NRK Meny
Normal

Djupvik klar for NRK

Tidligere elitetrener for langrennsherrene, Morten Aa Djupvik, skal være NRKs langrennsekspert kommende sesong.

Morten Aa Djupvik

NY EKSPERT: Morten Aa Djupvik skal analysere langrenn for NRK denne vinteren.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg gleder meg noe veldig til vinteren. Jeg ser veldig frem til dette her og håper å kunne bidra på en fin måte. Jeg håper vi opplever veldig mange gode norske resultater kommende vinter, sier NRKs nye langrennsekspert.

Etter å ha vært en del av norsk langenn i mange år, som blant annet trener i skiforbundet og for Petter Northug, er det en ny rolle som venter 39-åringen.

– Det er noe jeg gleder meg veldig til. Jeg er jo naturligvis veldig opptatt av langrenn. Jeg har jo brukt store deler av livet mitt på å jobbe i Norges skiforbund, men har de siste årene vært i en litt annen rolle. Jeg gleder meg nå til å se på langrenn litt fra den andre siden av bordet, sier Djupvik.

Trente Northug i skjul

– Jeg kjenner spesielt norsk langrenn veldig bra etter å ha jobbet tolv år i skiforbundet og fem år som elitetrener på herresiden.

Uten at noen visste om det, var Djupvik engasjert som Northugs trener fra april til juli i år. Han takket til slutt nei til å fortsette jobben.

– Jeg har en god relasjon til dagens løpere og trenere i støtteapparatet. Jeg tror jeg kan få informasjon og at vi kan lage sendingene så spennende og bra som mulig for seere og lytterne, sier Djupvik.

Tar permisjon

Djupvik har allerede vært mye brukt som gjest under NRKs verdenscupsendinger. Nå tar 39-åringen permisjon fra jobben i Aker og erstatter Jens Arne Svartedal på heltid.

Aker er en av hovedsponsorene til langrennslandslaget, og en permisjon var helt nødvendig for å kunne jobbe for NRK, forklarer redaksjonssjef Sjur Molven.

– Dette fordi det ikke hadde vært akseptabelt med en NRK-ekspert som samtidig jobbet for en av Skiforbundets sponsorer, sier Molven.

Djupvik ser nå frem til å lose seerne gjennom langrennssesongen.

– Langrenn står veldig sterkt i Norge i dag. Det er veldig moro å følge med. Det er fantastiske norske utøvere som presterer veldig bra. Vi går en spennende sesong i møte med VM i Falun.

– Er det VM i Falun som er det største høydepunktet?

– Ja, det er det absolutt. I en sesong med mesterskap er det mesterskap som får mest oppmerksomhet, uten tvil. Vi så jo i fjor med de veldig gode norske resultatene i Tour de Ski så tror jeg det kommer til å bli spennende også.

Siste nytt

 • Ajeti-mål i Allsvenskan

  Bajram Ajeti scoret for Brommapojkarna da de tapte 1–3 mot Malmö FF i et oppgjør i Allsvenskan mandag. Det er nordmannens andre mål denne sesongen.

  Ajetis lag ligger nest sist etter én seier på de fem første kampene.

  Bajram Ajeti
  Foto: Lillestrøm Sportsklubb
 • Seriemeister etter anke-avslag

  AEK er gresk seriemeister etter at PAOK i dag tapte anken etter banestorminga i mars.

  PAOK blei trekt 3 poeng etter at klubbeigaren demonstrerte mot ei dommaravgjerd ved å storme bana med ein pistol.

  No blir poengstraffa ståande, og AEK har 8 poengs leiing på PAOK med to kampar att.

  Ivan Savvides, PAOK-eier
  Foto: HANDOUT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal