NRK Meny
Normal

Djupvik ny sjef i IK Start: – Utrolig moro!

Morten Aa Djupvik er ansatt som HR-manager i fotballklubben IK Start. Den tidligere skiskyttersjefen ble presentert i dag, men starter først i jobben januar 2018.

Morten Aa Djupvik på pressekonferanse på Sør Arena.

Morten Aa Djupvik forklarer hvorfor han byttet børse med ball.

– Utrolig moro! Dette er et fint sted å være. Da det kom en telefon fra Sørlandet kunne jeg ikke si nei, sier Djupvik til NRK.

Skiskyttersjef Morten Aa Djupvik trakk seg fra sin stilling i Norges Skiskytterforbund tidligere i dag. Årsaken skal være for stor arbeidsbelastning over tid.

Djupvik får en rolle som HR-manager i Sørlandsklubben. Etter det NRK kjenner til var et jobbtilbud i fotballklubben IK Start avgjørende for at 42-åringen går fra børse til ball.

– Som HR-person synes jeg dette er veldig kult. Vi skal bygge et sterkt lag og en god kultur i Start. Jeg er veldig glad og takknemlig for denne muligheten, legger den tidligere skiskyttersjefen til.

Ble for stor arbeidsbelastning som skiskyttersjef

– Det kom overraskende på oss. Vi hadde håpet å ta en prat om arbeidsbelastning og fremtiden etter OL, men så dukket et spennende jobbtilbud opp på Sørlandet, sier skiskytterpresident, Erlend Slokvik.

Var det begrunnelsen dere fikk for at han sluttet?

– Det er en totalvurdering, men jobbtilbudet spilte helt klart en rolle i hans avgjørelse. Vi jobber i et marked med stor konkurranse. Da er det naturlig at våre medarbeidere er

Erlend Slokvik

MISTER DJUPVIK: President i Norges Skiskytterforbund synes det er synd at Djupvik slutter i sin jobb som skiskyttersjef.

Foto: NRK

attraktive for andre, legger Slokvik til.

Djupvik ble ansatt som idrettssjef i 2014, og ble forespeilet en rolle av den mer administrative sorten.

42-åringen skulle ha ansvaret med å følge opp den sportslige strategien og filosofien, samt ha et kommersielt ansvar i Norges Skiskytterforbund.

Mest kjent for sin periode i langrenn

Skiskytterkonge Ole Einar Bjørndalen ble overrasket da NRK presenterte nyheten om Djupviks avgang.

– Dette kom som lyn fra klar himmel. Det er aldri ideelt når en flink person gir seg. Han var én av grunnene til at jeg valgte å fortsette, og for meg personlig har han betydd mye, sa skiskytterkongen.

Djupvik er mest kjent for sin periode som trener for det norske herrelandslaget i langrenn. Han ledet landslaget i årene mellom 2006 og 2011, men valgte deretter å tre ut av idretten.

Les også: Krisesesong for skiskytterne – ikke vunnet mindre på 30 år

I tillegg til å ha vært elitetrener for langrennsherrene, har Djupvik også vært langrennsekspert i NRK. 42-åringen har også fungert som treningsrådgiver for Petter Northug.

Morten Aa Djupvik

KLAR FOR START: Morten Aa Djupvik bytter børse med ball. 42-åringen er klar for fotballklubben IK Start.

Foto: Bendiksby/Schrøder / NTB Scanpix

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par