stor konkurranse. Da er det naturlig at våre medarbeidere er

Erlend Slokvik

MISTER DJUPVIK: President i Norges Skiskytterforbund synes det er synd at Djupvik slutter i sin jobb som skiskyttersjef.

Foto: NRK

attraktive for andre, legger Slokvik til.

Djupvik ble ansatt som idrettssjef i 2014, og ble forespeilet en rolle av den mer administrative sorten.

42-åringen skulle ha ansvaret med å følge opp den sportslige strategien og filosofien, samt ha et kommersielt ansvar i Norges Skiskytterforbund.

Mest kjent for sin periode i langrenn

Skiskytterkonge Ole Einar Bjørndalen ble overrasket da NRK presenterte nyheten om Djupviks avgang.

– Dette kom som lyn fra klar himmel. Det er aldri ideelt når en flink person gir seg. Han var én av grunnene til at jeg valgte å fortsette, og for meg personlig har han betydd mye, sa skiskytterkongen.

Djupvik er mest kjent for sin periode som trener for det norske herrelandslaget i langrenn. Han ledet landslaget i årene mellom 2006 og 2011, men valgte deretter å tre ut av idretten.

Les også: Krisesesong for skiskytterne – ikke vunnet mindre på 30 år

I tillegg til å ha vært elitetrener for langrennsherrene, har Djupvik også vært langrennsekspert i NRK. 42-åringen har også fungert som treningsrådgiver for Petter Northug.

Morten Aa Djupvik

KLAR FOR START: Morten Aa Djupvik bytter børse med ball. 42-åringen er klar for fotballklubben IK Start.

Foto: Bendiksby/Schrøder / NTB Scanpix

Siste nytt

 • Risikerer bøter etter banestorming

  Fire medlemmer av aktivistgruppa Pussy Riot risikerer bøter på inntil 1400 kr eller 160 t samfunnstjeneste etter at de stormet banen under VM-finalen. De kan også bli nektet tilgang til sportsarrangementer i tre neste årene, ifølge Interfax.

  Pussy Riot
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Forsiktig Ruud-fall på rankingen

  Casper Ruud faller tre plasser på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Snarøya-gutten ligger dermed på 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag
Livet på Solstein