Hopp til innhold

Djokovic lekte med hjemmehåp – til kvartfinale i Melbourne

Novak Djokovic var aldri truet da han sendte hjemmehåpet Alex de Minaur ut av Grand Slam-turneringen Australian Open med 3–0 i sett.

Den serbiske stjernen vant med sifrene 6-2, 6-1, 6–2 foran en nær fullsatt Rod Laver Arena mandag kveld lokal tid. Kampen varte bare i to timer og seks minutter.

De Minaur ble til tider spilt av banen av Djokovic, som møter russiske Andrej Rubljov i kvartfinalen i Melbourne.

Djokovic har 21 Grand Slam-titler i løpet av karrieren, der ni av dem har kommet på hardcourten i den australske sørkystbyen. Han har kommet svært godt i gang i jakten på sin tiende og med det utligne Rafael Nadal som mestvinnende herrespiller i Grand Slam-sammenheng.

Djokovic kom inn i turneringen med litt skadetrøbbel. Underveis har han også måttet få behandling i noen kamper, men han har tatt seg greit videre fra dem alle.

Mandag ble De Minaur flere hakk for liten for Djokovic, som tok sin 83. seier i Australian Open gjennom karrieren. Serberen har bare tapt åtte kamper i turneringen siden hans første opptreden i 2005. Han tok sin første Australian Open-tittel i 2008.

I fjor fikk han ikke spille som følge av at han er uvaksinert mot koronaviruset. Han ble kastet ut av landet etter en rettslig strid.

De Minaur har aldri tatt seg lenger enn til fjerde runde i turneringen på hjemmebane.

(©NTB)

djokovic
Foto: Aaron Favila / AP

Siste nytt

 • Hauger tier i Melbourne-kvalifiseringen – starter først i sprintløpet

  Det var realt ruskevær i Melbourne fredag, og banen var svært våt under kvalifiseringen. Det skapte problemer for flere, men Hauger holdt seg unna trøbbel. Dermed starter som nummer én i sprintløpet lørdag, hvor rekkefølgen blant de ti beste blir snudd.

  – Dennis er kjent for å være en kløpper i regnvær. Det har han vært hele karrieren, konstaterte Viaplay-ekspert Atle Gulbrandsen.

  Han starter som nummer ti i hovedløpet. Tidligere fredag ble Hauger nummer tolv på treningen.

  Aurskog-gutten var en tur innom sykehus sist uke med mistanke om blindtarmbetennelse. Etter ultralyd og en CT-undersøkelse ble det besluttet at operasjon ikke var nødvendig, men han mistet verdifull tid til forberedelser foran Melbourne-helgen. (NTB)

  Porsche Festival 2022
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Alcaraz viser kjempeform – klar for semifinale

  Carlos Alcaraz er enn så lenge i rute til å forsvare tittelen i Masters1000-turneringen Miami Open. Torsdag slo han amerikanske Taylor Fritz i kvartfinalen.

  Det gjorde den 19 år gamle verdenseneren med settsifrene 6-4, 6-2. Spanjolen danket dermed ut det siste hjemmehåpet i turneringen i Miami. Fra før har Tommy Paul lidd samme skjebne. Begge de to amerikanerne bor i Florida.

  Torsdagens møte var det første mellom Alcaraz og Fritz.

  – Jeg spiller mot den beste i verden, så man kan ikke misse egen serve i åpningen av hvert sett. Han gir deg ingenting gratis, sa Fritz etter tapet. (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Jim Rassol / AP
 • Wolfsburg blir Arsenals motstander i CL-semifinalen

  Wolfsburg er semifinaleklar i kvinnenes mesterliga i fotball etter 1-1 hjemme mot Paris Saint-Germain. I neste dobbeltkamp venter Arsenal.

  Tyskerne vant det første oppgjøret i Frankrikes hovedstad og gikk videre med 2-1 sammenlagt. Resultatet kunne vært enda bedre for Wolfsburg, men tross enorme sjanser ble det bare med Alexandra Popps ene scoring i returmøtet. (NTB)

  vcOF0kVW2VU
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste