Djupvik ny sjef i IK Start: – Utrolig moro!

Morten Aa Djupvik er ansatt som HR-manager i fotballklubben IK Start. Den tidligere skiskyttersjefen ble presentert i dag, men starter først i jobben januar 2018.

Morten Aa Djupvik på pressekonferanse på Sør Arena.

Morten Aa Djupvik forklarer hvorfor han byttet børse med ball.

– Utrolig moro! Dette er et fint sted å være. Da det kom en telefon fra Sørlandet kunne jeg ikke si nei, sier Djupvik til NRK.

Skiskyttersjef Morten Aa Djupvik trakk seg fra sin stilling i Norges Skiskytterforbund tidligere i dag. Årsaken skal være for stor arbeidsbelastning over tid.

Djupvik får en rolle som HR-manager i Sørlandsklubben. Etter det NRK kjenner til var et jobbtilbud i fotballklubben IK Start avgjørende for at 42-åringen går fra børse til ball.

– Som HR-person synes jeg dette er veldig kult. Vi skal bygge et sterkt lag og en god kultur i Start. Jeg er veldig glad og takknemlig for denne muligheten, legger den tidligere skiskyttersjefen til.

Ble for stor arbeidsbelastning som skiskyttersjef

– Det kom overraskende på oss. Vi hadde håpet å ta en prat om arbeidsbelastning og fremtiden etter OL, men så dukket et spennende jobbtilbud opp på Sørlandet, sier skiskytterpresident, Erlend Slokvik.

Var det begrunnelsen dere fikk for at han sluttet?

– Det er en totalvurdering, men jobbtilbudet spilte helt klart en rolle i hans avgjørelse. Vi jobber i et marked med stor konkurranse. Da er det naturlig at våre medarbeidere er

Erlend Slokvik

MISTER DJUPVIK: President i Norges Skiskytterforbund synes det er synd at Djupvik slutter i sin jobb som skiskyttersjef.

Foto: NRK

attraktive for andre, legger Slokvik til.

Djupvik ble ansatt som idrettssjef i 2014, og ble forespeilet en rolle av den mer administrative sorten.

42-åringen skulle ha ansvaret med å følge opp den sportslige strategien og filosofien, samt ha et kommersielt ansvar i Norges Skiskytterforbund.

Mest kjent for sin periode i langrenn

Skiskytterkonge Ole Einar Bjørndalen ble overrasket da NRK presenterte nyheten om Djupviks avgang.

– Dette kom som lyn fra klar himmel. Det er aldri ideelt når en flink person gir seg. Han var én av grunnene til at jeg valgte å fortsette, og for meg personlig har han betydd mye, sa skiskytterkongen.

Djupvik er mest kjent for sin periode som trener for det norske herrelandslaget i langrenn. Han ledet landslaget i årene mellom 2006 og 2011, men valgte deretter å tre ut av idretten.

Les også: Krisesesong for skiskytterne – ikke vunnet mindre på 30 år

I tillegg til å ha vært elitetrener for langrennsherrene, har Djupvik også vært langrennsekspert i NRK. 42-åringen har også fungert som treningsrådgiver for Petter Northug.

Morten Aa Djupvik

KLAR FOR START: Morten Aa Djupvik bytter børse med ball. 42-åringen er klar for fotballklubben IK Start.

Foto: Bendiksby/Schrøder / NTB Scanpix

Siste nytt

 • Real Madrid reddet uavgjort

  Real Madrid så ut til å gå mot sitt andre strake tap og få en verst tenkelig start på mesterligaens gruppespill.

  To sene scoringer av Karim Benzema og Casemiro tre minutter på overtid reddet ett poeng for spanjolene. Marcus Thuram scoret begge målene for Borussia Mönchengladbach.

  Casemiro
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Jota scoret Liverpool-mål 10 000

  Uten angrepstriooen Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah brukte Liverpool tid på å bryte ned FC Midtjylland.

  Etter en svak første omgang var det Diogo Jota som scoret kampens første mål ti minutter ut i andre omgang. Det var Liverpools mål nummer 10 000 i alle turneringer.

  Anders Dreyer hadde kjempesjanser både tidlig og sent i kampen, men fikk ikke ballen i mål. I stedet satte innbytter Salah inn kampens andre mål på straffe.

  Jota
  Foto: Michael Regan / AP
 • Haugesund vant Rogalandskampen

  Ibrahima Wadji ga Haugesund en knallsterk 1-0-seier borte mot Viking i rogalandsderbyet. Hjemmelagets rekke uten serietap stoppet på åtte kamper.

  Viking fikk ikke en lystig retur etter tre uker uten seriespill. Stavangerlaget måtte i en ufrivillig pause da Veton Berisha testet positivt for koronaviruset.

  Gjestene fra Haugesund tok ledelsen da første omgang var litt over halvspilt. Bruno Leite sendte en presis ball til Wadji, som lurte seg forbi Axel Andresson og scoret sikkert alene med Viking-keeper Iven Austbø.

  Eliteserien 2020: Viking - Haugesund
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal