Djupvik klar for NRK

Tidligere elitetrener for langrennsherrene, Morten Aa Djupvik, skal være NRKs langrennsekspert kommende sesong.

Morten Aa Djupvik

NY EKSPERT: Morten Aa Djupvik skal analysere langrenn for NRK denne vinteren.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg gleder meg noe veldig til vinteren. Jeg ser veldig frem til dette her og håper å kunne bidra på en fin måte. Jeg håper vi opplever veldig mange gode norske resultater kommende vinter, sier NRKs nye langrennsekspert.

Etter å ha vært en del av norsk langenn i mange år, som blant annet trener i skiforbundet og for Petter Northug, er det en ny rolle som venter 39-åringen.

– Det er noe jeg gleder meg veldig til. Jeg er jo naturligvis veldig opptatt av langrenn. Jeg har jo brukt store deler av livet mitt på å jobbe i Norges skiforbund, men har de siste årene vært i en litt annen rolle. Jeg gleder meg nå til å se på langrenn litt fra den andre siden av bordet, sier Djupvik.

Trente Northug i skjul

– Jeg kjenner spesielt norsk langrenn veldig bra etter å ha jobbet tolv år i skiforbundet og fem år som elitetrener på herresiden.

Uten at noen visste om det, var Djupvik engasjert som Northugs trener fra april til juli i år. Han takket til slutt nei til å fortsette jobben.

– Jeg har en god relasjon til dagens løpere og trenere i støtteapparatet. Jeg tror jeg kan få informasjon og at vi kan lage sendingene så spennende og bra som mulig for seere og lytterne, sier Djupvik.

Tar permisjon

Djupvik har allerede vært mye brukt som gjest under NRKs verdenscupsendinger. Nå tar 39-åringen permisjon fra jobben i Aker og erstatter Jens Arne Svartedal på heltid.

Aker er en av hovedsponsorene til langrennslandslaget, og en permisjon var helt nødvendig for å kunne jobbe for NRK, forklarer redaksjonssjef Sjur Molven.

– Dette fordi det ikke hadde vært akseptabelt med en NRK-ekspert som samtidig jobbet for en av Skiforbundets sponsorer, sier Molven.

Djupvik ser nå frem til å lose seerne gjennom langrennssesongen.

– Langrenn står veldig sterkt i Norge i dag. Det er veldig moro å følge med. Det er fantastiske norske utøvere som presterer veldig bra. Vi går en spennende sesong i møte med VM i Falun.

– Er det VM i Falun som er det største høydepunktet?

– Ja, det er det absolutt. I en sesong med mesterskap er det mesterskap som får mest oppmerksomhet, uten tvil. Vi så jo i fjor med de veldig gode norske resultatene i Tour de Ski så tror jeg det kommer til å bli spennende også.

Siste nytt

 • Martial redda uavgjort for United

  Anthony Martial scora eit svært viktig bortemål for Manchester United mot Club Brügge i 16-delsfinalen i Europaligaen mot Manchester United. Den belgiske klubben starta best og tok tidleg leiinga ved Emmanuel Dennis etter 15 minutt. Solskjærs menn tok seg opp utover kampen og etter 36 minutt sette Martial iskaldt inn utlikninga. United pressa på og var nærmast sigeren mot slutten, men har likevel skaffa seg eit godt utgangspunkt for avansement før heimemøte på Old Trafford.

  Anthony Martial
  Foto: JOHN THYS / AFP
 • Jumbolaget slo Oilers

  Oslo-laget Grüner overraska heile Hockey-Noreg da dei slo serievinnar Stavanger Oilers 4-3 torsdag. Grüner ligg heilt desidert sist i serien med heile 27 poeng opp til Manglerud Star på plassen over. Likevel klarte dei altså å ta skalpen til Oilers som alt har vunne serien denne sesongen.

  Gruner
  Foto: Annika Byrde / Annika Byrde
 • Noreg til semifinale i bandy-VM

  Dei norske bandykvinnene var sjanselause mot Sverige og tapte heile 11-1 på Frogner stadion. Likevel er dei klare for semifinale fredag. Motstandar der blir Russland, som Noreg tapte 2-0 for tidlegare torsdag. Sverige møter Finland i den andre semifinalen. Noreg starta VM med siger mot USA og Finland og klarte seg også greitt mot favoritten Russland. Sverige og Russland har møtt kvarandre i alle finalane i VM sidan meisterskapet blei arrangert for fyrste gong i 2004.

  Sverige mot Noreg på Frogner stadion i bandy-VM
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal