NRK Meny
Normal

Her blir «Djoko» 18 millioner rikere

Novak Djokovic (27) beseiret Roger Federer (32) over fem sett i en fantastisk Wimbledon-finale. Dermed er serberen tilbake på toppen av verdensrankingen – og stinn av gryn.

Novak Djoko

SE MATCHBALLEN: Novak Djokovic hadde overtaket lenge, men Federer ga seg aldri. Kampen ble først avgjort i femte sett.

– Tennis blir ikke bedre enn dette, sier NRKs tennisekspert Jan Frode Andresen like etter kampen.

Djokovic vant med sifrene 6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4 i en høydramatisk finalekamp.

Nektet Federer Wimbledon-tronen

Roger Federer kunne blitt historisk med sin åttende Wimbledon-tittel, men sveitseren måtte gi tapt etter en tre timer og 56 minutter-lang batalje på Centre Court i Wimbledon.

Federer var nær ved å tape kampen etter fire sett, men kjempet seg tilbake på mesterlig vis. Til slutt ble likevel hans serbiske motstander for sterk.

– Det var en fantastisk finale. Jeg skjønner nesten ikke hvordan jeg klarte å komme helt til femte sett. Det så tøft ut en stund. Djokovic er alltid vanskelig å spille mot. Jeg må bare gratulere ham. Han vant fortjent, sier Federer etter kampen.

Djokovic var svært rørt etter å ha tatt sin andre Wimbledon-tittel i karrieren.

– Først av alt vil jeg gratulere Federer med en fantastisk kamp. Han har vunnet 17 Grand Slam-turneringer og er fortsatt i toppen. Takk for at du lot meg vinne, sier Djokovic - til øredøvende applaus og latter fra tribunen.

Federer vant det første settet etter tiebreak, men Djokovic slo kraftig tilbake. Serberen vant de to neste settene, og hadde også en klar ledelse inn i det fjerde settet.

Hadde matchball tidlig - Federer snudde

«Djoko» hadde faktisk matchball på stillingen 5-3 i fjerde sett, men Federer ga seg ikke, og klarte på utrolig vis å snu settet til 7-5-seier ved å vinne fire «game» på rad.

Les også: Er du tennis-nybegynner? Les vår «Tennis for dummies»!

Men 27-åringen fra Beograd snudde nedturen i fjerde sett til noe positivt.

I det femte og avgjørende settet spilte han glitrende, og kunne til slutt kaste fra seg racketen i glede etter å ha vunnet 6-4.

Djokovic la seg også ned på gresset og tok en smak på den legendariske Wimbledon-matta.

Dedikerte seieren til bortgått trener

– Dette er det største du kan vinne i tennis - min aller første tennisopplevelse var å se Wimbledon da jeg var fem år. Det gjorde inntrykk. Jeg dedikerer denne seieren til min kommende kone og resten av min familie, sier han, og legger til:

– Jeg ønsker også å dedikere seieren til treneren min som gikk bort i fjor. Hun lærte meg alt jeg kan om tennis - denne er til henne, sa en svært følelsesladet vinner.

VIDEO: Djokovics tårevåte seiersintervju

(artikkelen fortsetter under videoen)

Dette hadde en rørt Novak Djokovic å si etter seieren i Wimbledon.

18 millioner kroner rikere

Djokovic tok sin sjuende Grand Slam-tittel. Seieren gjør at han går forbi Rafael Nadal på verdensrankingen og er igjen nummer én i verden.

Den karismatiske Wimbledon-mesteren får med seg 18 millioner kroner i premiepenger for seieren – tidenes høyeste pengepremie i tennis.

Laster Twitter-innhold
Djokovic

KYSSET POKALEN: Djokovic tapte fjorårets finale mot Andy Murray. I år var han sterkest igjen.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Siste nytt

 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund