Djokovic slo Federer i historisk Wimbledon-finale: – Vi spilte utrolig tennis

Det sto 12–12 i femte og avgjørende sett i årets Wimbledon-Finale mellom Roger Federer og Novak Djokovic. Det hele skulle avgjøres i en historisk tiebreak, der Djokovic forsvarte tittelen fra i fjor.

Djokovic

VANT SIN FEMTE: Novak Djokovic tok sin femte Wimbledon-seier etter en historisk finale.

Foto: Ben Stansall / AFP

– Dette var, hvis ikke den mest spennende finalen jeg har vært med på, så er det topp to-tre. Mot en av tidenes største spillere Roger, som jeg respekterer veldig mye, sa Djokovic i intervjuet som ble vist på Eurosport.

Serbiske Novak Djokovic står nå med fem seire i Wimbledon-sammenheng, mens sveitseren Roger Federer har flest av alle med sine åtte.

– Den var lang og hadde alt. Vi spilte utrolig tennis. Jeg er veldig fornøyd med mine prestasjoner. Men gratulerer til deg Novak. Det var helt vilt, sa Federer.

Djokovic

LØFTET POKALEN: For andre år på rad kunne Novak Djokovic løfte Wimbledon-trofeet.

Foto: Ben Stansall / AFP

Tradisjonelt har det ikke vært tiebreak i avgjørende sett i Wimbledon. Nytt av året er at det må spilles helt til 12–12 før det går til tiebreak i femte sett. Det skjedde like så godt i den første finalen med den nye regelen, hvor Djokovic til slutt tok sin andre Wimbledon-seier på rad.

– Dessverre må en tape i slike kamper. Vi hadde begge våre sjanser. Det er helt uvirkelig, sa serberen.

Historisk kamp

Djokovic tok første og tredje sett 7-6, men Federer svarte begge ganger med 6–1 i andre sett og 6–4 i fjerde sett. Og i det femte og avgjørende settet var det ingen som ville gi seg.

Når det først kom til tiebreak viste Djokovic hvorfor han er rangert som nummer en i verden. Mannen som også vant Wimbledon i fjor endte til slutt opp med matchball på stillingen 6–3.

Som om det ikke var nok nerve allerede, ble ballen på serven til Federer dømt ut og poenget måtte spilles på nytt. Men på den neste serven svarte Djokovic. Kontrollert forsvarte han sin Wimbledon-seier fra i fjor.

Wimbledon

SKUFFET: Roger Federer håpte på seier, men uttalte at det var en utrolig tenniskamp.

Foto: Toby Melville / Reuters

Og med det tangerte han Björn Borg med fem Wimbledon-seire.

– Jeg vet jeg har sagt dette før, men da jeg var 4–5 år gammel så var dette turneringen jeg en dag drømte om å være med og vinne. Jeg pleide å lage trofeene på rommet mitt, og se for meg at jeg en dag ville stå her, sier Djokovic.

Respekterer hverandre

Rett etter kampen viste begge de to storspillerne respekt overfor hverandre i intervjuene. Roger Federer fyller 38 år i august. Han føler seg fortsatt frisk og sterk.

– Jeg håper jeg gir andre folk en sjanse til å tro, at ikke alt er over selv om man er 37. Jeg ga alt jeg hadde og føler meg fortsatt bra, sa Federer.

Federer er rangert som nummer tre i verden. Djokovic på 32 år, er rangert som nummer en.

– Jeg håper at jeg også kan levere når jeg er 37. Roger inspirerer meg, svarte Djokovic.

Siste nytt

 • Hovland klatret etter god runde

  Golfspiller Viktor Hovland klatret mot tetstriden med storspill og en 64-runde i PGA-turneringen i Thousand Oaks i California fredag.

  Etter en bogeyfri runde endte han åtte slag under par og ni under totalt. Det er bare fem slag opp til lederen.

  CLkMah6pjCY
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • Bamfords hattrick knekte Villa

  Aston Villa hadde sjansen til å ta sin femte strake siger og gå til topps i Premier League. Men Patrick Bamford stal showet då Leeds vann 3-0.

  Villa styrte mykje før pause, men i andre omgang var det Leeds for alle pengane, og Bamford scora etter 55, 67 og 74 minutt.

  Villa er dermed framleis nummer to på tabellen, bak Everton. Leeds klatra til tredjeplass.

  Patrick Bamford
  Foto: Laurence Griffiths / Reuters
 • Straffa for korona-brot

  UEFA vil straffe den franske klubben Rennes fordi publikum ikkje heldt nok avstand under kampen mot Krasnodar i meisterligaen. Publikum blei heller ikkje sitjande på plassane sine, slik reglane krev.

  Saka skal behandlast i UEFAs disiiplinærutval 10. november

  Publikum i Rennes
  Foto: Stephane Mahe / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal