Djokovic vant Roland-Garros

Verdensener Novak Djokovic kom under 0-2 i sett mot velspillende Stefanos Tsitsipas, men vendte til 3-2-seier i en minneverdig finale i Roland-Garros.

Med settsifrene 6-7 (6-8), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 sikret Djokovic sin 19. Grand Slam-tittel i karrieren, og han nektet samtidig grekeren Tsitsipas hans første noensinne.

Den serbiske superstjernen var favoritt til å vinne turneringen etter å ha beseiret gruskongen Rafael Nadal i semifinalen. Men det så en periode ut til at han var preget av fredagens langvarige duell.

French Open
Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters

Sportsnyheter

fJr7446t9tw

Norske seglarar forbanna etter kollisjon: – Heilt «crazy» forhold

TOKYO/OSLO (NRK): Segleduoen Marie Rønningen og Helene Næss fekk ikkje ein optimal start på OL. Sistnemnde datt uti vatnet rett før konkurrenten deisa i båten.

Siste nytt

 • Tokyo: Smittetallene stiger igjen

  Japanske myndigheter meldte tirsdag om 2848 koronasmittetilfeller i Tokyo det siste døgnet.

  Det er det høyeste tallet i den japanske hovedstaden siden pandemien slo til for snart halvannet år siden. Den forrige rekordnoteringen var fra januar.

  Den japanske avisen Japan Times mente tirsdag at tallet ville overstige 3000, men så ille var det altså ikke.

  Det er ikke oppgitt hvor mange som er testet.

  OL-ilden
  Foto: Jeff Pachoud / AFP
 • Knuste tittelforsvareren

  Sverige var nådeløse og banket de regjerende OL-mesterne ROC med 36–24 i sin annen kamp i kvinnenes OL-turnering i håndball.

  Carin Strömberg ble svensk toppscorer med åtte fulltreffere. Det var Russland som gikk til topps i Rio de Janeiro for fem år siden, men denne gangen spiller russerne under symbolet til Russlands OL-komité (ROC).

  Etter kampen var Russlands stjernespiller, Anna Vjakhireva, nådeløs med egen og lagets innsats.

  – Det var en katastrofe fra vår side, men jeg vil også gi masse ros til det svenske laget. Jeg skammer meg litt over dette, men vi må bare bli bedre, sa Vjakhireva.

  De regjerende olympiske mesterne og en av Norges største utfordrere til gull i Tokyo har dermed fått en trå start på turneringen.

  – Vi vet at vi er regjerende mestere, men det spiller ikke noen rolle nå. Vi må bevise ovenfor oss selv og landet vårt at vi kan spille bedre enn vi gjorde i dag, sa Vjakhireva.

  Sverige innledet OL-turneringen med seier over Spania med 31–24. Frankrike, Ungarn og Brasil er også i gruppe B. Brasil slo for øvrig Ungarn med 33–27.

  Sverige - Russland
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB
 • Høst mistet ledelsen

  Høst fikk det ikke helt til i det friske været tirsdag. Den norske jolleseileren ledet etter to dager og var fortsatt øverst på listene etter den første av tirsdagens to seilaser, til tross for 10. plass, men i påfølgende sjette seillas - kom hun skjevt ut og greide aldri å hente seg inn igjen.

  Til slutt havnet hun i mål på 25. plass, over tre minutter bak sveitsiske Maud Jayet i vinnerbåten.

  Jolleseilerne skal gjennomføre ti seilaser før de beste går videre til medaljeseilasen.

  Line Flem Høst
  Foto: Gregorio Borgia / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal