NRK Meny
Normal

Djokovic nærmer seg tidenes beste tennisspillere

Verdensener Novak Djokovic er bare en Grand Slam-seier bak Bjørn Borg. Men finalemotstander Roger Federer er fortsatt langt foran.

Roger Federer og Novak Djokovic

MØTTES IGJEN: Roger Federer (f.v.) og Novak Djokovic spilte sin andre Grand Slam-finale på rad.

Foto: CLIVE BRUNSKILL / Afp

Novak Djokovic

VERDENSENER: Novak Djokovic vant i natt sin US Open.

Foto: CLIVE BRUNSKILL / Afp

Ikke siden Wimbledon i 2012 har Roger Federer (34) vunnet en Grand Slam-turnering i tennis. Og det ville seg ikke i natt heller, da Novak Djokovic (28) slo sveitseren 3-1 på Arthur Ashe Stadium i New York.

Verdenseneren Djokovic vant US Open-finalen med sifrene 6-4, 5-7, 6-4 og 6-4.

Serberen har dermed vunnet tre av fire major-turneringer dette kalenderåret, det samme som han oppnådde for tre år siden. Djokovic gikk også til topps i Australian Open og Wimbledon dette året.

– Det har vært en fantastisk sesong. Nest etter 2011-sesongen den beste i karrieren min, sa Novak Djokovic etter at tittelen var i boks i natt.

– Men jeg nyter denne mer enn de andre sesongene, fordi jeg nå også er gift og har barn. Det gjør det hele enda kjekkere, fortsatte verdenseneren.

Djokovic rykker med seieren opp til en delt 7. plass, med ti Grand Slam-titler, på lista over mestvinnende tennisspillere i historien. Federer troner fortsatt øverst med 17 seiere.

Fornøyd tross tap

Federer gikk inn i finalen uten å ha tapt et eneste sett siden finaletapet mot Djokovic i Wimbledon i juli. Samtidig nådde verdensener Djokovic finalen etter å ha vunnet imponerende 6-0, 6-1 og 6-2 over Marin Cilic i semifinalen.

Men til tross for tapet i natt virket likevel Roger Federer relativt fornøyd ute på Arthur Ashe Stadium, hvor kampen ble utsatt i nærmere tre og en halv time på grunn av regn.

– Jeg er fornøyd med spillet mitt for tiden. Det er alltid tøft å spille mot Djokovic, og jeg føler vi begge går fra kampen med større kunnskap om oss selv og hverandre, sa sveitseren etter oppgjøret.

Roger Federer og Novak Djokovic

TAKKET FOR KAMPEN: Novak Djokovic vant til slutt 3-1 over Roger Federer.

Foto: CLIVE BRUNSKILL / Afp

Siste nytt

 • Lorentzen til topps på 500 meter

  Håvard Lorentzen fikk en treg start på 500 meteren, men leverte en kanonrunde og vant 500-meteren i verdenscupen i Erfurt søndag. Lorentzen gikk på 34,85, og vant med 0,1 sekund på Jan Smeekens.

  – Det var deilig, sier Lorentzen til NRK.

  xz
 • Norge leder klart etter hoppingen

  Norge leder lagkonkurransen i kombinert etter hoppdelen. Jørgen Graabak, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Jan Schmid har 29 sekunders forsprang på Østerrike før langrennet. Finland er treer, 1.03 bak Norge.

  Norges kanskje største utfordrer, Tyskland, sviktet i bakken og er nummer fem. Tyskerne går ut 1.43 bak Norge.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Pallen glapp på sisterunden

  Marte Olsbu lå på tredjeplass på sisterunden, men måtte til slutt gi tapt for finske Kaisa Mäkäräinen på søndagens fellesstart i skiskyting. Da ble det den sure fjerdeplassen på Olsbu.

  Darja Domratsjeva vant foran Anastasia Kuzmina.

  World Cup Skiskyting kvinner 15 km
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM skiflyging: Laghopp
Sport i dag
Sport i dag
Sportsrevyen
Sportsrevyen