Hopp til innhold

Djokovic vant Wimbledon-finalen over fresende Kyrgios

Novak Djokovic slo australske Nick Kyrgios søndag og sikret sin 21. Grand Slam-tittel (4–6, 6–3, 6–4, 7–6). Kyrgios, som er kjent for sine hissige utbrudd i kampene, ropte hissig mot både publikum og dommer i finalen.

Frustrasjonen begynte å ta overhånd for Kyrgios i det tredje settet. Ifølge australieren var det en kvinnelig tilskuer som snakket da han servet. Det plaget ham såpass at dommeren måtte ta i bruk telefonen for å få sikkerhetsvaktene til å stoppe tilskueren.

– Det er hun i kjolen som ser ut til å ha drukket 700 drinker, utbrøt han.

Finalistene fulgte hverandre opp til 4-4 i det tredje settet, men så ble Kyrgios brutt etter å ha ledet 40-0 i sitt servegame. Dermed tok Djokovic det tredje settet.

Da tok frustrasjonen nok en gang overhånd for Kyrgios som begynte å kjefte mot sin egen boks på tribunen. Han reagerte på måten de «slappet av» da han ledet 40-0 og ikke viste nok støtte, selv om han ledet komfortabelt.

Det fjerde og avgjørende settet gikk det til tiebreak. Kyrgios hadde vunnet begge tiebreakene i tidligere oppgjør mellom de to finalistene, men Djokovic ble for sterk og vant tiebreaket 7-3. Dermed vant han finalen 3-1 i sett og sikret sin sjuende Wimbledon-tittel.

Wimbledon
Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Siste nytt

 • Schjelderup (18) toppscorer i Danmark

  Andreas Schjelderup, som spiller i Nordsjælland, scoret to nye mål mot Randers i den danske toppligaen mandag. Nordsjælland vant til slutt 3-1.

  Det gjør at han troner toppscorerlista med syv mål etter elleve spilte kamper.

  – Det er en fantastisk spiller, sa de danske kommentatorene etter kampslutt, ifølge VG.

  Seieren gjør at Nordsjælland passerte Randers, og leder nå den danske superligaen med ett poeng mer.

  Totalt har Skjelderup scoret 14 mål og gitt fem målgivende på 50 kamper.

  Fotboll, Danska Ligan, Nordsjällands Andreas Schjelderup
  Foto: ©ANDERS KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
 • Poengdeling etter spesiell situasjon

  Grorud og Raufoss måtte dele poengene etter 1-1 i 1. divisjon for menn mandag.

  Det var Grorud som startet oppgjøret best, etter at Nikolai Hristov ble felt i boksen etter 38. minutter. Den straffen satte Peter Godly Michael sikkert, men få minutter seinere oppstod det en oppsiktsvekkende situasjon.

  Raufoss' Gard Simenstad gikk ut for å ta corner. Den skrudde han inn mot mål. Keeper Simen Lillevik gikk ut for å fange ballen, men det virket som om han trodde spillerne foran ville klarere. Det gjorde de ikke, og ballen gikk direkte i mål.

  Poengdelingen gjør at Raufoss er et steg lenger unna kvalifisering til Eliteserien, og Grorud et steg nærmere nedrykk.

  1 divisjon i fotball 2022: Grorud - Mjøndalen (0-1)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Stabæk med storseier – nærmer seg opprykk

  Stabæk holder full fart på veien mot neste års eliteserie i fotball. Mandag ble Åsane slått med 4-0 på hjemmebane.

  Spiss Gift Orban scoret to mål, og Fredrik Krogstad og Curtis Edward ett hver. Sistnevnte scoret sitt første mål i Stabæk-drakta.

  – Orban er en målscorer. Det hjelper på når kampbildet blir som det blir. Han kunne hatt flere scoringer også. Han er en viktig og betydningsfull spiller for oss, sa trener Lars Bohinen til Discovery.

  De tre Stabæk-poengene, i kombinasjon med at tabelltreer KFUM røk 2-3 i Kristiansand, gjør at Lars Bohinens andreplasserte mannskap nå har fem poengs luke til nærmeste forfølger i opprykkskampen.

  1. divisjon i fotball 2022: Stabæk - Åsane, Gift Orban.
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste