Hopp til innhold

Djokovic trekker seg fra Roland-Garros - Ruud til semifinale

Turneringen melder at Djokovic har trukket seg på X. Djokovic skulle etter planen møte Ruud til kvartfinale onsdag. Nå går istedenfor Ruud direkte til en semifinale på walkover.

– Det var ikke slik jeg ville ta meg til semifinale her, men jeg er veldig fornøyd med seieren min i går, og med at jeg får enda en sjanse til å spille på den siste fredagen. Mine beste ønsker om hurtig bedring til Novak, skrev Ruud på Facebook.

– Håper å se ham tilbake på banen snart.

Djokovic bekreftet etter mandagens seier over Francisco Cerúndolo at han var usikker etter en smell i kneet. Djokovic fikk behandling underveis i kampen.

– Jeg fikk en kneskade. Jeg får se når kroppen blir kaldere. Særlig i det femte settet slo veldig sterke betennelsesdempende medikamenter inn og tillot at jeg spilte nesten uten smerter. I to sett kunne jeg imidlertid ikke spille så mye, sa Djokovic etter mandagens kamp.

Casper Ruud tapte finalen mot Djokovic i Roland-Garros i fjor, men slo verdenseneren da de to møttes sist i Monte-Carlo Masters for en drøy måned siden.

Ruud har kommet til finalen i Roland-Garros de to siste årene og får nå en ny sjanse til å ta seg til finalen. I semifinalen møter Ruud vinneren av kampen mellom Alexander Zverev og Alex de Minaur.

Skadeforfallet til Djokovic gjør at Jannik Sinner nå vil ta over som verdensener etter Roland-Garros.

Djokovic
Foto: Reuters

Siste nytt

 • Bielsa forsvarer spillere etter slåsskamp: – Hva annet skulle de gjort?

  Etter Copa America-semifinalen mellom Uruguay og Colombia natt til torsdag norsk tid tok flere av Uruguays spillere seg opp på tribunen og havnet i slåsskamp med colombianske supportere. Midtstopper José María Giménez sa etter kampslutt at spillerne var urolige for sikkerheten til familiemedlemmene på tribunen.

  Fredag møtte Uruguay-trener Marcelo Bielsa pressen, der han fikk spørsmål om episoden.

  – Spillerne reagerte som enhver annen ville gjort hvis de så at familien deres ble angrepet, sa veterantreneren.

  Darwin Núñez og Ronald Araújo vart blant spillerne som var involvert.

  – Hva annet skulle de ha gjort? Ingen har lyst på vold, men man må samtidig se hva de reagerte på, sa Bielsa.

  Det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol) har iverksatt etterforskning etter kampen. Bielsa mener spillerne bør få en unnskyldning for hvordan klammeriet oppsto og mener det ikke var nok sikkerhet.

  Colombia møter Argentina i finalen natt til mandag norsk tid. (NTB)

  Marcelo Bielsa
  Foto: AP
 • Nederland og Italia spilte uavgjort – helt åpent i Norges EM-kvalikgruppe før siste runde

  Nederland og Italia delte poengene da de spilte 0–0 i EM-kvalifiseringen for kvinner fredag. Alt kan skje i siste runde tirsdag.

  Etter fem runder leder Nederland gruppen med åtte poeng. Norge og Italia står med seks, mens Finland har fem.

  De to beste fra hver gruppe går direkte til EM. Treeren og fireren går til omspill, i tillegg til at fireren også rykker ned til nivå B til neste kvalifisering.

  Tirsdag møtes Norge og Nederland, mens Italia spiller mot Finland. Norge tapte 0–1 sist for nederlenderne og står foran en tøff oppgave i siste kamp, som spilles i Bergen.

  Med seier er Norge EM-klare. Med uavgjort og tap avhenger Norges skjebne av hva som skjer i den andre kampen.

  Mellom Italia og Finland er det i tillegg helt åpent. Finnene slo italienerne da de møttes i Finland, men Italia er poenget foran før siste runde.

  Norge har to mål bedre målforskjell enn italienerne og er videre om det blir uavgjort i begge kamper. Vinner enten Finland eller Italia, samtidig som Norge ryker på poengtap, ryker direkte kvalifisering for de norske kvinnene.

  Norge var lenge på vei mot tre poeng mot Finland fredag, men slapp inn dypt inne i overtiden og spilte 1–1.

  (NTB)

  Italia-Nederland
  Foto: Reuters
 • Hovland med ujevn andrerunde i Scottish Open – klarte likevel cuten

  Viktor Hovland åpnet fryktelig på sin andrerunde i Scottish Open, men reddet inn et ålreit resultat og greide cuten.

  Hovland endte runden på ett slag under og ligger dermed totalt på fire slag under par. Det holdt til en delt 47.-plass. Cuten gikk på to slag under par.

  Oslo-gutten startet runden med bogey og dobbelt bogey på de to første hullene, før det ble birdie på hull tre. Birdie ble det også på hull fem, før han røk på nok en bogey ti hull senere.

  Hovland hevet imidlertid spillet midtveis på runden og utover i andre halvdel da han fikk birdie på hull 8, 10, 13 og 15.

  Dessverre for Hovland ble det nok en bogey på hull 17, før han avsluttet runden med par.

  Svenske Ludvig Åberg leder turneringen på 12 slag under par, tett etterfulgt av franske Antoine Rozner.

  (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal