NRK Meny
Normal

Djokovic nærmer seg tidenes beste tennisspillere

Verdensener Novak Djokovic er bare en Grand Slam-seier bak Bjørn Borg. Men finalemotstander Roger Federer er fortsatt langt foran.

Roger Federer og Novak Djokovic

MØTTES IGJEN: Roger Federer (f.v.) og Novak Djokovic spilte sin andre Grand Slam-finale på rad.

Foto: CLIVE BRUNSKILL / Afp

Novak Djokovic

VERDENSENER: Novak Djokovic vant i natt sin US Open.

Foto: CLIVE BRUNSKILL / Afp

Ikke siden Wimbledon i 2012 har Roger Federer (34) vunnet en Grand Slam-turnering i tennis. Og det ville seg ikke i natt heller, da Novak Djokovic (28) slo sveitseren 3-1 på Arthur Ashe Stadium i New York.

Verdenseneren Djokovic vant US Open-finalen med sifrene 6-4, 5-7, 6-4 og 6-4.

Serberen har dermed vunnet tre av fire major-turneringer dette kalenderåret, det samme som han oppnådde for tre år siden. Djokovic gikk også til topps i Australian Open og Wimbledon dette året.

– Det har vært en fantastisk sesong. Nest etter 2011-sesongen den beste i karrieren min, sa Novak Djokovic etter at tittelen var i boks i natt.

– Men jeg nyter denne mer enn de andre sesongene, fordi jeg nå også er gift og har barn. Det gjør det hele enda kjekkere, fortsatte verdenseneren.

Djokovic rykker med seieren opp til en delt 7. plass, med ti Grand Slam-titler, på lista over mestvinnende tennisspillere i historien. Federer troner fortsatt øverst med 17 seiere.

Fornøyd tross tap

Federer gikk inn i finalen uten å ha tapt et eneste sett siden finaletapet mot Djokovic i Wimbledon i juli. Samtidig nådde verdensener Djokovic finalen etter å ha vunnet imponerende 6-0, 6-1 og 6-2 over Marin Cilic i semifinalen.

Men til tross for tapet i natt virket likevel Roger Federer relativt fornøyd ute på Arthur Ashe Stadium, hvor kampen ble utsatt i nærmere tre og en halv time på grunn av regn.

– Jeg er fornøyd med spillet mitt for tiden. Det er alltid tøft å spille mot Djokovic, og jeg føler vi begge går fra kampen med større kunnskap om oss selv og hverandre, sa sveitseren etter oppgjøret.

Roger Federer og Novak Djokovic

TAKKET FOR KAMPEN: Novak Djokovic vant til slutt 3-1 over Roger Federer.

Foto: CLIVE BRUNSKILL / Afp

Siste nytt

 • Norske Mathias (18) til NHL-lag

  NHL-laget Calgary Flames har draftet den norske 18-åringen Mathias Emilio Pettersen fra Manglerud, opplyser klubben på Twitter. Det siste året har han spilt på Muskegon Lumberjacks i United States Hockey League.

  Mathias Emilio Pettersen
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Molde slo tilbake

  Molde vann 3–0 heime mot Stabæk i kveld. Dermed slo dei tilbake på første forsøk etter 1-0-tapet mot Kristiansund. Fredrik Aursnes og Eirik Hestad scora begge før kvarteret var spelt, medan innbytar Mattias Moström slo til med eit lekkert mål i det 90. minutt.

  Fredrik Aursnes og Eirik Hestad
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Vil sende dommaren til Haag

  Serbia-trenar Mladen Krstajic er svært skuffa over at Aleksandar Mitrovic ikkje fekk straffe i 2-1-tapet mot Sveits. – Dommaren (tyske Felix Brych) burde ha blitt sendt til Haag, rasar Krstajic – og siktar til byen der den internasjonale straffedomstolen ligg.

  FBL-WC-2018-SRB-PRESSER
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal